שתף קטע נבחר

צילום: רויטרס, מיכל חורשי

הלילה: רקטות לגליל. הבוקר: אזעקה באשדוד

אחרי חצות נשמעה אזעקה בגליל המערבי בעקבות ירי מלבנון, שתי רקטות נפלו בשטחים פתוחים. צה"ל הגיב בירי ארטילרי. במהלך הלילה התפוצצו 19 רקטות באשכול, וב-6:30 נשמעה אזעקה באשדוד. הקבינט החליט אמש להמשיך במאמצים לפירוז עזה

ירי ליישובי עוטף עזה וגם ליישובי קו העימות בצפון בתוך פחות מחצי שעה: אזעקות הופעלו לקראת חצות (יום א') באשקלון ובמועצה האזורית חוף אשקלון. מערכת כיפת ברזל יירטה שתי רקטות בשמי אשקלון. קודם לכן, הופעלה האזעקה חמש פעמים ביישובי עוטף עזה. באחד השיגורים התפוצצה רקטה סמוך ליישוב במועצה האזורית חוף אשקלון. בכל המקרים לא היו נפגעים ולא נגרם נזק.

 

במהלך הלילה התפוצצו 19 רקטות ופצצות מרגמה באשכול, שתיים מהן גרמו לנזק קל לרכוש. בסביבות 6:30 נשמעה אזעקה באשדוד. רקטה לאזור ככל הנראה יורטה. וגם בגבול הצפון לא שקט -  בשעה 0:26 הופעלה האזעקה בנהריה, שלומי ויישובים נוספים בגליל המערבי, לאחר ששתי רקטות שוגרו לעבר שטח ישראל ככל הנראה מלבנון.

 

הרקטות בצפון התפוצצו בשטחים פתוחים. לא היו נפגעים ולא נגרם נזק. תושבים בנהריה סיפרו ל-ynet כי הפיצוץ הראשון נשמע מיד לאחר האזעקה ואילו פיצוץ שני נשמע כ-50 שניות לאחר מכן. מדובר בפעם השלישית שבה שוגרו רקטות משטח לבנון לישראל מאז יום שישי ובפעם השנייה שבה נשמעת האזעקה בנהריה תוך 8 שעות. אתמול אחר הצהריים הופעלה האזעקה בטעות, בשל ירי לעבר אזור חיפה. בתגובה לרקטות, ירה צה"ל עשרות פגזים לעבר מקורות הירי בלבנון - במחנה הפליטים א-רשידיה. מדובר צה"ל נמסר כי ישראל העבירה מסרים חריפים ללבנון באמצעות יוניפי"ל בעקבות הירי. 
 
ביממה האחרונה ביצע צה"ל 204 תקיפות ומתחילת המבצע 1,474 תקיפות. עיקר התקיפות הן בצפון הרצועה, משם הורה צה"ל לפלסטינים המתגוררים באזור לפנות את בתיהם. בצבא אמרו כי הגבירו את התקיפות באזור והבהירו: "לא הייתה שום תזוזה קרקעית הלילה". ביממה האחרונה הותקפו 28 משגרים מוטמנים ו-14 מפקדות פיקוד ושליטה ו-12 פעילי טרור חוסלו. הלילה גם הותקף מסגד בדיר אל-בלח, שבו נמצא מחסן אמצעי לחימה של הג'יהאד האיסלאמי. מעזה שוגרו ביממה האחרונה 137 רקטות, 27 מהן יורטו.
 

אמש בשעות הערב התקיימה ישיבת קבינט, ובה הוחלט להמשיך לגייס כוחות במקביל להמשך התקיפות מהאוויר. השרים טרם אישרו לצה"ל להיכנס קרקעית לרצועת עזה ואישור כזה תלוי בהמשך האירועים. גורם מדיני בכיר אמר כי ככל שהכוחות בגבול הרצועה גדלים כך גובר הסיכוי לפעולה קרקעית. במקביל, ישראל ממשיכה במאמצים הדיפלומטיים בעניין פירוז רצועת עזה. הגורם הוסיף כי "המבצע יסתיים בסופו של דבר בנוסחה כזאת או אחרת, הם לא יסכימו לוותר על החימוש שלהם". לדבריו, "כרגע המצב נזיל, ובצד הפלסטיני לא מצליחים להשיג תמונה שתאפשר להם לסיים את המבצע. הם לא מצליחים לפגוע באף אחד בצד הישראלי". אותו גורם הדגיש כי פועלים להשגת נוסחה לסיום המבצע בחסות בינלאומית שתכלול הבנות להפסקת הירי.

 

האזעקות האחרונות:

20:23 המועצה האזורית חוף אשקלון

21:32 המועצה האזורית אשכול

22:00 המועצה האזורית אשכול

22:40 המועצה האזורית שער הנגב

22:55 המועצה האזורית חוף אשקלון

23:53 אשקלון והמועצה האזורית חוף אשקלון

0:26 נהריה, שלומי והמועצה האזורית מטה אשר 

1:15 המועצה האזורית אשכול

1:58 המועצה האזורית אשכול

3:04 המועצה האזורית אשכול

5:53 המועצה האזורית אשכול

6:03 שדרות והמועצה האזורית שער הנגב

6:30 אשדוד, בני דרום

 

היום השישי של מבצע "צוק איתן" התאפיין בירי בלתי פוסק של חמאס והג'יהאד האיסלאמי לעבר ישראל ובתקיפות רבות של חיל האוויר ברצועת עזה. בסביבות השעה 20:00 נשמעה אזעקה במקומות רבים בדרום הארץ, במרכזה ובאזור ירושלים. כיפת ברזל יירטה ארבע רקטות באזור קריית מלאכי, שלוש בשמי אשדוד ושתיים נוספות באזור שדרות. פחות משעה לאחר מכן רקטה או פצצת מרגמה שנורתה משטח סוריה התפוצצה בשטח פתוח בצפון רמת הגולן. צה"ל הגיב בירי טיל תמוז לעבר עמדה של צבא סוריה.

 

מוקדם יותר, מעט אחרי 16:30, נשמעו אזעקות בכל גוש דן והשרון ואזעקת שווא בגליל המערבי. כיפת ברזל יירטה שתי רקטות ששוגרו לעבר המרכז, וככל הנראה רקטה אחת נפלה בשטח לא מיושב באזור חיפה. בצהריים גבה הירי מהרצועה מחיר קשה בישראל. ירין לוי, בן 16, נפצע באורח בינוני עד קשה מפגיעה ישירה של רקטה באשקלון.

 

ברצועת עזה נרשמה היענות חלקית ל"הקש בגג" השכונתי, זאת לאחר שצה"ל הזהיר את הפלסטינים המתגוררים בצפון הרצועה לעזוב, חמאס דרש מהם להישאר בבתיהם, אבל מהנתונים שהתקבלו הערב מאונר"א עולה כי 10,000 איש פונו למרכזי חירום שהארגון פתח.

משפחות פלסטיניות מתפנות מבתיהן   (צילום: AP) (צילום: AP)
משפחות פלסטיניות מתפנות מבתיהן (צילום: AP)

עשן ברצועת עזה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
עשן ברצועת עזה(צילום: AFP)

שיגור רקטות לעבר ישראל (צילום: EPA) (צילום: EPA)
שיגור רקטות לעבר ישראל(צילום: EPA)

סקרנים ליד סוללת כיפת ברזל (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
סקרנים ליד סוללת כיפת ברזל(צילום: עידו ארז)

שריד רקטה, נתיבות (צילום: חטיבת דובר המשטרה) (צילום: חטיבת דובר המשטרה)
שריד רקטה, נתיבות(צילום: חטיבת דובר המשטרה)

על הכביש בנתיבי איילון בזמן האזעקה (צילום: נוגה נוי) (צילום: נוגה נוי)
על הכביש בנתיבי איילון בזמן האזעקה(צילום: נוגה נוי)

הרס בעזה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
הרס בעזה(צילום: EPA)

גם אתמול פורסמו דיווחים על אפשרות למשא ומתן בין הצדדים. לאחר שהיוזמה לפירוז רצועת עזה מרקטות טרם נידונה רשמית בקבינט המדיני-ביטחוני, דיווחה רשת לבנונית כי ישראל כבר הציגה אותה בפני הקהילה הבינלאומית ודורשת ממנה לספק ערבויות לפינוי הרקטות בטרם תסכים להפסקת אש. לפי הדיווח של רשת "אל-מיאדין" הלבנונית, בירושלים מעוניינים בערבויות בינלאומיות - כמו אלו שסופקו במסגרת הסכם הנשק הכימי בסוריה - ומקשה בשל כך על המאמצים לשים קץ להסלמה.

 

במהלך היום התקשר מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי לראש הממשלה בנימין נתניהו ואמר כי הוא נמצא בקשר עם מנהיגים אחרים באזור במטרה להביא "להפסקת ירי הרקטות ולמנוע פגיעה באזרחים". הוא חזר על הצעתה של ארצות הברית לשמש מתווכת להשגת הפסקת אש במתווה ההסכם אחרי מבצע "עמוד ענן", גינה את ירי הרקטות מרצועת עזה והדגיש כי זכותה של ישראל להגן על עצמה. בישיבת הממשלה שהתקיימה אמר נתניהו: "איננו יודעים מתי יסתיים המבצע, זה יכול לקחת עוד הרבה זמן".

 

פיקוד העורף עדכן את ההנחיות והתיר להפעיל מהבוקר מוסדות חינוך וקייטנות באשקלון, באשדוד ובבאר שבע לראשונה מאז החל מבצע "צוק איתן", בתנאי שהילדים ואנשי הצוות יוכלו להיכנס למרחב מוגן בהתאם לפרק הזמן העומד לרשותם. לפי ההנחיות, ביישובים במרחב עוטף עזה יתקיימו פעילויות החינוך בתוך מיגון תקני בלבד. באשדוד, בקריית מלאכי, בחוף אשקלון, בגן יבנה וביישובים נוספים החליטו שלא לקבל את ההנחיות החדשות.

 

 

 

רקטה ששיגרו הפלסטינים פגעה בקו מתח גבוה במועצה האזורית אשכול וגרמה לניתוקם של 70 אלף פלסטינים מזרם החשמל. בישראל הוחלט שלא לתקן בינתיים את התקלה בשל הסיכון הרב מירי הרקטות המתמשך. בהודעת חברת החשמל נכתב כי ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר התשתיות סילבן שלום הורו ליו"ר חברת החשמל, יפתח רון טל, שלא לסכן את חייהם של עובדי חברת החשמל.

 

ובתוך כך, בצה"ל ממתינים לאור ירוק מהדרג המדיני כדי להתחיל בכניסה הקרקעית לרצועה. במטכ"ל הציגו לקבינט ביממות האחרונות כמה אפשרויות תקיפה הכוללות אלפי לוחמי חי"ר, שריון והנדסה שכבר נפרסו והתרכזו סביב גדר המערכת.

 

גורם בכיר בצה"ל אמר בצהריים כי "המבצע לא החל כדי למוטט את חמאס, אלא כדי להחזיר את השקט לאזרחים בדרום. אנו עושים ככל הנדרש כדי לבדל בין הרצועה לאזור יהודה ושומרון וכדי לשמר את ההבנות שהושגו ב'עמוד ענן'. בעתיד נרצה לראות את חמאס כריבון מוחלש ברצועה ללא יכולת התקפית". אף שהקבינט אישר לצה"ל לגייס 48 אלף אנשי מילואים, עד כה גויסו בשבוע האחרון 40 אלף. 


פורסם לראשונה 13/07/2014 23:40

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
כיפת ברזל. ממשיכה לעבוד
צילום: AFP
מומלצים