שתף קטע נבחר

צילום: shutterstock

המחוקקים שנכנסים לנשים לתוך הביקיני

עליית מחירים? משבר דיור? שלטון מקרטע? כוויית טובעת בבעיות, אך לוועדה אחת בפרלמנט חשוב יותר לאסור "התפשטות" במקומות ציבוריים ובבתי מלון

עליית מחירים, יוקר מחיה, משבר דיור ומערכות חינוך ובריאות מקרטעות. אבל מה זה לעומת שמירה על צניעות? תמיד ידענו שמדינות ערב שמרניות, אבל בכוויית החליטו להרחיק לכת - עד הביקיני. ועדה בפרלמנט המקומי שבה חברים איסלאמיסטים שמרניים אימצה הצעת חוק שאוסרת "התפשטות במקומות ציבוריים ובבתי מלון". לפי ראייתם של המחוקקים הכווייתים, לא רק נודיזם נחשב להתפשטות אלא גם לבוש של בגדי ים חושפניים. להצעת החוק השפעה גדולה בעיקר על נשות הנסיכות הקטנה במפרץ, שבה חיים 3.7 מיליון בני אדם: בגד ים מלא - כן (גם "בורקיני" יתקבל בברכה), ביקיני - לא.

  

מוסלמית חויבה לשחות עם בנים ב"בורקיני"

 

עוד בחלון למזרח התיכון :

הכפר שתושביו הולכים ומתעוורים

וואלה יופי: הסעודיות רצות לניתוחים פלסטיים

"חולה הטוויטר" המשותק שמרגש את סעודיה

ריקוד מושחת: הירדנים רוקדים סלסה ומוחים

 

יושב ראש "ועדת המאבק בתופעות השליליות", חמדאן אל-עאזמי, הסביר כי "הבגדים הפוגעניים בחופי הים ובייחוד במקומות הציבוריים פוגעים בפרטיות של העם הכווייתי השמרני ומנוגדים לחוק". חבר הפרלמנט צוטט בעיתונות הכווייתית אומר כי "לבוש ביקיני אין משמעותו חירות אישית כמו שחלק מנסים להשלות אותנו. מדובר בפגיעה בחירויות של האחרים וברגשות הציבור, וזהו פשע שיש עליו עונש בחוק העונשין".

  

 

הצעת החוק השנויה במחלוקת כוללת גם הקמת מרכז לטיפול בתופעות שליליות זרות בחברה הכווייתית. ההצעה אושרה אמנם בוועדה, אולם עדיין טעונה את אישור הפרלמנט. בכל מקרה, היא כבר גרמה לסערה ציבורית גדולה במדינה ולוויכוח נוקב בין תומכי הצעת החוק לבין מתנגדיה.

 

"חוק נחשל"

נביל אל-פדל, חבר פרלמנט, איים להגיש את התפטרותו אם הצעת החוק תעבור בפרלמנט: "לא הצגתי את מועמדותי לפרלמנט כדי שהחוק הנחשל הזה יאושר. אגיש את התפטרותי מתוך כבוד לבוחריי שהצביעו עבור ההשקפות שלי שרחוקות מהעניין הנדון".

 

בין המתנגדים להצעת החוק השנויה במחלוקת היו גם כאלה שתהו מה יהיה בגורל התיירים הזרים, שהרי בתי המלון בכוויית מאוכלסים בעיקר בהם. "למה לאלץ את התיירים לנהוג על פי דפוס התנהגות של תרבויות ששונות מהם", הייתה אחת התגובות באתר האינטרנט הסעודי "מידל איסט אונליין". "האיסור על בגדים חושפניים בחופים הוא מוזר ולא מובן משום שלים יש את הבגדים שלו. מה רוצים אותם חברי ועדה? שהאנשים יילכו לים עם הבגדים המסורתיים שלהם?" 

 

לזה השמרנים יסכימו. אישה מוסלמית בבורקיני (צילום: AFP) (צילום: AFP)
לזה השמרנים יסכימו. אישה מוסלמית בבורקיני(צילום: AFP)

באופן די מוזר, חברי הוועדה הפרלמנטרית הדואגים כל כך ל"שלום הציבור" לא הגישו הצעת חוק שמכסה את כל ההיבטים השונים של הסוגיה. הם לא קבעו למשל קריטריונים שמגדירים מהו לבוש חושפני, ולכן לא ברור על פי איזה מדד יוכלו להאשים גבר או אישה בהפרת החוק. "האם הוועדה תפעיל מפקחים שימדדו את האורך והרוחב של בגדי האנשים כדי לראות אם הם מצייתים לחוק או לא?", תהו המתנגדים. 

 

כיאה לסוגיה מעוררת מחלוקת, גם הרשתות החברתיות השתתפו ב"חגיגת הביקורת" נגד הצעת החוק. "הוועדה נטשה את כל הבעיות של המדינה, והחליטה לטפל בבעיית בגדי הים", צייץ גולש אחד. גולש אחר אמר ש"יו"ר הוועדה מנסה לזכות בנקודות על חשבון בגדי הים של האנשים, ולכן הגיש חוק שאישרה ועדה נטולת סמכות חקיקתית". גולשת נוספת פנתה לחברי הוועדה וכתבה "מאסתי בכם", ואחד אחר כתב בבדיחות "אז עכשיו שוחים עם הלבוש המסורתי". 

 

"נראה שכוויית פתרה את כל בעיותיה - חוץ מבעיית ה'התפשטות'", נכתב באתר הסעודי "מידל איסט אונליין", שהלין על סדרי העדיפויות המוזרים של הרשויות בנסיכות המפרץ.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
השמרנים הגיעו גם לביקיני (אילוסטרציה)
צילום: shutterstock
מומלצים