שתף קטע נבחר

אל תהיו רדודים: כך תתקינו בריכה ביתית

הקיץ הישראלי אופטימלי לשיזוף בחצר האחורית של ביתכם. למי מכם שיכול להרשות לעצמו טבילת צהריים במרחק פסיעה מהסלון, לפניכם כל השלבים בדרך לשנורקלינג. טווח המחירים רחב: החל ממאות שקלים ועד אלפים

כיסים עמוקים, חלומות רטובים: לרבים מאתנו חלום על בית עם בריכה פרטית, אך רק מעטים מממשים אותו. ישראל היא מדינה עם מזג אוויר נוח במיוחד לקיומה של בריכה כזו - בעיקר בתקופת האביב, ועל כמה וכמה בתקופה המהבילה של הקיץ. אם יש לכם כבר הכל בחיים או שהחלטתם לשבור תוכנית חיסכון כדי להקים בריכה בבית - המדריך הזה הוא בשבילכם. 

 

עוד במדור "עיצוב ותכנון הבית " בערוץ הנדל"ן :

במינימום מאמץ: הכינו ביתכם לגיל השלישי

מקלחת של שיפוצים: כך תשדרגו את הדירה 

דירת הרווקים בת"א שעברה הכנה ללידה

 

הקמה, תכנון וסגנון

לפני שניגשים להקמת הבריכה יש לבחון את המיקום, הגודל והצורה הרצויים - בהתאם לתנאי הגינה והבית. כל בריכה לסוגה יכולה להשפיע על מראה הבית, וחשוב לשים דגש על השילוב שלה בתוך המתחם כולו.

 

בין היתר, מומלץ לבדוק האם למקם את הבריכה בסמוך למבנה הבית או במרחק ניכר ממנו; האם היא תשמש לנוי או לשחייה; ומי אמור לשחות בה - ילדים או מבוגרים. הבחירות הללו ישפיעו על רוחב ועומק הבריכה ועל העיצוב שלה.

 

לגבי הצבע והסגנון - חלומם של בעלי בתים רבים הוא שהבריכה בחצר הבית תהיה בגווני תכלת-כחול, כפי שנהוג לראות בבריכות ציבוריות או בבתי מלון - שכן שהעין כבר הורגלה לצבע זה. עם זאת, יש גם דיירים עם תעוזה שמעדיפים ללכת על צבע לבן או שחור בבריכה. אגב, במקרה של בריכה בצבע תכלת-כחול - אפשר תמיד לשלב אריחים צבעוניים שיספקו אווירה ססגונית יותר (כמו הבריכה בבית "האח הגדול").

 

בריכה בצבע שחור. לא כולם אוהבים (צילום: יח"צ) (צילום: יח
בריכה בצבע שחור. לא כולם אוהבים(צילום: יח"צ)

בריכה בצבע כחול-תכלת. אליה כולם רגילים (צילום: אורי אקרמן) (צילום: אורי אקרמן)
בריכה בצבע כחול-תכלת. אליה כולם רגילים(צילום: אורי אקרמן)

 

 

בריכה בצבע כחול עם אריחים צבעוניים. כך היא נראית בבית האח הגדול (צילום: שי אדם) (צילום: שי אדם)
בריכה בצבע כחול עם אריחים צבעוניים. כך היא נראית בבית האח הגדול(צילום: שי אדם)

 

סוגים, מחירים ולו"ז

ישנם 4 סוגים של בריכות:

 

בריכה עילית - ניתן להניח את הבריכה מעל הקרקע, או להתקין אותה באופן חלקי בתוך הקרקע. לרוב מדובר בבריכות במגוון צורות: עגולות, מלבניות או משושים שמחופות חיצונית בעץ. במקרה זה אין צורך להמתין לאישורי בנייה והבריכה ניתנת להרכבה בקלות בתוך ימים אחדים. מחירן של הבריכות העיליות נמוך יחסית ומתחיל בכמה מאות שקלים (תלוי בגודל ובצורה) ומגיע עד לכ-30 אלף שקל.

 

בריכה מתועשת  - בריכת פלדה מוכנה עם מעטפת פנים מויניל, אשר כל שנותר הוא לשבץ אותה במיקום המיועד לה. זמן ההקמה יחסית קצר. המחיר: החל מ-150 אלף שקל.

 

בריכת סקימרים - בריכה שבה המים נמוכים יותר ממפלס הריצוף ב-10-15 ס"מ. הסקימר הוא בקע בדופן הבריכה שקולט את עודפי המים ומשיב אותם לצנרת. המחיר: החל מ-250 אלף שקל.

 

בריכה בעלת תעלות גלישה - התעלות פועלות כך שהמים נושקים לשפת הריצוף. מערכת הגלישה אמורה לפנות באופן אחיד את כל כמות המים למיכל האיזון של הבריכה. מה שעשוי לייקר את עלות הבריכה הוא השימוש בפסיפסים כעיטור. מה שעשוי לייקר את עלות הבריכה הוא שימוש בפסיפסים כעיטור. המחיר: החל מ-350 אלף שקל.

 

אז כמה זמן זה לוקח להתקין בריכה בחצר הבית? מרגע שהתכנון הושלם והתוכנית מקבלת את אישור הוועדה המקומית לתכנון ובנייה, היא מועברת לאנשי המקצוע שאחראים על בנייתה בפועל של הבריכה. תהליך כזה יכול לארוך כ-3 חודשים ואולי אף יותר - הכל בהתאם למורכבות התוכנית.

 

לאחר השגת האישורים הנדרשים, מתחיל שלב איסוף הצעות המחיר מקבלני הביצוע. חשוב מאוד לבדוק המלצות על הקבלן ולאבחן את החוזה שהוא מציע. כל "פשלה" בביצוע עלולה לעלות בהרס התשתיות בבית, וחוזה שלא יעניק ללקוח תחושת ביטחון מוחלטת דורש בחינה נוספת.

 

אחרי שנבחרת ההצעה המשתלמת ביותר - מבחינת זמן, מחיר, רמת חומרי הגלם ואמצעי הבטיחות - נפתח פרק ההקמה שכולל חפירת תחום הבריכה (נע בין עומק של 80 ס"מ ל-2 מטר ואף יותר), יציקת בטון והקמת תשתיות כמו ברזי מילוי ושאיבה ופילטרים, התקנת האריחים, מערכות הניקוי והתאורה, ולבסוף מילוי הבריכה.

 

בנוסף, יידרש תשלום היטל השבחה שיכול לעמוד על עשרות אלפי שקלים וכן ישנה ארנונה על הבריכה שתיגבה על ידי העירייה. הארנונה עשויה לעמוד על כמה עשרות שקלים בהתאם לגודל הבריכה.

 

תחזוקה, תקינות והבטיחות

לאחר שהבריכה הוקמה רצוי מאוד להתייחס לצרכים הבאים:

 

חימום המים – יעיל ומתאים בעיקר בחורף. מכשור מתאים הוא משאבות חום שיכולות לעלות מעל 25 אלף שקל, או גופי חימום שמחירם מתחיל ב-8000 שקל.

 

ניקיון האריחים והפילטרים של המים – אם לא מקפידים על כך הבריכה עלולה להשחיר ועלויות התיקון גבוהות במיוחד. תחזוקה שוטפת של הבריכה היא הוצאה נוספת שיש לקחת בחשבון. איש ניקיון שיגיע מדי שבוע לנקות את הבריכה יכול לגבות כ-500 שקל לחודש. ישנה אפשרות לנקות את הבריכה על ידי חומרי חיטוי ומכשירים להמסת כלור ואפילו רובוט, שעלותם יכולה לעמוד על 1,000-10,000 שקל.

 

ביטחון – התקנת כיסוי חשמלי לבריכה למניעת טביעות. ישנם בתים בהם מכסים את הבריכה באמצעות "אקורדיון חשמלי" שנפתח בזמן שאין בה שימוש, ואחרים מגדרים את הבריכה כהגנה מפני שחיית ילדים.

 

יש ועדות מקומיות שאף דורשות הקמת גדר שכזו כתנאי בטיחות. כדי להבטיח שילדים לא יוכלו לחדור לבריכה דרך הגדר או מתחתיה, צריך לוודא שהמרווחים בין עמודי הגדר ובינה לבין הרצפה לא יהיו גדולים מ-10 ס"מ.

 

בנוסף, מרגע שכבר יש פעילות בבריכה וילדים נכנסים אליה, פותחו עזרים שונים שיכולים למנוע טביעות. כך, למשל, ניתן להתקין אזעקה שמתריעה על כניסה של אדם לבריכה ללא פיקוח. אם מדובר בילד שבוחר לקפוץ למים בלי שיהיה בסביבתו מבוגר אחראי - האזעקה היא קריטית כדי למנוע אסון.

 

ואולם, גם אם הילד נמצא תחת השגחת מבוגר, לא ניתן להבטיח שתשומת הלב תמיד תופנה אליו. לכן אפשר לענוד על ידו צמיד, שבו מותקן חיישן אשר תפקידו לזהות שהות של יותר מ-30 שניות מתחת למים ובמקרה כזה לשלוח אותות שמפעילים אזעקה.

 

מעבר לכך, עולם אבטחת הבריכות עשיר באלמנטים שמספקים הגנה מפני טביעה, כמו מערכת אזעקה המתריעה על נפילה למים על ידי זיהוי של גלים במי הבריכה. שחייה נעימה. 

 

הכותב הוא אדריכל בחברת העיצוב חלמיש

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורי אקרמן
בית האח הגדול. בריכה כחולה עם אריחים צבעוניים
צילום: אורי אקרמן
מומלצים