שתף קטע נבחר

ילדים מבשלים: המדריך למתבגר הרעב

חופש גדול. תקועים בבית ומתים לרדת על שניצל אבל לא יודעים איך? 4 מדריכים מפורטים ולא פחות מ-13 מתכונים למתבגר שרוצה לדעת להכין פיצה, שקשוקה, נאגטס פתיתים וגם שניצל מושלם

 

1. שניצל

פירוש המילה "שניצל" בגרמנית הוא "חתיכה קטנה", כאשר לרוב היא מתייחסת לקציצה או נתח בשר. שם, בדרום גרמניה ובאוסטריה, נהוג להגיש אותו מבשר בקר (או בשר לבן) ובארץ הפך שניצל עוף לאורח קבוע על שולחן היום יום. 

 

לרגל החופש הגדול קיבצנו טיפים, 3 מתכונים ואת כל מה שתצטרכו לדעת כדי להכין בפעם הראשונה שניצל לבד (או נאגטס!) ובאופן מושלם.

  

טיפים לפני שמתחילים

  1. קודם כל - חזה עוף - דק או עבה? תחליטו אתם, העיקר שבשיטוח, תשמרו על עובי שווה לאורך הנתח.
  2. שאני אשטח?! חס וחלילה. חתכו את השניצל לעובי דק או שתבקשו מהקצב, בסופר או בקצבייה, לשטח את נתחי החזה עבורכם.
  3. מרינדה מוסיפה המון. משרים את חזה העוף במשרה - מרינדה בלשון יותר מפונפנת - וזאת למשך של לפחות שעה. כל מרינדה תתאים, כל עוד היא לא עוצמתית מדי: עלי בזיליקום, מיץ לימון ושום כתוש לשניצל לימוני וצ'ילי מתוק וטיפה סויה לשניצל מתוק וטיפה פיקנטי.

 

קלאסיקה ישראלית. שניצל (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
קלאסיקה ישראלית. שניצל(צילום: shutterstock)

 

שניצל ישראלי מושלם, צעד אחרי צעד

מתכון של וובה טאשייב ויובל רווה (קייטרינג "מפה לבנה", מסעדת "אבו שדיד")

 

המרכיבים ל-6 שניצלים:

1 כוס קמח לקימוח

600 גרם חזה עוף מנוקה ופרוס לשניצלים 

2 ביצים

2 כפיות חרדל - לא חובה

1 כוס פירורי לחם

שמן לטיגון

 

  1. שלב ראשון: קימוח. קמחו את נתחי חזה העוף בקמח - פשוט שמים קמח לבן בקערה עמוקה ומערבבים את חזות העוף בפנים.
  2. עכשיו טבלו את החזות בביצים. מנערים את חזות העוף מעודפי הקמח וטובלים אחד אחד בבלילה של ביצים שטרפתם לבלילה מראש יחד עם חרדל, שלו טעם דומיננטי ותכונת כבישה. החרדל יגרום לשניצל להיות מעניין יותר בטעמו וטיפה רך יותר ואפשר להחליף אותו בכיף גם בכף קטשופ, רוטב ברביקיו, סויה, מיונז או אפילו שמנת חמוצה.
  3. טובלים בפירורי לחם. בלי להתמהמה יותר מדי, מעבירים עכשיו את החזות לצלחת שבה מפזרים פירורי לחם וטובלים היטב. מהדקים את הפירורים לשניצל.
  4. טיגון. מייד לאחר שהשניצלים נטבלו בפירורים הלחם, מטגנים אותם במחבת עם שמן שחומם מראש עד להזהבת השניצלים. הכי מתאימים לטיגון הם שמנים עם טמפרטורת שריפה גבוהה: תירס, סויה וחמניות. אגב, מומלץ לטגן בשמן עמוק - הציפוי סופח פחות שמן.
  5. הגשה. מעבירים את השניצלים לצלחת שעליה לנייר סופג, מחכים שהשניצלים יתקררו מעט - כדקה-שתיים - ומגישים מיד עם מיונז (ר' מתכון משודרג בהמשך) או קטשופ.

 

אפשר גם עבה. שניצל דק (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
אפשר גם עבה. שניצל דק(צילום: ירון ברנר)

 

שניצל אקסטרה פריך של שאול בן-אדרת

"פירורי הפנקו יוצרים שניצל פריך במיוחד", אומר בקצרה ובהחלטיות השף המנוסה שאול בן אדרת, שנידב את המתכון שלפניכם. 

 

המרכיבים:

4 נתחי חזה עוף טרי, פרוסים דק-דק

1 כוס קמח

 

לבלילת הביצים:

2 ביצים שלמות

1 כף חרדל חלק

1 כפית מלח

1 כפית פלפל

מעט ענפי תימין

 

לציפוי:

2 כוסות פירורי לחם פנקו

1 כוס פירורי לחם זהב

1 כף גרגירי קימל

1 כף גרגירי קצח

1 כף גרגיר שומשום

 

2 כוסות שמן צמחי לטיגון

 

אין עליו. שניצל (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
אין עליו. שניצל(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את מרכיבי בלילת הביצים יחד. מערבבים את מרכיבי הציפוי יחד.
  2. טובלים את החזה עוף בקמח, מעבירים לבלילת הביצים ומצפים בציפוי היטב מכל הכיוונים.
  3. מטגנים כ-2 דקות מכל צד או עד הזהבה ופריכות.
  4. מגישים עם מיונז מתובל במיץ לימון, קליפת לימון מגוררת ומעט שמיר קצוץ.

 

בטוסטר! נאגטס אפויים בציפוי תפוצ'יפס

מתכון של רועי ירושלמי: "טוויסט פריך וביתי על מנת הפסט פוד האהובה של רשתות ההמבורגר, עם פירורי חטיף צ'יפס במקום פירורי הלחם".

 

"את הנאגטס  אופים בטוסטר או בתנור, אבל מי שמחפש מתכון דיאטטי מוזמן להמשיך הלאה: במקומם של בלילת הביצים ושמן הטיגון מצטרפים חמאה מומסת וקורטוב של גבינת פרמזן, כך שהתוצאה הסופית מושחתת לא פחות".

 

המרכיבים לכ-20 נאגטס:

600 גרם חזה עוף, מנוקה וחתוך לריבועים לא-אחידים בגודל של כ5x5 ס"מ

30 גרם חמאה מומסת

1 שקית קטנה של תפוצ'יפס או שליש חבילת פרינגלס

50 גרם גבינת פרמזן מגוררת

1/2 כפית צ'ילי גרוס - לא חובה

 

אופן ההכנה:

  1. טובלים את נאגטס העוף בחמאה המומסת.
  2. יוצרים מהצ'יפס, בעזרת הידיים ובתוך קערה עמוקה, פירורים יחסית דקים. מוסיפים את הפרמזן והצ'ילי לקערה, מערבבים וטובלים את הנתחונים בתערובת הצ'יפס והפרמזן.
  3. מסדרים את הנאגטס על תבנית עם נייר אפייה ואופים בטוסטר על חום של 200 מעלות במשך 15-20 דקות (או בתנור שחומם מראש לאותה טמפרטורה, ובמשך כ-10 דקות), עד שהנאגטס זהובים. מגישים מייד.

 

2. פיצה

מתכון של אוראל קמחי ("פופינה"): "במסעדת פופינה אנו מחלקים את הפיצות למנות אישיות של 70 גרם. 200 גרם בצק ינפק פיצה משפחתית. לצורך ההכנה, מומלץ להשתמש באבן שמוט, שמתחממת בתנור 2- דקות לפחות לפני האפייה".

 

טיפ: אם רוצים התפחה מהירה משתמשים באותו מתכון ומוסיפים 25 גרם שמרים יבשים. מתפיחים את הבצק כשעה במקום חמים עד להכפלת הנפח.

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

פיצה - מתכון בסיסי

 

המרכיבים ל-12 מנות אישיות:

 

לבצק:

1 ק"ג קמח פיצה

1.5 כפיות (5 גרם) שמרים יבשים

25 גרם מלח

30 גרם סוכר

80 מ"ל שמן זית

600 מ"ל מים קרים

 

לרוטב העגבניות:

5 עגבניות אדומות גדולות בשלות חתוכות לקוביות בינוניות

1 בצל לבן קצוץ

2 שיני שום

4 כפות שמן זית

6 עלי בזיליקום

1 כוס מים פושרים

מלח ופלפל

 

למעטה:

400 גרם גבינת מוצרלה מגוררת

זיתים - לא חובה

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק: במיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים, סוכר ומים. לשים 5 דקות.
  2. מוסיפים את המלח והשמן וממשיכים ללוש עוד רבע שעה לפחות. מעבירים לקערה ומכסים בנייר נצמד. מתפיחים במקרר למשך 48 שעות.
  3. מוציאים ומחלקים למנות בגודל הרצוי.
  4. מכינים את רוטב העגבניות: מטגנים בסיר רחב את הבצל עד השחמה קלה יחד עם שמן הזית.
  5. מוסיפים את השום ואחרי כדקה את העגבניות. מטגנים כ5 דקות ומוסיפים כוס מים פושרים ואת עלי הבזיליקום.
  6. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם, מבשלים כרבע שעה או עד צמצום נוזלים. טוחנים את הרוטב עד לקבלת מסה אחידה ומסננים לקבלת רוטב חלק.
  7. מרדדים את הבצק לעובי של כ-1/2 ס"מ ומחממים תנור לחום מקסימלי (250-300 מעלות). מניחים את האבן בתחתית התנור ומכוונים את התנור לחום הגבוה ביותר. מחממים לפחות חצי שעה.
  8. יוצקים 2 כפות מרוטב העגבניות על הבצק המרודד, מפזרים גבינה ואופים בתנור 6-7 דקות או עד שהבצק פריך.

  

פיצה גבינת עיזים

 

המרכיבים:

בצק פיצה (ר' מתכון)

 

לרוטב גבינת העיזים:

500 מ"ל ליטר שמנת מתוקה

180 גרם גבינת עיזים

כפית שטוחה עלי טימין

מלח פלפל

אגוז מוסקט

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק על פי המתכון הבסיסי שלעיל.
  2. מכינים את רוטב גבינת העיזים: מחממים את השמנת בסיר רחב. כאשר השמנת חמה, מוסיפים את גבינת העזים והטימין. מתבלים לפי הטעם ומבשלים על אש נמוכה עד שהרוטב מסמיך. מצננים מעט את הרוטב.
  3. מרדדים את הבצק לעובי של כ-1/2 ס"מ ומחממים תנור לחום מקסימלי (250-300 מעלות). מניחים את האבן בתחתית התנור ומכוונים את התנור לחום הגבוה ביותר. מחממים לפחות חצי שעה.
  4. יוצקים 3-2 כפות מרוטב הגבינה על הבצק המרודד, מפזרים גבינה ואופים בתנור 6-7 דקות או עד שהבצק פריך.

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

פיצת אנטיפסטי

ניתן לגוון עם ירקות נוספים כמו כרובית, בצל וכו' על פי טעמכם האישי

 

המרכיבים:

בצק פיצה + רוטב עגבניות (ר' לעיל מתכון ואופן הכנה ב-"פיצה – מתכון בסיסי")

120-200 גרם מוצרלה טרייה ופרוסה

1 בטטה

1חציל

1 זוקיני

שמן זית – לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק ואת רוטב העגבניות על פי המתכון הבסיסי (ר' מתכון).
  2. חותכים לרצועות בטטה, חציל וזוקיני, מורחים במעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות על תוכנית טורבו עד להשחמה.
  3. מורחים את רוטב העגבניות על הבצק המרודד המרודד ומפזרים את האנטיפסטי ומוצרלה טרייה פרוסה.
  4. אופים בחום מקסימלי בתנור (250-300 מעלות) במשך 10 דקות או עד שהבצק פריך.

 

3. שקשוקה

 

שקשוקה היא תבשיל ביצים ברוטב עגבניות טריות. פירוש המילה הוא "מעורבב" בטריפוליטאית, הניב הלובי מקומי של השפה הערבית וישנו וויכוח על מקור המנה בין טוניסיה (שם היא קרויה צ'קצ'וקה או אוז'ה), אלג'יריה ושקשוקה.

 

בארץ הפכה המנה לפופולרית לפני כשלושים שנה. בינו גבסו, שלמשפחתו הייתה מסעדת טריפוליטאית ביפו, פתח מסעדה שמתמקדת רק בתבשיל הביצים המפורסם והשאר - היסטוריה.


 (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
 

 

עם השנים נוספו לשקשוקה שלל גרסאות בהן מתחלף רוטב העגבניות במרכיבים אחרים. במקביל, היא הפכה לאחת המנות שהכי מזוהות עם המטבח הישראלי, בארץ ובתפוצות. הגרסה הפופולריות ביותר אחרי גרסת המקור עם העגבניות היא שקשוקת התרד (ר' מתכון בהמשך).

 

4 טיפים לפני שמתחילים:

 

  • מה קודם למה - הביצה או הרוטב (או בכלל ביחד?!)? רוטב העגבניות. הקפידו שהוא יהיה טעים ובמרקם הנכון לפני שאתם מוסיפים את הביצים.
  • תנו בקערה. כדי לקבל חלמונים מושלמים במראה, כדאי לפתוח את הביצים אחת-אחת לתוך קערית ורק אז ומשם להחליק לתוך הרוטב. כשהביצים בקערה, אפשר גם להחליט בכמה מהחלבון להשתמש. יש מי שמוותר על חצי מהכמות - כך נשמר המראה הססגוני של הרוטב, והוא לא נאטם בלבן של החלבון.

 

  • ביצים פושרות מתבשלות טוב יותר. לא כדאי לעבוד עם ביצים קרות מדי, כיוון שהן מתקשות יותר מהר, והחלמונים מתבשלים הרבה יותר מהר מהחלבונים. הוציאו אותן מהמקרר כחצי שעה לפני הבישול.
  • "שקשוקה" בתנור. אפשר גם לתת לכיריים חופש ולאפות שקשוקה. פשוט מניחים בתחתית הכלים המשומנים 1-2 כפות רוטב עגבניות או סלט מטבוחה. שוברים את הביצה מעליו, מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 220 מעלות ואופים 10 דקות.


 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

שקשוקה - מתכון בסיסי 

המתכון שהתחיל הכל - של בינו גבסו (ד"ר שקשוקה)

 

המרכיבים ל-2-3 מנות:

2-4 ביצים

1/4 כוס שמן

10 שיני שום קלופות

5-6 עגבניות בשלות (400 גרם), קצוצות גס

1 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק - לא חובה

1 כפית מלח

1/2 כף פפריקה חריפה

1 כפית פפריקה מתוקה

 

להגשה:

לחם טרי

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן במחבת גדולה ושטוחה ומוסיפים שום ופלפל חריף. מטגנים מעט ומוסיפים את העגבניות והתבלינים. מבשלים 10-15 דקות.
  2. שוברים את הביצים לקערה נפרדת ומוסיפים לאט בעדינות, מבלי לשבור את החלמון (החלק הצהוב) לרוטב העגבניות.
  3. מבשלים 5 דקות נוספות תוך שמערבבים את החלבון ברוטב בעדינות.  מגישים חם בליווי לחם.

  

שקשוקה תרד וגבינה בולגרית

מתכון של אורלי פלאי-ברונשטיין: "הכי טעים עם יוגורט ולחם שחור טרי. סבתא שלי מכינה את התבשיל גם עם אורז. היא מאדה את התרד עד שהוא מתחיל להפריש נוזלים, מוסיפה מעט מים, אם צריך, ומבשלת בתוך הנוזל הזה את האורז, עד שהוא רך ואז מוסיפה את הביצים, כמוסבר במתכון. מתקבל ממש תבשיל רציני, לשיקולכם".

 

המרכיבים:

4 ביצים

2 בצלים קצוצים

500 גרם תרד, נקי קצוץ

50 גרם גבינה בולגרית מפוררת

שמן זית לטיגון

2 שיני שום קצוצות

מלח ופלפל שחור, טחון טרי

 

אופן ההכנה:

  1. מטגנים במחבת עמוקה את הבצל בשמן זית עד שהוא הופך שקוף.
  2. מוסיפים שום ותרד, מתבלים וממשיכים לטגן, תוך עירבוב, עד שהתרד מאודה והנוזלים נעלמים.
  3. מוסיפים את הביצים מלמעלה ומפזרים את הגבינה. מכסים ומבשלים כמה דקות בודדות להתייצבות הביצים.

 

שקשוקה בשר וחומוס

מתכון של אורלי פלאי-ברונשטיין

 

המרכיבים ל-4-6 מנות: 

2 כפות שמן זית

1 בצל בינוני קלוף וקצוץ גס

1/2 כפית כמון

500 גרם בשר טחון

1 קופסה (800 גרם) קוביות עגבניות משומרות

2 כוסות גרגרי חומוס קפואים

מלח ופלפל שחור גרוס

6 ביצים

 

להגשה:

3 כפות פטרוזיליה קצוצה

 

 (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
(צילום: דניאל לילה)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים מחבת גדולה ורחבה על להבה בינונית. מוסיפים שמן, בצל וכמון ומאדים כ-5 דקות, עד שהבצל מתרכך. מוסיפים בשר ומטגנים תוך כדי ערבוב ופירור הבשר, עד שמשנה את צבעו לחום.
  2. מוסיפים עגבניות וחומוס ומביאים לרתיחה. ממליחים, מפלפלים, מכסים ומבשלים כ-10 דקות, עד שגרגרי החומוס רכים.
  3. יוצרים 6 גומות קטנות ברוטב ושוברים לתוכן ביצים אחת-אחת. מכסים ומבשלים
  4. 5-3 דקות, תלוי במידת העשייה הרצויה. מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ומגישים.

 

שקשוקה עם פלפלים, זיתי קלמטה וגבינה מלוחה

מתכון של אורלי פלאי-ברונשטיין

 

המרכיבים ל-4-6 מרכיבים: 

6 ביצים

6 פלפלים חתוכים לקוביות בגודל 1.5 ס”מ (מומלץ ב-2 צבעים)

1 בצל בינוני קלוף וקצוץ גס

1/2 כפית כמון

1 קופסה קטנה (400 גרם) קוביות עגבניות משומרות

8 זיתי קלמטה, מגולענים וחתוכים ל-1/4

2 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

 

להגשה:

125 גרם (1/2 קובייה) גבינה מלוחה (בולגרית או פטה) מפוררת גס

 

 (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
(צילום: דניאל לילה)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים מחבת גדולה ורחבה על להבה בינונית. מוסיפים שמן, בצל וכמון ומאדים כ-5 דקות, עד שהבצל מתרכך. מוסיפים קוביות פלפלים ומקפיצים כ-5 דקות, עד שמתחילים להתרכך.
  2. מוסיפים עגבניות וזיתים ומביאים לרתיחה. ממליחים, מפלפלים, מכסים ומבשלים כ-10 דקות, עד שהפלפלים רכים.
  3. יוצרים 6 גומות קטנות ברוטב, ושוברים לתוכן ביצים אחת-אחת. מכסים ומבשלים
  4. 5-3 דקות, תלוי במידת העשייה הרצויה. מפזרים מעל גבינה ומגישים.

 

4. פתיתים

זמי שרייבר ("סנדר"): אחרי יום ארוך ומייגע במטבח, אני מוצא את תבשילי הפתיתים פתרון מהיר וקל להכנה לארוחת הערב לילדים. גם אני וגם הילדים שלי, כנראה בגלל הפשטות של חומר הגלם, שמסתדר טוב בבלוטות הטעם שלהם, אוהבים מאד פתיתים ומרוצים מהפתרון הנוח ויש לנו מתכון שהוא בעיני קלאסי ומנצח (ר' מתכון)".  

 

"מה שכן, אנחנו ההורים מזדקקים לגיוונים מדי פעם. המזל הוא שאפילו הגדולים שבסרבני האכילה, מוכנים מפעם לפעם להתמסר לכל מיני וריאציות מורכבות יותר של משהו מוכר ואהוב. קיבצתי גם לכם מספר אופציות לתבשילי פתיתים שזכו אצלי בבית להצלחה גדולה בקרב הילדים. נסו ולא תתאכזבו".

 

פתיתים כמו שצריך

מתכון הבסיס לפתיתים, שאהוב על רוב הילדים.

 

המרכיבים (ל-2-4 מנות):

1 כוס פתיתים

1/4 1 כוסות מים

מעט שמן

1/2 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית אבקת מרק עוף

 

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את הפתיתים בסיר עם מעט שמן כ-2 דקות, תוך כדי ערבוב. אחרי שהפתיתים מקבלים גוון חום-זהוב, מוסיפים מים עם ותבלינים. מערבבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים את הפתיתים בסיר כמעט סגור (משאירים פתח קטן) כ-15 דקות, עד שהמים מתאדים לגמרי.
  2. מורידים מהאש, מערבבים וסוגרים את המכסה. מניחים לפתיתים 5 דקות נוספות בסיר ומגישים.

 

שזופים משהו. פתיתים, הגרסה הקלאסית (צילום: מירי זהר) (צילום: מירי זהר)
שזופים משהו. פתיתים, הגרסה הקלאסית(צילום: מירי זהר)

 

פתיתי רמזור

צלחת צבעונית במיוחד של פתיתים מוקפצים.

 

המרכיבים (ל-2-4 מנות):

2 כוסות פתיתים

1/2 2 כוסות מים

מעט שמן

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית אבקת מרק עוף

מלח, לפי הטעם

3 פלפלים (אדום, צהוב וירוק), קצוצים לרצועות או קוביות דקות

1/2 כפית מרק עוף

2 כפיות סויה

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הפתיתים: מטגנים את הפתיתים בסיר עם מעט שמן כ-2 דקות, תוך כדי ערבוב. אחרי שהפתיתים מקבלים גוון חום-זהוב, מוסיפים מים עם ותבלינים. מערבבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים את הפתיתים בסיר כמעט סגור (משאירים פתח קטן) כ-15 דקות, עד שהמים מתאדים לגמרי. מורידים מהאש, מערבבים וסוגרים את תבשיל במכסה ל-5 דקות נוספות.
  2. מטגנים את הפלפלים: מטגנים את הפלפלים במעט שמן במחבת ווק או במחבת טפלון רחבה ועמוקה עם אבקת מרק עוף וסויה (אפשר להמיר את התיבול ברסק עגבניות) כ-10 דקות. מוסיפים את הפתיתים ומקפיצים עוד 5 דקות.

 

צבעוניים ומשגעים. פתיתי רמזור מוקפצים (צילום: מירי זהר) (צילום: מירי זהר)
צבעוניים ומשגעים. פתיתי רמזור מוקפצים(צילום: מירי זהר)

  

פשטידת פתיתים

גרסת הטייק אווי לתבשיל הפתיתים. חותכים את הפשטידה לפרוסות משולשות ואוכלים בידיים.

 

המרכיבים (ל-4-6 מנות):

2 כוסות פתיתים

1/2 2 כוסות מים

מעט שמן

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית אבקת מרק עוף

50 גרם בצל, קצוץ ומטוגן עד להזהבה

2 כפות קמח

1/4 כפית שום כתוש

1 אבקת מרק עוף

1/2 כוס מים

1 ביצה

מלח ופלפל שחור

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הפתיתים במים במשך 5-6 דקות (חצי בישול)
  2. מערבבים בקערה את הקמח והבצל המטוגן. מוסיפים שום, אבקת מרק עוף, מים ואת הפתיתים החצי-מבושלים ומערבבים היטב. מוסיפים ביצה וממשיכים לערבב שוב עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מעבירים את התערובת לתבנית אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות כ-30 דקות, עד להזהבת הפשטידה.

 

לארוז בכלי אטום ולנשנש ביד מחוץ לבית. פשטידת פתיתים (צילום: מירי זהר) (צילום: מירי זהר)
לארוז בכלי אטום ולנשנש ביד מחוץ לבית. פשטידת פתיתים(צילום: מירי זהר)

  

פתיתים מתוקים

גרסה מתוקה במיוחד, לילדים שפשוט חייבים קצת סוכר באוכל. 

 

המרכיבים (ל-2-4 מנות):

1 כוס פתיתים

1/4 1 מים

מעט שמן

1/2 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית אבקת מרק עוף

מלח, לפי הטעם

3 כפות פירות מסוכרים - אפשר להשתמש בצימוקים / שזיפים יבשים קצוצים (לפי החשק והתיאבון של הילדים)

2 כפות אפונה

 

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את הפתיתים בסיר עם מעט שמן כ-2 דקות תוך כדי ערבוב. אחרי שהפתיתים מקבלים גוון חום מוסיפים את האפונה ומטגנים כחצי דקה.
  2. מוסיפים את המים עם התבלינים והפירות המסוכרים, מערבבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים את הפתיתים כ-15 דקות, עד שהמים מתאדים לגמרי. לאחר שהפתיתים מוכנים מורידים מהאש, מערבבים וסוגרים את המכסה לעוד כחמש דקות.

 

חמודים. פתיתים מתוקים (צילום: מירי זהר) (צילום: מירי זהר)
חמודים. פתיתים מתוקים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
מכינים לבד ובקלות. פיצה ביתית
צילום: ירון ברנר
מומלצים