שתף קטע נבחר

צילום: AP, שאול גולן

סכנת הטרמפים: "התחבורה בשומרון ירודה"

גם סרטון הסברה שהופץ בשנה שעברה על הסכנה בנסיעה בטרמפים לא מנע את חטיפת שלושת הנערים. ראש מועצת שומרון הודה שילדיו נוסעים בטרמפים, אך הבהיר: "התחבורה הציבורית בשומרון לוקה בחסר"

הפעם האחרונה שבה נצפו גיל-עד שער, נפתלי פרנקל ואיל יפרח הייתה בטרמפיאדה באלון שבות בדרכם לבתיהם. אתמול (שבת) סיפר אזרח ישראלי כי הסיע שניים משלושת הנערים עוד בטרם החטיפה. השתלשלות האירועים העלתה על המוקד את תופעת הטרמפים ביהודה ושומרון, שהיא דבר שבשגרה למרות החשש התמידי מפני חטיפות באזור רגיש זה.

 

חטיפת הנערים - כתבות נוספות ב-ynet:

סבו של חטוף: "אין דבר קשה מהבלתי ידוע"

"אחד תמורת אחד". החוקים להגבלת שחרור מחבלים

צה"ל בעקבות החטופים: מודיעין הוא המפתח/פרשנות

 

הטרמפיאדה שבה נראו לאחרונה שלושת החטופים (צילום: יואב זיתון) (צילום: יואב זיתון)
הטרמפיאדה שבה נראו לאחרונה שלושת החטופים(צילום: יואב זיתון)

טרמפיאדה בגוש עציון, אמש (צילום: אלכס קולומויסקי, ידיעות אחרונות) (צילום: אלכס קולומויסקי, ידיעות אחרונות)
טרמפיאדה בגוש עציון, אמש(צילום: אלכס קולומויסקי, ידיעות אחרונות)

לטענת ראשי המועצות בשומרון, התחבורה הציבורית באזורים השונים ביהודה ושומרון מביאה את בני הנוער להשתמש בטרמפים כדי להגיע למחוז חפצם. "לצערי הרב, ביישובים המרוחקים יותר בקו ההר, התחבורה לוקה בחסר בלשון המעטה", טוען ראש המועצה האזורית שומרון, גרשון מסיקה.

 

לדברי מסיקה, "תדירות האוטובוסים ירודה, יש פה אוטובוסים שנמצאים על הכביש יותר מ-15 שנה שנתקעים בכביש כל יום, ולכן אך טבעי שאנשים שרוצים להגיע בזמן סביר נוסעים לבסוף בטרמפים".

 

ראש מועצת שומרון מספר כי זו תופעה שהולכת ומתגברת. "אנו מבקשים מצעירים שלא לנסוע בטרמפים והוצאנו המלצות שלא לעשות זאת. אבל אם היית גר באלון מורה והאוטובוס הראשון מגיע ב-12:00 ואדם צריך להגיע לתל אביב, הוא במקרה הפחות טוב ייתקע בדרך או שתקבל בחילה כי אתה נוסע על אוטובוס שכבר נסע יותר ממיליון ק"מ".

מימין: גיל-עד שער, נפתלי פרנקל ואיל יפרח  (צילום: שאול גולן) (צילום: שאול גולן)
מימין: גיל-עד שער, נפתלי פרנקל ואיל יפרח (צילום: שאול גולן)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

מסיקה מספר בצער רב כי ילדיו נוסעים בטרמפים. "אני בעד שיתפסו טרמפים, אבל רק בתוך היישובים ולא בצמתים. רק אם מדובר בנסיעה מיישוב ליישוב, נניח מאלון מורה לאריאל. הדבר היחיד שאולי יכול לעזור הוא לדבר עם הנהג, לתשאל אותו ולא למהר לעלות על הרכב".

 

במועצה אזורית מטה בנימין מייחלים לשינוי מדיניות בקרוב. לדברי תמר אסרף, דוברת המועצה, ישנו שיתוף פעולה הדוק מול משרד התחבורה לקידום תוכנית לשיפור התחבורה הציבורית בבנימין. "אנחנו מקווים שתוכנית זו תצא לפועל בקרוב ונוכל לתת מענה הולם לתושבים ולהוריד באופן משמעותי את הצורך בנסיעה בטרמפים", אמרה אסרף.

 

לנושא הטרמפים התייחס גם הרב דוד זינגר, ראש ישיבת "מקור חיים" שבה למדו פרנקל ושער. "ישנה הנחיה גורפת שלא נוסעים בטרמפים, אבל צריך לדחות את העיסוק בנושא זה. אנחנו רוצים להתחבק ביחד וסומכים על צה"ל. אנו מקווים שעם ישראל ייצא מזה מחוזק, ולמרות החששות, יש לנו גם תקווה שבנינו ישובו לחיק משפחותיהם".

 

גם בצה"ל ניסו להילחם בתופעת הטרמפים. בחודש מרס אשתקד הושק קמפיין במערכת החינוך ביהודה ושומרון, בהובלת צה"ל, שקרא לבני הנוער בשטחים להימנע מנסיעה בטרמפים מחשש לחטיפה. במסגרת הקמפיין הוקרן סרטון בבתי הספר ובתנועת הנוער שבו נראה נער שעלה על טרמפ ונחטף באיומי סכין.

 

ראש מועצת קריית ארבע-חברון, מלאכי לוינגר, הדגיש בתגובה לאירועים כי תושבי ימשיכו לנסוע לטרמפים חרף האירועים: "לא יעלה על הדעת שנקבל את ההנחה כי מסתובבים בינינו אנשים שאינם בני אדם, שהגיוני שיפגעו בילדינו, ושרק אזרחינו ימשיכו למגן עצמם לדעת. אנו נמשיך לשמור על הנורמליות של תושבי האזור ולנסוע בטמרפים בדומה לכל אזור ועיר אחרת בארץ".

 

בפיקוד מרכז טענו אז כי לאחר עסקת גלעד שליט גברה משמעותית המוטיבציה של גורמי הטרור לחטוף ישראלים. שנה קודם לכן יצא צה"ל בקמפיין דומה עם סרטון דומה, רק שאז הוא יועד לחיילים בלבד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יואב זיתון
הטרמפיאדה שבה נראו לאחרונה שלושת החטופים
צילום: יואב זיתון
מומלצים