שתף קטע נבחר

במקום פלאפל: מבדק האוכל המוכן והבריא

למי יש כוח לבילויים בימים אלו? בטח שלא לאופיר האוזמן, שגם מנסה לשמור על הגזרה ולהתרחק ממסעדות. במקום לרדת על צ'יפס ושניצל, היא יצאה למבדק אוכל מוכן ובריא שאפשר לאכול בבית. 16 המומלצים לפניכם

תמיד התפלאתי למשמע אנשים שטוענים שהם אוכלים רק כדי לשבוע. אצלנו בבית, אוכל היה יותר מצורך הישרדותי והיווה מקור בלתי אכזב לאושר. אמא שלי, בשלנית מעולה, נוהגת לציין כל אירוע עם ארוחה גדולה ומלאה בכל טוב. ימי ההולדת במשפחה אינם נחגגים ללא בופה ענק מעשה ידיה שתמיד כולל קישים בעלי קלתית פריכה שממולאים בשלל מליות, מבחר סלטים, תפוחי אדמה אפויים עם רוזמרין ונתחי אנטריקוט עסיסיים.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

לאחרונה, על מנת לשמור על המשקל וגם קצת על הבריאות, אני מנסה לשנות את הרגלי התזונה שלי. פחות פחמימות ומתוקים מחד, יותר חלבונים וירקות מאידך. בבית אני מסתדרת, אבל מה עושים כשנמצאים בעבודה, כשמתחשקת ארוחת צהריים טעימה שהיא קצת יותר מסלט חסה עם כמה עגבניות שרי להעלאת המורל? בעיה. 

 

בשבועות האחרונים גיליתי שאני לא לבד ושרבים נוספים משוועים לפתרונות בריאים לצהריים. מעדניות ומסעדות רבות החליטו להרים את הכפפה ולהביא עד למשרד אוכל בריא ומזין שהוא גם למרבה השמחה טעים. בחודש האחרון קיימנו מבדק של טעימות ממגוון המקומות האלו. הגם שיש בחלקם אוכל עשיר ולא תמיד הכי דיאטטי, בכולם ניתן פתרון אלטרנטיבי ומזין יותר מפלאפל או פסטה ברוטב שמנת.

 

משהו קצת יותר בריא מזה. פסטה אלפרדו (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
משהו קצת יותר בריא מזה. פסטה אלפרדו(צילום: ירון ברנר)

 

1. יאמי

יאמי הוא אתר של אוכל ביתי, שמחבר בין צרכנים ובשלנים שמבשלים עבורכם אצלכם בבית או בהזמנה מבשלנים מכל הארץ.

 

מה בתפריט? למבדק הגיעו טעימות מ-5 מטבחים שונים: דגים מרוקאים מהמטבח המרוקאי; תבשיל תרד וקוביות גבינת פאניר מהמטבח ההודי; לזניה ועוף בערמונים מבשלנית עם אמירה אישית ; נזיד עדשים שחורות עם פטריות וערמונים מהמטבח הטבעוני ומקלובה צמחונית מהמטבח המקומי.

 

הכי מומלץ: הצטיינה המקלובה הצמחונית (תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ - 75 שקל) מהמטבח של כרמית הררי. השילוב של האורז עם תפוחי האדמה, הגזר ושאר הירקות שהוכנסו למנה, לצד קישוט השקדים הקלויים והכוסברה שפוזרו מעל - הפכו את המנה הזו בעיני למושלמת.

 

המנה יכולה לשמש כתוספת לצד המנה העיקרית, אבל ניתן בהחלט להגיש אותה גם כמנה עיקרית צמחונית ומשביעה. גם הפלפל הממולא (20 שקל) של כרמית סחט מחמאות בקרב קבוצת הטועמים. מילוי האורז עם עשבי תיבול, בשר, שקדים ורוטב עגבניות הפך את הממולא הזה לעשיר במיוחד. המנה נאכלה שוב מספר ימים לאחר הגעתה, ולמרות זאת טעמה נותר מצוין. 

 

(צילום: הדס פרץ) (צילום: כרמית הררי)
(צילום: הדס פרץ)

 

מהמטבח ההודי של ערן גרונר נרשמה התלהבות מהפלאק פאניר, תבשיל תרד וקוביות גבינת פאניר (39 שקל ל-1/2 ליטר). כאן התרד בושל עם ציר קארי על בסיס קשיו והכל ניחן בחריפות קלה שהוסיפה לה טעם מצוין (אגב - ניתן לבקש מערן שיכין גם חריף יותר). גם המלאי כופתא הייתה מנה טובה מאוד - כופתאות הגבינה היו רכות ונימוחות ולצד ירקות, פירות יבשים ורוטב קשיו עשיר בתבלינים כמו זרעי הל שחור ופרג לבן - היא חוסלה במהירות (45 שקל ל-1/2 ליטר).

 

עוד היו טובים: הדגים המרוקאים (28 שקל למנה) של רות פוזדירקה שהיו במידת חריפות טובה, ולא סבלו מעודף שמנוניות כמו שקורה במקרים רבים במנה מסוג זה; לזניה (תבנית של 15*20 - 80 שקל) של טלי כהן ארזי, שהורכבה משכבות של ראגו בקר ואטריות לזניה רחבות, מכוסות ברוטב בשמל עשיר שתובלה בעדינות וטחינת הסלק (14 שקל ל-250 מ"ל) המפתיעה של איתן רביב.

 

בשורה התחתונה: משביעות וביתיות, עם דגש על שימוש בחומרי גלם איכותיים ובמרבית המקרים גם בריאים.

 

לפרטים והזמנות: באתר   

 

(צילום: רחלי קיקוז) (צילום: איתן רביב)
(צילום: רחלי קיקוז)

 

2.  המטבח של נלי

מסעדה וקייטרינג של השפית היפואית נלי קרפנר שמתמחה באוכל בריא. במטבח של נלי כל המנות מוכנות מרכיבים טבעיים בלבד, עם עדיפות למוצרים אורגניים, ללא חומרים משמרים, צבעי מאכל ומזון מעובד וללא טיגון. את המנות ניתן לקחת הביתה או להזמין מראש ולקבל במשלוח.  

 

מה בתפריט: סלקים אפויים ממולאים בבורגול עם עשבי תיבול (38 שקל למנה); סלט קיץ לצד לחמניות מקמח מלא ומחמצת וממרחים (51 שקל); מרק ג'ספצו קר של עגבניות ופלפלים (23 שקל); קציצות עדשים אפויות עם פירה תפוחי אדמה ודלורית (49 שקל); קציצות עוף בקונפי מנגו עם אורז אדום מלא (51 שקל) ועוד.  

 

 (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
(צילום: דניאל לילה)

 

הכי מומלץ: קציצות העוף בקונפי מנגו לצד אורז אדום מלא התחברו יחד למנה טובה ומשביעה. השילוב בין העוף למנגו היה מצוין, והוסיף טוויסט מעניין לקציצות. האורז האדום תובל בעדינות והבצל הירוק שקישט אותו הוסיף לו צבע וטעם מצוין.

 

הסלקים הממולאים בבורגול הפתיעו לטובה, והצליחו לשמח אפילו מישהי כמוני שאינה נמנית על חובבי הסלק. מלבד השילוב המצוין בין הסלק והבורגול, המנה זכתה לשבחים גם על המראה המהודר והיפהפה שלה. סלט קיץ כלל נקטרינות, אגוזי מלך, צימוקים, מוצרלה ועלים ירוקים בתיבול עדין של שמן זית והיה ראוי גם הוא לציון לשבח.

 

בשורה התחתונה: אוכל מגוון, מושקע ועם הרבה מחשבה יצירתית.

 

לפרטים והזמנות: מרגוזה 28, תל אביב. 03-6833759

 

 (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
(צילום: דניאל לילה)

  

3. לילוש

ביסטרו שכונתי ברחוב פרישמן, ליד כיכר מסריק שבתל אביב, שמתמחה בבישול בריא עם דגש על ערכים תזונתיים. במקום עושים טייק אוויי וניתן להגיע ולקחת אוכל מוכן הביתה.

 

מה בתפריט: מה לא. התפריט הנרחב כולל מנות כמרק יוגורט קר עם קוביות מלפפון (22 שקל); סלט זרעי קיץ עם עשבי תיבול, זרעי כוסברה,עגבניות ואגסים בתיבול שום, שמן זית ומיץ לימון (22 שקל); סלט קפרזה עם פרוסות מוצרלה ועגבניות בתיבול שמן זית וחומץ בלסמי (49 שקל); בלינצ'ס עיזים וסלק (24 שקל); פאניני - סנדוויץ' מלחם חיטה מלאה עם גבינת ברי, עגבניות, אורוגולה ושמן כמהין (26 שקל); תבשיל קינואה וירקות (48 שקל) ועוד.

 

הכי מומלץ: מרק היוגורט היה מרענן ומפתיע וגם תבשיל הקינואה עם הירקות שנחתכו גס היה מצוין. התיבול היה עדין והקינואה עצמה נשארה פריכה.

  

בשורה התחתונה: אוכל איכותי, יצירתי וברובו גם בריא. התפריט מגוון למדי.

 

לפרטים והזמנות: פרישמן 73, תל אביב. 03-5291852

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

4. בוטגה די גליה - Bottega di Galia

גלית, שפית וקונדיטורית מזה 15 שנה, מבשלת את מנות הבריאות שלה במטבח הביתי בשיתוף עם יועצת תזונה. בכל שבוע מכינה גלית 4 ארוחות חדשות (200 שקלים ל-4 ארוחות) ומגוונות המשלבות את כל אבות המזון, ועשירות בחלבונים מהצומח ומהחי, ללא גלוטן ותפוחי אדמה. בנוסף, ניתן להזמין גם עוגות ועוגיות, ריבות וממרחים.

 

מה בתפריט: פלאפל טונה אפוי עם סלט טחינה ועגבניות שרופות בצד; קציצות עוף עם בטטה, כרובית וברוקולי מאודים עם רוטב קשיו ואורז מלא; עלי סלק ירוק ממולאים בבשר ברוטב עגבניות; פשטידת פטריות ומג׳דרה של פריקי עם גרגרי חומוס; חזה עוף על הגריל עם רוטב חרדל ודבש ; פלפל ממולא אורז ופולי סויה ועוד.  

 

(צילום: נדב אנגל) (צילום: נדב מזרחי)
(צילום: נדב אנגל)
 

 

הכי מומלץ: פשטידת הפטריות מצוינת, טעם הפטריות מורגש בה היטב ומרקמה נימוח. גם הפלפל הממולא טעים מאוד ואהבנו את החמצמצות המפתיעה שלו. עלי הסלק הממולאים טובים מאוד ומשתלבים נפלא ברוטב העגבניות. ובכלל, מומלץ לאכול את המנות יחד כפי שהן מוגשות על ידי גלית - השילוב ביניהן מוצלח במיוחד ובהחלט יכול לשמש ארוחת צהריים משביעה ובעיקר בריאה.

 

בשורה התחתונה: בריא, טעים, מזין ומושקע.

 

לפרטים והזמנות: 050-7649550 

 

5. הדס קיטשן

מסעדה ובית קפה ביתי ברחוב שינקין 48 בגבעתיים המספק גם טייק אווי ביחידות או במשקל. לצד האוכל הביתי, ניתן להזמין במקום גם מגוון של ארוחות בוקר, מאפים, כריכים וסלטים.

 

מה בתפריט? לביבות כרישה ברוטב יוגורט ונענע (38 שקל), מוסקה (9 שקלים ל-100 גרם), סלט קינואה עם חמוציות (60 שקל לק"ג).

 

הכי מומלץ: לביבות הכרישה היו טובות מאוד - המרקם היה נימוח והקציצות בשרניות וטעימות. הן לא סבלו מעודף שמנוניות, ותובלו בעדינות. המוסקה הפתיעה עם מילוי העוף, ונרשמה כבעלת מרקם טוב וללא שמנוניות יתרה. גם סלט הקינואה עם החמוציות ועשבי התיבול היה טוב, בייחוד בזכות תוספת החמוציות והמתיקות שהן הביאו למנה. 

  

בשורה התחתונה: ביתי, מוקפד ותיבול ניואנסי - לתשומת ליבם של מי שאוהב יד משוחררת יותר עם תבלינים.

 

לפרטים והזמנות: שינקין 48, גבעתיים. 03-6726766

 

 (צילום: אילן עמיחי) (צילום: אילן עמיחי)
(צילום: אילן עמיחי)

 

6. ביסל'ה

בית אוכל ושירות משלוחים חדש ברמת החייל שמספק אוכל עד לבית, תוך דגש על אלמנטים בריאותיים וטריות.

 

מה בתפריט: כדורי בשר ברוטב עגבניות (24 שקל למנה); תבשיל קארי אדום טבעוני (24 שקל למנה); גראטן בטטה עם טחינה וסויה (12 שקל למנה);

סלט כרובית עם גרגירי חומוס, לימון ומנגולד צעיר (16 שקל); ממרח קרם חצילים (22 שקל)

 

 (צילום: שרית גופן) (צילום: שרית גופן)
(צילום: שרית גופן)
 

 

הכי מומלץ: גרטאן בטטה עם טחינה וסויה הייתה מנה מפתיעה ומעניינת. השילוב בין הבטטה המתוקה לטחינה היה מוצלח והאיזון בין הטעמים היה טוב. טעם הטחינה מודגש מאוד במנה, ויש לקחת זאת בחשבון. סלט הכרובית היה מצוין ושימש כתוספת מרעננת לצד הגרטאן המעט כבד.

  

בשורה התחתונה: נחמד ומשביע.

 

לפרטים והזמנות: דוד מרכוס 16, תל אביב. 03-6542888 או באתר

 

7. Homeals

מיזם אינטרנטי חדש המציע ארוחות צהריים מתוך תפריט יומי, משתנה ומגוון. התפריט כולל ארוחות בשריות, צמחוניות, טבעוניות וארוחות שמתאימות לילדים.  

 

מה בתפריט? עלי גפן ונזיד עדשים (39 שקל), תבשיל חזה עוף עם ירקות בתוספת תבשיל קינואה, גזר ואפונה (42 שקל, תוספת קינואה - 3 שקלים), מג'דרה, קציצות עדשים שחורות ופטריות אפויות בתוספת סלט ירוק בויניגרט, טחינה ירוקה ואנטיפסטי בתנור (45 שקל) ובצל וקישוא ממולאים באורז ובבשר מבושלים עם פירות יבשים ורוטב עגבניות (50 שקל), קציצות דגים בתוספת אורז בר (38 שקל).

 

 (צילום: פארלי)
(צילום: פארלי)
 

 

הכי מומלץ: עלי הגפן על נזיד העדשים היו מצוינים, כמו גם קציצות העדשים  - אפילו העובדה שהיו אפויות לא גרעה מהן. תבשיל הקינואה היה עשוי טוב, לא שומני ועדין בטעמו, וחלק מהטועמים אף טענו כי הוא המנה המוצלחת ביותר.  

  

בשורה התחתונה: ביתי, לא מתאמץ ועם הקפדה על חומרי גלם בריאים ומזינים.  

 

לפרטים והזמנות: באתר

 

8. דליקטסן

המסעדה והמעדנייה מבית הבראסרי והקופי בר מציעה מגוון מנות ואוכל מוכן לכל עת - צהרי אמצע השבוע, סוף השבוע, אירועים מיוחדים וגם חגים.

 

מה בתפריט? סלט חיטה וירקות קלויים (12 שקל ל-250 גרם), דלורית עם יוגורט וגרעיני דלעת (18 שקל ל-250 גרם), סלמון אפוי בחמאת אסקרגו (36 שקל למנה), פלפל ממולא (15 שקל למנה) ואורז יסמין עם גרגרי חומוס, גזר וסלרי (12 שקל ל-250 גרם).

 

הכי מומלץ: מנת הדלורית עם יוגורט וגרעיני דלעת הייתה טובה מאוד. טעמה המתקתק השתלב נפלא עם טעם היוגורט החמצמץ. גם דג הסלמון היה מוצלח מאד ומומלץ למי שחפץ במנה מושקעת לצהריים במחיר משתלם.

  

בשורה התחתונה: טעים, משביע עם הקפדה על חומרי גלם מזינים ואיכותיים ומתומחר באופן שווה לכל נפש.

 

לפרטים והזמנות: יהודה הלוי 79/81, תל אביב. 03-9681010 

  

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

9. גרינברג ביסטרו

ביסטרו ומעדניה בסגנון צרפתי באיזורי חן, שמציעה מנות מגוונות ואוכל בטייק אוויי.

 

מה בתפריט: פטה כבדי עוף עם צ'אטני תפוחי עץ בקלבדוס; לזניה של תבשיל צוואר בקר; טליאטלה פירות ים ברוטב סרטנים וגם שניצל והמבורגר עם רטבים שמיוצרים במקום.

 

הכי מומלץ: סלט חם של אספרגוס וקייל על שמנת חמוצה וביצה מטוגנת (48 שקל) הייתה מנה מפתיעה שקשה היה להפסיק לאכול ממנה. גם השילוב בסלט הקייל שכלל קוביות בטטה, גבינת עיזים, אגוזי מלך ועדשים שחורות ברוטב ויניגרט (54 שקל) היה מוצלח.

 

למנה עיקרית הגיע פילה סלמון שהונח על סלט עדשים שחורות ועלי חרדל ברוטב קרם אפונת גינה (98 שקל), והיה עשוי היטב כך שנותר פריך מבחוץ ונימוח מבפנים. התיבול העדין, לצד העובדה שהוא אינו סבל מעודף שומניות - העניקה לסלמון נקודות זכות נוספות כמנה בריאה ומזינה. רק המחיר קצת גבוה.

 

בשורה התחתונה: יקר אבל מושקע, יצירתי ויוצא דופן. אוכל ששווה להתפנק איתו.  

 

לפרטים והזמנות: אורי צבי גרינברג 25 (אזורי חן), תל אביב. 053-7102679

 

(צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנתולי מיכאלו) (צילום: אנתולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)

 

10. סנדר

מסעדה ותיקה בתל אביב שמתמחה באוכל יהודי וכשר בסגנון מזרח אירופה. מה בריאותי באוכל שכולו באופן מסורתי שמאלץ ושמן? תתפלאו.

 

מה בתפריט? קציצות עוף עם כוסמת, שניצל וירקות מבושלים (מנה עיקרית+2 תוספות - 53 שקל), צלי בקר, גבץ' ומגוון סלטים (25 שקל ל-1/4 ק"ג): סלטי סלק, פלפלים קלויים ועוד.

 

הכי מומלץ: האוכל של סנדר תמיד טעים. המנות גדולות ומזכירות, לי לפחות, את האוכל מהבית - של סבתא שלי ושל אמא שלי. בנגזרת הבריאותית - קציצות העוף היו טעימות מאד, פריכות מבחוץ ועשויות טוב מבפנים (הגם שהיו מטוגנות). תבשיל הכוסמת בשילוב עם הירקות המבושלים היה טוב מאוד, ונרשם כמנה הבריאה ביותר שהגיעה מסנדר. הסלטים, כמובן, הסתיימו במהרה. טעים.

  

בשורה התחתונה: ביתי וטעים מאוד. רק צריך להיזהר מהכבד הקצוץ והשניצל ולבחור בחוכמה מנות בריאות.

 

לפרטים והזמנות: לוינסקי 54, תל אביב. 03-5371872

 

 (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

11. חוות צוק

החלל החינני הזה, נווה מדבר באמצעה של רמת אביב החדשה, נפתח לפני כ-5 שנים על ידי תומר צוק כמעדנייה ואטליז שבו נמכרת תוצרת החווה שלו בעמק האלה. בהמשך הפך המקום גם למסעדה, כשאת המטבח מוביל השף אסף שנער . יש משלוחים.  

 

המסעדה מבוססת על קונספט המטבח הספונטני: מכינים את האוכל מחומרי הגלם הטריים שמגיעים מדי יום מהחווה. בימי שישי יש אוכל מוכן לשבת.

 

מה בתפריט? מגוון סלטים (6 שקלים ל-100 גרם), אורז ותפוחי אדמה (4.8 ל-100 גרם), עוף צלוי שלם (59 שקל לק"ג), כרע עוף ממולא באורז ופירות יבשים ועוף טחון (48 שקל למנה), קציצות דגים (13 שקל למנה), קציצות עוף ברוטב עגבניות (44 שקל למנה), תבשיל בקר (44 שקל למנה) ורוסטביף (35 שקל ל-100 גרם).

 

 (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)
 

 

הכי מומלץ: עוף ממולא באורז ופירות יבשים ועוף טחון נרשם כהצלחה מסחררת, בעיקר בשל המילוי המוצלח והשילוב בין המתיקות של הפירות היבשים לאורז ולבשר. העוף תובל בעדינות, ולא סבל מעודף שמנוניות או לחלופין, מיובש. האורז עם הפירות היבשים היה טוב, וגם פה נרשם שילוב מוצלח של המתיקות עם האורז. סלט החומוס עם החמוציות היה מעניין ומשביע. 

  

בשורה התחתונה: שילובים מעניינים של חומרי גלם והקפדה על איכותם.

 

לפרטים והזמנות: משה פרלוק 5, תל אביב. 077-5155905

 

12. קייטרינג יוחנן

חנות אוכל שכונתית בתל אביב שמוכרת אוכל גורמה ביתי.

 

מה בתפריט: סלמון בקראסט אגוזים ועשבי תיבול (45 שקל למנה); פרגית בגריל בנוסח קייג'ין (39 שקל למנה); מג'דרה מאורז מלא עם בצל ופטרוזיליה (5 שקל ל-100 גרם); סלט סלק עם גזר ואפונת וואסבי (6 שקל ל-100 גרם); גריסי פנינה עם פטריות פורטבלו (9 שקל ל-100 גרם); לביבות בטטה וקינמון ולביבות כרובית, סלט כרוב עם כוסברה, חמוציות ושברי פקאן וסלט קולורבי עם אגוזי מלך וסלט מלפפונים.

 

 (צילום: בן יוסטר)
(צילום: בן יוסטר)

 

הכי מומלץ: סלמון, שהיה נימוח מבפנים ופריך מבחוץ בזכות קראסט האגוזים ועשבי התיבול שנחו עליו מלמעלה. גם לביבות הבטטה והקינמון ואלו עם הכרובית זכו לתשבחות. סלט הכרוב היה אף הוא מצוין, בעיקר בזכות שברי הפקאן שהוסיפו לו מתיקות עדינה. גריסי הפנינה עם פטריות הפורטבלו נרשמו כטעימים, אך מעט שמנוניים.

  

בשורה התחתונה: מנות גדולות, משביעות ועם טעם של בית.  

 

לפרטים והזמנות: החשמונאים 86, ת"א. 03-6054466 

 

13. מעדניית משני

התפריט העשיר של מעדניית משני מהווה תמונת מראה לשולחן ישראלי טיפוסי בימי שישי: סלטים, ממולאים, בשר וצמחוני והכל במבחר עצום ומגוון.

 

מה בתפריט? מבחר דו ספרתי של ממולאים (55 שקל לק"ג) חמישה סוגי סלטי כרוב, גזר וחצילים (25-35 שקלים לק"ג), החומוס המפורסם והטחינה (20 שקל לק"ג), טבולה (29 שקל לק"ג), חזה עוף עם פטריות (68 שקל לק"ג) ועוד.

 

הכי מומלץ: מנת חזה עוף עם פטריות הפתיעה בטעמה. כמעט ולא הורגש בה השמן, ועם זאת היא גם לא הייתה יבשה. הפטריות הוסיפו לה טעם נהדר, ולצד סלט ירקות התקבלה ארוחת צהריים משביעה ומזינה. עלי הגפן היו לא פחות ממעולים, ונטרפו על ידי 3 אנשים במהירות הבזק. הם לא סבלו מחמיצות יתר, המילוי היה עדין בטעמו והגודל - מושלם. בגזרת הממולאים נרשמה אכזבה קלה - התיבול היה מודגש מידי בחלק מהמנות, ובחלק אחר - תפל. חלקם אף הגיעו עם רוטב עגבניות, שגרע מטעמם בשל טעמו החזק.

 

בשורה התחתונה: לא כל המנות מרגישות כאילו הוכנו כעת במטבח הביתי, חלקן סובלות מעודף תבלינים ושמן אבל ישנן כמה מנות מעולות שזכו להצלחה מסחררת, ואף יכולות בהחלט להתאים למי שמבקש לשמור על המשקל, אך לא מוותר על ארוחת צהריים משביעה.

 

לפרטים והזמנות: יעקב כהן 2, ראשל"צ והמנוף 8, רחובות. 08-8655590

 

משני (צילום: בועז לביא)
משני(צילום: בועז לביא)

 

14. המטבחון

במסעדה, שנמצאת בסמוך לשוק הכרמל, מציעים תפריט טייק אווי עם אוכל ביתי ומנות צמחוניות.

 

מה בתפריט? קציצות עם אורז (47 שקל), עלי גפן ממולאים אורז עם רוטב יוגורט (32 שקל), קציצות פראסה (29 שקל), מוסקה-שכבות בשר טחון, חצילים, תפוחי אדמה ורוטב עגבניות עם בשמל. מוגש עם סלט ירקות, קוסקוס עם ירקות (42 שקל), אורז מלא (12 שקל), לביבות בטטה עם רוטב שמנת (32 שקל), סלט קינואה (32 שקל), ממולאים צמחוניים ועם בשר (22 שקל) ועוגת גזר (19 שקל) לקינוח. 

 

 (צילום: אייל קרן)
(צילום: אייל קרן)

 

הכי מומלץ: לביבות הבטטה היו טובות מאוד, אך מעט דחוסות. מומלץ לאכול אותן יחד עם מטבל השמנת המצורף להן (קצת משמין, אבל בהחלט מוסיף). עלי הגפן היו מצויינים - לא גדולים מידי, מתובלים במידה והמילוי של האורז היה פשוט מושלם. תענוג. מנת הקוסקוס עם הירקות הייתה לא רעה בכלל והרגישה מאוד ביתית. ואיך אפשר בלי משהו מתוק - עוגת הגזר הייתה מצוינת, לא מתוקה מידי ולא כבדה מידי. סיום נפלא ובריא לארוחה.

  

בשורה התחתונה: לא מתחכם, בטעם ביתי ומגוון.

 

לפרטים והזמנות: רבי עקיבא 18, כרם התימנים, תל אביב. 03-5163689

 

15. הכובשים

ביסטרו הכובשים ממוקם ברחוב הכובשים בתל אביב, ליד הים. התפריט במקום מבוסס על תבשילים ואוכל ביתי עם טוויסט; המנות עשירות בירקות, פירות, בשרים וגבינות, ונשענות על התוצרת היומית הטרייה המגיעה מדי יום מהשוק הסמוך. במקום אין משלוחים, אבל ניתן להגיע ולקחת אוכל הביתה.

  

מה בתפריט: מנות כמו מפרום כרובית ותפוחי אדמה במילוי בשר על קוסקוס ביתי עם צ'רשי (59 שקל), לביבות חזה עוף וקינואה עם סלט עשבים וחמוציות המוגשות עם טחינת לימון כבוש (49 שקל), שווארמת עוף הודית עם שעועית ירוקה, זוקיני, בצל וקישואים בארי ירוק וחלב קוקוס על אורז לבן (54 שקל) ועוד.  

 

הכי מומלץ: מנת המפרום במילוי כרובית ותפוח אדמה על מצע תבשיל קוסקוס היה לא רע, והרגיש בהחלט בטעם של בית. פחות תיבול היה רק מוסיף לו.

  

בשורה התחתונה: מגוון ומרבית המנות גם מרגישות כאילו הוכנו במטבח הביתי. אופציה נחמדה לארוחת צהריים במשרד.  

 

לפרטים והזמנות: כובשים 48 פינת נחמיה, תל אביב. 03-5108555

 

16. פאשה תל אביב

מסעדה טורקית וכשרה ברחוב הארבעה. בשנה האחרונה הוסיפו למסעדה שוק אוכל מוכן הפועל בימי שישי, ובו דוכנים המציעים מגוון מאכלים מהתפריט במשקל הביתה. 

 

מה בתפריט: אינספור מנות, בריאות ומזינות יותר (וגם מנות עשירות ומזינות פחות): מדיאס חציל במילוי בשר (8.5 שקלים ל-100 גרם); ארטישוק במילוי בשר (8.5 שקלים ל-100 גרם); קציצות בקר במנגולד (9.5 שקלים ל-100 גרם); קובה נבלוסיה במילוי בשר (7 שקלים ל-100 גרם); קציצות פראסה (8 שקלים ל-100 גרם) ; עלי גפן כרוב ממולא (7 שקלים ל-100 גרם); תבשיל בקר ובמיה (8.5 שקלים ל-100 גרם); קובה חמוסטה ברוטב חמצמץ (8 שקלים); אורז לבן עם אטריות שהרייה (4 שקלים) וכן שלל סלטים כקולורבי, עדשים, טחינה, גמבה קלויה וגזר (14-25 שקלים).

 

הכי מומלץ:  מבין הבריאות יותר קציצות טלה במנגולד היו מעולות. טעמו החמצמץ של המנגולד בשילוב הבשר היה תענוג צרוף ויחד עם האורז - התקבלה ארוחת צהריים משביעה וטעימה. תבשיל הפטריות זכה אף הוא למחמאות. "אלו הפטריות הטובות ביותר שאכלתי אי פעם", אמר אחד הטועמים ובאמת, הן תובלו בעדינות, לא סבלו מעודף שומניות ולא איבדו מטעמן גם כשנאכלו קרות. מנה מצוינת.

 

אכזבה נרשמה מהמנות היותר מנחמות - בכל זאת, מלחמה - שלא התאפקנו שלא להזמין. הקובה ובפרט קובה החמוסטה היו לא מוצלחות - המנה אמנם אמורה להיות חמוצה, אך מידת חמיצותה הייתה מוגזמת למדי והתקשנו להתמודד עמה.

 

בשורה התחתונה: לדבוק בבריא - קציצות, תבשילי ירקות וסלטים - ולוותר על המנחם.

 

לפרטים והזמנות: הארבעה 8, תל אביב. 03-5617778   

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שרית גופן
עולש בר עם בצל מקורמל
צילום: שרית גופן
מומלצים