שתף קטע נבחר

מכון לנדר יפעל תחת הקריה האקדמית אונו

בית המשפט המחוזי בירושלים קבע כי 1,200 הסטודנטים הלומדים במכון לנדר ימשיכו ללמוד בירושלים תחת הקריה האקדמית אונו, ולא יפוזרו למוסדות לימוד שונים. השופט דוד מינץ: "אישה חרדית, אם לשלושה, העובדת למחייתה מהבוקר לא תכתת רגליה בערב לשפלה כדי לסיים את לימודיה"

המאבק השתלם: אחרי חודש בהם נלחמו הסטודנטים ממכון לנדר על המשך לימודיהם בירושלים, קבע היום (ה') בית המשפט המחוזי בירושלים, כי מכון לנדר יפעל תחת הקריה האקדמית אונו - בירושלים. זאת, לאחר חודש שבו היו שרויים 1,200 הסטודנטים של המכון בחוסר ודאות לגבי המשך לימודיהם.

 

 

על פי ההחלטה, הקריה האקדמית אונו תקבל לידיה את ההסמכות לכל התארים שמכון לנדר היה מוסמך להעניק: תארים בתחום היהדות, מנהל עסקים, קרימינולוגיה וחינוך וחברה ולימודי ארץ ישראל וירושלים. האקדמית אונו תוכל גם להמשיך וללמד את התארים האלו בירושלים ובכל הקמפוסים שלה. בתום שנתיים, היא תוכל להמשיך להעניק את התארים רק בקמפוס הראשי שלה בקרית אונו ובקמפוס החרדי שלה בירושלים ובאור יהודה, אלא אם המועצה להשכלה גבוהה (המל"ג) תחליט לאפשר לה להמשיך את הענקת התארים גם בירושלים, מחוץ לקמפוס החרדי.

 

הפגנת סטודנטים ממכון לנדר (צילום: טוביה ברוקנר) (צילום: טוביה ברוקנר)
הפגנת סטודנטים ממכון לנדר(צילום: טוביה ברוקנר)

 

לפני כחודש, נכנס מרכז אקדמי ירושלים מכון לנדר להקפאת הליכים, בשל חובות של מעל 20 מיליון שקל. במהלך חודש זה פעלו הסטודנטים בכל החזיתות האפשריות מבחינתם, וקיימו מספר הפגנות מול בית המשפט וכן משמרות מחאה מול ביתו של שר החינוך ויו"ר המל"ג שי פירון. הם גם הגיעו לוועדת החינוך של הכנסת וגייסו את ראש עיריית ירושלים ניר ברקת שהגיע לבית המשפט להביע את תמיכתו בהם ובקיומו של המוסד.

 

הלחץ השתלם ובית המשפט קיבל את עמדתם. נקבע כי הנאמנים להקפאת ההליכים והקריה האקדמית אונו יגיעו להסכמה בדבר הסכום והמועדים בהם הקריה תשלם.  

 

בהחלטתו, כתב השופט דוד מינץ כי "אחת מאבני היסוד של המכללה הינה פעילותה במגזר החרדי והענקת השכלה אקדמית וטרום אקדמית לחרדים, יוצאי ישיבות ובוגרי החינוך החרדי כך שיוכלו להשתלב ביתר קלות בשוק העבודה. בנוסף לומדים במכללה מגוון רחב של תלמידים, חילוניים, דתיים לאומיים, וערבים. אין מחלוקת כי תמהיל זה של הסטודנטים הינו תמהיל ייחודי, הן בנוף הארצי והן בנוף הירושלמי בו שוכנת המכללה".

 

השופט מינץ התנגד בהחלטתו לפתרון שהציעה המל"ג לפיו הסטודנטים של מכון לנדר יפוזרו בין מוסדות אקדמיים שונים. לדבריו, "קשה עד בלתי אפשרי לתאר כיצד אישה חרדית, אם לשלושה ילדים קטנים, העובדת למחיית משפחתה במשך הבוקר, תכתת רגליה לאריאל בשעות אחרי הצהריים והערב מספר פעמים בשבוע. באותה מידה קשה לתאר כיצד אותם תלמידים חרדים אשר בחרו ללמוד במכללה בשל היותה בירושלים – ואשר בשל אותו ציבור ממש נתאפשר פתיחת הקמפוס החרדי של הקריה האקדמית בירושלים – יהיו מוכנים לנסוע לשפלה כדי להשלים לימודיהם האקדמיים".

 

כמו כן, כתב כי החלטתו לוקחת בחשבון את מכלול השיקולים, ביניהם טובת הסטודנטים, טובת הסגל האקדמי, טובת הנושים, טובת הציבור כולו וטובתה של העיר ירושלים בפרט.

 

טוביה ברוקנר, דובר אגודת הסטודנטים של מכון לנדר אמר לאחר מתן ההחלטה כי "אנו שמחים לראות שבית המשפט עשה צדק עם כל 1,200 הסטודנטים של המכון. אנו דוגמה ומופת לשילוב של מגזרים שונים ודווקא בימים אלו, הצלחת מוסד מעין זה היא עוד צעד משמעותי בשילוב וחיבור בין אוכלוסיות שונות בישראל".

 

פרופ' דודי שוורץ, רקטור הקריה האקדמית אונו ונשיא ועד המכללות הלא מתוקצבות, אמר: "אני שמח על הצלת הסטודנטים, הסגל והתארים הייחודיים של מכון לנדר. החלטת בית המשפט היא החלטה אמיצה ותקדימית, שלוקחת בחשבון את מרכזיותה של ירושלים כעיר שמגזרים שונים של החברה הישראלית יכולים ללמוד ולשגשג בה". את הקריה האקדמית אונו מייצג בתיק עו"ד רם ז'אן ממשרד עמר, רייטר, ז'אן,  שוכטוביץ ושות'.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שלומי כהן
מכון לנדר
צילום: שלומי כהן
מומלצים