שתף קטע נבחר

עוף בלימון, לא מה שחשבתם: פרגיות בהדרים

רותי קינן נותנת לסיר הסלואו קוקר החשמלי סיבוב אחרון אחד עם מתכון רענן להפתיע: נתחי פרגית בבישול איטי וברוטב לימון חמצמץ

אם עדיין לא אפסנתם את הסלואו קוקר, סיר התבשילים החשמלי, לשינת הקיץ שלו - עצרו. הוא יכול להביא לכם הרבה תועלת גם בעונה חמה זו, שגם בה מתגלים יתרונותיו ככלי בישול נוסף לתנור ולכיריים.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

כבר סיכמנו שזה לא הזמן לבישולים ממושכים, כאלה שמלהיטים עוד יותר את האווירה בחלל המטבח. בימים אלו החלה במקומם עונת המוקפצים, המטוגנים בקצרה, החלוטים והאפויים או צלויים ברגע. שלא לדבר על שפע המאכלים שאינם דורשים בישול כלל ונופלים תחת הכותרת הטרנדית של רואו פוד (Raw Food).

 

עד היום יועד סיר החימום האטי - זה שמשמש לחמין ועוד כל מיני תבשילים בסגנון - אוחסן בדרך קבע בירכתי הארון קצת אחרי פסח. ואז נתקלתי במתכון הזה, שהזכיר לי שוב כמה שימושי הוא יכול להיות גם עכשיו.

 

רק אל תגזימו עם הלימון  (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
רק אל תגזימו עם הלימון (צילום: ירון ברנר)

 

לסיר הבישול האטי שני יתרונות ברורים: הוא לא דורש השגחה ומפיץ מסביבו מעט מאוד חום, בהשוואה לתנור רגיל או כיריים. התבשילים שהוא מנפק יודעים להעריך את החיק החם והאטי שהוא מספק להם, ומתגמלים ברכות ובנימוחות שאינם מושגים בכל דרך בישול אחרת.

 

עוף לימוני בבישול איטי

השידוך המרענן של לימון לעוף יוצר מנה קיצית במיוחד. רק אל תגזימו בכמות הלימון - גם לימון קטן יעניק המון טעם וניחוח ואם משתמשים ביותר, יש חשש למרירות.

 

יתר התבלינים הם עניין של טעם - הפפריקה המעושנת שבה השתמשתי מוסיפה לא רק טעם מעניין, אלא גם גוון אדמדם מרהיב לרוטב, אבל תערובות אחרות כמו בהרט, חוואייג', גרם מסאלה, ראס אל חנות - בהחלט באות בחשבון, במקום הפפריקה או בתוספת. ולבסוף - מצע של אורז ממש מתבקש כדי לחפון באהבה את נתחי העוף הרכים ושפע הרוטב האדמדם, המתקבלים בסוף הבישול.

 

ועוד משהו: אפשר להוסיף לקדירה בהזדמנות חגיגית זו גם ירקות (גזר, דלעת, תפוחי אדמה) - אני בחרתי לאדות לחוד קישואים וברוקולי כדי לנצל את מרקמם הקרנצ'י ולהותיר בהם את מרב הוויטמינים.

  

המרכיבים ל-6 מנות:

500 גרם כרעי עוף, ללא עור ועצמות (נתחי פרגית)

2 כפות שמן זית

1 לימון בינוני - קטן

2 כפיות פפריקה מעושנת או בהרט

2 שיני שום קצוצות

מלח, פלפל

3 כפות קמח

1 כוס ציר עוף או מים

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

 

אופן ההכנה:
  1. שוטפים ומייבשים היטב את נתחי העוף. מחממים את השמן במחבת, ומטגנים את נתחי העוף עד שהם מזהיבים היטב מכל הצדדים (אם המחבת לא מאד גדולה - ניתן לעשות זאת במספר סבבים). מעבירים לסיר לבישול איטי.
  2. מקרצפים היטב את קליפת הלימון וחוצים אותו. סוחטים חצי מהלימון, ואת החצי השני חותכים לפרוסות דקות ככל האפשר עם הקליפה. חוצים את הפרוסות ומפזרים את חלקי העיגולים בין חלקי העוף. מתבלים היטב בפפריקה, שום, מלח ופלפל.
  3. מוהלים את הקמח במעט מהציר ומניחים בצד. מוסיפים את הציר שנותר למחבת שבה טוגן העוף ומביאים לרתיחה תוך כדי קרצוף בעזרת מרית מעץ. מוסיפים את תערובת הקמח ומיץ הלימון, וממשיכים לבחוש עוד דקה, עד שנוצר רוטב סמיך. יוצקים את הרוטב על העוף שבסיר.
  4. מכסים את הסיר החשמלי ומבשלים במשך 5-6 שעות. לקראת ההגשה מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים. רצוי להגיש על מצע של אורז.

 

לכל הטורים של סיר שמח ושל רותי קינן

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
עוף בלימון אסיאתי
צילום: ירון ברנר
צילום: ירון ברנר
רותי קינן
צילום: ירון ברנר
מומלצים