שתף קטע נבחר

חולמים להקים עסק בארה"ב? כך תוציאו ויזה

רגע לפני שישראל תצטרף למועדון האקסקלוסיבי של המדינות שיכולות לקבל ויזת משקיעים בארה"ב - בדקנו מה ההבדל בינה לבין ויזת תייר או עבודה, כיצד מקבלים אותה ואילו עסקים אפשר להקים באמצעותה

בקרוב צפוי לצאת לפועל הסכם בין ממשלות ישראל לארה"ב בעניין השקת ויזת משקיעים (ויזת 2E) בין המדינות, ובכך נצטרף למועדון אקסקלוסיבי של כמעט 80 מדינות שאזרחיהן רשאים לקבל אותה. הויזה מאפשרת למי שמשקיע בארה"ב או מקים עסק מקומי לקבל אשרת שהיה מורחבת לכל המשפחה ואפילו לעובדים. אילו עסקים אפשר לפתוח איתה, מי יכול לקבל אותה וכיצד? לפניכם שאלות ותשובות.

 

ת"א, ברלין או קליפורניה: איפה עדיף לעבוד?

רילוקיישן לקצה העולם: ישראלים באוסטרליה

רילוקיישן הפוך: למצוא עבודה בישראל

 

מה זה בעצם ויזת משקיע?

ויזה מסוג E-2 היא ויזה המאפשרת למשקיעים להרחיב את פעילותם בשוק האמריקאי כך שהם או נציגיהם רשאים לחיות באופן זמני בקרבה פיזית להשקעה שלהם. ההנחיות הפנימיות של מחלקת המדינה של ארה"ב קובעות כי המשקיע חייב להיות אדם שהשקיע, או הנמצא בתהליך של השקעה, ביוזמות מסחריות פעילות ומעשיות.

 

בנוסף, ההשקעה חייבת להיות משמעותית ולא תוכל להיות שולית ברמה כזו שהיא מספקת מחיה מינימלית בלבד למשקיע. יתרה מכך, להשקעה חייבת להיות השפעה משמעותית בתוך ארה"ב, כלומר, בין היתר, יוצרת הזדמנויות תעסוקה מקומיות. ויזת E-2 אינה מוגבלת במכסות ובשנים האחרונות העניקה ארה"ב כ-26,500 ויזות משקיעים מידי שנה.

 

מה ההבדל בינה לבין ויזת תייר או ויזת עבודה?

ישראלי שנכנס לארה"ב עם ויזת תייר מקבל אשרה מסוג B1 או B2. זוהי ויזה המאפשרת שהיה של עד 6 חודשים למטרת תיירות בלבד ואינה מאפשרת לעבוד בארה"ב. ויזת המשקיע E2 לעומת זאת, מאפשרת שהיה של 5-2 שנים וכוללת מספר ביטוח לאומי ("סושיאל סקיוריטי"). הויזה מאפשרת לעבוד בארה"ב, לנהל עסק או השקעה, לרכוש בית ואפילו לקבל אשראי מהבנק.

 

בניגוד לויזת עבודה רגילה, שמקבל מי שעושה "רילוקיישן" מטעם מקום העבודה, עם ויזת E2 כל המשפחה מקבלת את הויזה, מה שמאפשר לילדים ללכת לבית ספר מקומי ולב או בת הזוג להיות מועסקים בעבודה מסודרת. בונוס נוסף הוא שבעל העסק יכול להביא עימו עובדים מקצועיים מישראל ואותם עובדים ובני משפחותיהם יהיו זכאים לויזה הזו גם כן.

 

כמה כסף צריך להשקיע כדי לקבל את הויזה הזו ?

בהנחיות של מחלקת המדינה בארה"ב, בחרו שלא לנקוב בסכום מינימלי מוגדר בדולרים שאותו חייבים להשקיע על מנת לעמוד בקריטריונים לקבלת ויזה. באופן כללי, סכום ההשקעה חייב לעמוד באחד משני המבחנים הבאים : אם העסק כבר קיים, ההשקעה חייבת להוות שיעור משמעותי מהערך הכולל של היוזמה העסקית או אם פותחים עסק חדש, ההשקעה חייבת להיות בסכום שיספיק לבסס עסק רווחי ובר קיימא.

 

מניסיוננו, סיכוי ההצלחה בתהליך לא קשורים בהכרח לסכום המושקע אלא לעצם היכולת של המועמד להראות שהוא הצליח להקים עסק פעיל. לכן, הסכום המינימלי להשקעה מאוד תלוי במדינה בה בוחרים להשקיע. יש מדינות שעם סכומים קטנים יחסית אפשר להקים עסק קטן כמו למשל בקנזס, שם עם השקעה של החל מ-50 אלף דולר ניתן להקים עסק בסיסי. בקליפורניה לעומת זאת, עם פחות מ-100 אלף דולר אי אפשר לעשות יותר מידי. לסיכום, הרשויות בארה"ב מוכנות לתת את הויזה כל עוד מוכח שיש עסק בר קיימא ורציני שמעסיק עובדים ותורם לכלכלה המקומית.

 

אילו עסקים כדאי להקים בארה"ב?

בהתאם להנחיות של מחלקת המדינה בארה"ב, ההשקעה אינה יכולה להיות חסרת בסיס או תיאורטית, כזו הנחשבת כהגדלה פוטנציאלית של הערך. לדוגמה, השקעה בקרקע לא מפותחת או במניות לא תעמוד בדרישות. בנוסף, ההשקעה חייבת להיות יוזמה עסקית במטרה ליצירת רווחים, מה שמוציא מכלל שיקול מוסדות ללא כוונת רווח, או כל גוף הפועל לקידום עניין מסוים ולא למטרות רווח.

 

רוב המשקיעים מרחבי העולם נוטים לרוב לבחור בסוגי עסקים פשוטים וברי קיימא שקל להוכיח בהם "תרומה" לכלכלה האמריקאית ושניתן להקים אותם מבלי להשקיע סכומי עתק כגון בתי קפה, מסעדות (רגילות או בזכיינות), מכבסות וקיוסקים.

 

האם רכישת בית בארה"ב יכולה להיחשב השקעה ?

מי שרק רוכש בתים ומשכיר אותם לא יכול להיחשב כמשקיע. לעומת זאת, מי שמשקיע בנדל"ן והופך את זה לעסק של ממש הכולל משרד מקומי שמעסיק עובדים לפי משכורת - בהחלט עונה על ההגדרה. גם חברת השקעות או שיפוצים שרוכשת נכסים, משפצת, מעסיקה עובדים ומנהלת בתים נחשבת ליוזמה עסקית לכל דבר וניתן בהחלט להגיש באמצעותה מועמדות לויזת E-2.

 

איך עושים את התהליך בפועל?

אחרי שבדקנו שיש לנו את האמצעים הכלכליים להשקעה, מגיעים לארה"ב עם ויזת התייר הרגילה ומשם מתחילים תהליך הקמת עסק שכולל חיפוש הזדמנויות עסקיות, סקר שווקים, איתור נכסים, הקמת חברה בע"מ, פתיחת חשבון בנק וכל מה שקשור להכנת הקרקע להקמת עסק.

 

לפני שמתחילים בפעילות העסקית חשוב להסתייע בעו"ד ולקבל מהרשויות אישורים לפעילות עסקית על תקן של משקיע זמני. ברגע שהעסק מגיע למצב של פעילות סבירה, מעסיק עובדים ומראה תחזיות חיוביות – ניתן להגיש בקשה רשמית לויזת משקיע. כמובן שאת השלב הזה חשוב לעשות בליווי מומחים ובסיוע של תכנית עסקית מסודרת עם תחזיות רווח והכנסה ל5-10 שנים הקרובות כדי להראות רצינות, מחויבות וחזון להתפתחות עתידית.

 

עו"ד יעקב ספושניק  הוא בעל משרד לעריכת דין הממוקם בסן דייגו ומתמחה בהגירה לארה"ב


פורסם לראשונה 15/06/2014 11:38

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים