שתף קטע נבחר

מה אסור לאכול עם גלולות או טיפול הורמונלי?

שתיית קפאין במקביל לנטילת גלולות למניעת הריון או טיפול הורמונלי חלופי עלולה לגרום לבחילה ורעידות, וכך גם משקאות אנרגיה ומיץ אשכוליות. מה עוד לא מומלץ לאכול בתקופה זו? כתבה נוספת בסדרה שמפרטת מה אסור לאכול עם כל התרופות הנפוצות

גלולות למניעת הריון ותרופות המשמשות בטיפול הורמונלי חלופי מכילות הורמון סינתטי הדומה להורמון שמיוצר באופן טבעי בגוף. ויכוחים סוערים עדיין מתנהלים כיום בנושא השימוש בהורמונים סינתטיים לעומת ההורמונים הזהים ביולוגית.

 

הורמונים סינתטיים מיוצרים בצורה מלאכותית והגוף שלנו אינו מזהה אותם לחלוטין. הם מזוהים על ידי התאים במידה שמספיקה כדי לחצות את מפתנם, להיכנס לתוכם ולעשות שם פעולה מסוימת. אבל לאחר מכן הם נצמדים לתאים ומכאן נובעת הבעיה.

 

 

מהכתבות הקודמות בסדרה:

 

תרופות המשמשות לטיפול הורמונלי חלופי, מיועדות בעיקר למניעת גלי חום והזעות לילה ואולי גם להאטת תהליך דלדול העצם הקשור לירידה ברמת האסטרוגן. יש להן השפעות נרחבות בגוף, כולל הרבה תופעות לוואי ואינטראקציות עם מזונות ומשקאות.

 

אילו שמות צריך לחפש?

דוגמאות לגלולות למניעת הריון : אנג'ליק - Angeliq, יסמין - Yasmin, יאז - Yaz, אורטוציקלן - Ortho-cyclen, נורדט - Nordette, דפו-פרוברה - Depo-provera, נוברינג - Nuvaring ועוד.

 

דוגמאות לטיפול הורמונלי חלופי: אקטיבל - Activelle, אסטרופם - Estrofem, אבינה - Eviana, אבורל - Evorel, קליוג'סט - Kliogest, נובופם - Novofem, אוסטרוג'ל - Oestrogel, פרוגילוטון - Progyluton, פרוגינובה - Progynova, טריסוקאנס - Trisequens, וג'יפאם - Vagifem ואסטרוגנים אחרים (הורמונים זהים מבחינה ביולוגית ואיזופלאבונים טבעיים שמקורם בסויה).

מכילות הורמון סינתטי הדומה להורמון שמיוצר באופן טבעי בגוף (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
מכילות הורמון סינתטי הדומה להורמון שמיוצר באופן טבעי בגוף(צילום: shutterstock)
 

מה אסור לאכול עם התרופות?

  • תוספי ויטמין A

מחקר שנערך על אודות סוג נפוץ של גלולות למניעת היריון (אורתו-נובום), גילה כי הן מעלות את רמת הוויטמין A בדם, ולכן, שילובן עם מינונים גבוהים (יותר מ-10,000 יב"ל ביום) של ויטמין זה עלול לגרום לרעילות.

 

עודף ויטמין A גורם לתסמינים כמו שינוי זמני בצבע הפנים (הצהבה), שלשול, נטייה לחבורות ודלקת מפרקים. יש לציין כי הבעיות האפשריות הנגרמות מהשילוב אינן מתרחשות בעקבות נטילת בטא-קרוטן, חומר מוצר צמחי של ויטמין A.

 

  • קפה, תה, משקאות מוגזים ושוקולד

הורמונים מגבירים את השפעת הקפאין. שתיית משקאות שמכילים קפאין במקביל לנטילת גלולות או טיפול הורמונלי חלופי, עלולה לגרום לכן לחוסר שקט, רגזנות, פעלתנות יתר, בחילה ורעידות.

 

  • גלולות הרזיה, מדכאי תיאבון ומשקאות אנרגיה

חלק מהמוצרים האלה מכילים גוארנה, ירבה מאטה, תפוז מריר ו-Ma huang/שרביטן/אפדרה, הנחשבים לחומרים מעוררים. גם להורמונים יש השפעה מעוררת, ולכן השילוב ביניהם עלול לגרום לאותן תופעות שהוזכרו בפסקה הקודמת בנוגע לקפאין.

 

  • מיץ אשכוליות

מיץ אשכוליות מעלה משמעותית את רמת האסטרדיול בגוף. אסטרדיול הוא הצורה הנפוצה ביותר של אסטרוגן והוא מצוי בתכשירים הורמונליים.

 

אחד המחקרים מצא שמיץ אשכוליות מוביל גם לעלייה של עד 30% ברמת האסטרוגנים המצומדים, מה שמגביר את הסיכון לתופעות לוואי מזיקות.

 

  • צמחים כמו שיח אברהם, קוהוש שחור, ליקוריץ, זנב הארי, סו פלמטו ובטטת בר

צמחים אלה פועלים על אותה המערכת ההורמונלית המושפעת מהתרופות, ולכן עלולים לשבש את הטיפול.

 

המידע המלא בספר "האמת על התרופות " מאת הרוקחת המוסמכת סוזי כהן, הוצאת פוקוס



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
הורמונים מגבירים את השפעת הקפאין
צילום: shutterstock
האמת על התרופות, הוצאת פוקוס
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים