שתף קטע נבחר

צילום: EPA

ראשי רשויות בדרום נגד הפסקת אש: "זו אחיזת עיניים, אנחנו נשלם ביוקר"

במפגן אחדות מביעים ראשי ערים ומועצות עמדה נחרצת נגד עצירת המבצע. יחיאל לסרי מאשדוד: "למוטט את חמאס". איתמר שמעוני מאשקלון: "אויבינו בוחנים אותנו". בני ביטון מדימונה: "זו מלחמה על הבית". טלי פלוסקוב מערד: "אי-אפשר להפסיד את ההזדמנות". איציק דנינו מאופקים: "עשו חצי עבודה"

על רקע הלחץ הבינלאומי והדיון המתמשך על עצירת מבצע צוק איתן ברצועת עזה, מביעים היום (ב') ראשי רשויות בדרום עמדה נחרצת ומאוחדת נגד הפסקת אש. ראש העיר אשדוד יחיאל לסרי אמנם נמנע מפנייה אישית לראש הממשלה בנימין נתניהו, אבל לא ניתן לטעות בטון של דבריו: "לא ייתכן שעל העיר שלי יירו 200 טילים. חייבים למוטט את חמאס ואת מנהיגיו. צריך להתנהג אליהם כמו לאל קאעידה באפגניסטן. היום ברור לי מתמיד - חייבים להמשיך את המערכה. כל זמן שהחמאס קיים, הוא לא ישלים עם קיומנו".

 

דברים אלה - ושל ראשי הרשויות הרבים האחרים המצוטטים להלן - מצטרפים לקריאותיהם של כמה חברים בקואליציה ובממשלה, שמאז הבוקר הביעו את דעתם הנחרצת נגד הפסקת אש ובעד המשך המבצע נגד חמאס. בין הדוברים הבולטים היו יו"ר ועדת החוץ והביטחון ח"כ זאב אלקין, השר יאיר שמיר, השרה לימור לבנת ועוד.

 

ראש העיר אשקלון, איתמר שמעוני: "יש תחושה קשה בציבור ששוב לא ממש מתכוונים ללכת עד הסוף עם המבצע בעזה, וזה אסון מבחינתנו. אני מבין שיש שיקולים מדיניים, אבל אני לא מבין מדוע אנחנו צריכים להתנצל על זה שאנחנו פועלים כדי שלא יירו עלינו טילים. אם המבצע הזה ייגמר בצורה הזו, זה יהיה כישלון מדיני וביטחוני שנשלם עליו ביוקר. אפשר לצאת מעזה רק אם יקוימו שלושה תנאים: פירוק חמאס מנשקו, חיסול המנהרות וערובות בינלאומיות שלא יהיה יותר ירי. הנוסחה 'שקט ייענה בשקט' לא מקובלת עלינו. זו אחיזת עיניים שמאפשרת לצד השני לצבור עוד יכולות".

 

שמעוני הדגיש שאם מבצע צוק איתן מסתיים עכשיו, ממחר הוא מתחיל את ההיערכות של אשקלון לקראת הסביב הבא, שמן הסתם יהיה קשה יותר וקטלני יותר: "הניסיון מוכיח שמי שבורח מעימות בעזה, עזה מתפוצצת לו בתל אביב וחיפה, זו רק ההתחלה. כל אויבינו בוחנים עכשיו בשבע עיניים את תגובת ישראל. אם יסיקו מהמהלכים הבאים שחמאס ניצח אותנו - אנחנו בבעיה גדולה".

 

ראש המועצה האזורית חוף אשקלון, יאיר פרג'ון: "אפקט המנהרות נתפס אצל חמאס כנשק יום הדין ואצלנו האיום ממשי לחיי התושבים. עד שהסוגיה הזאת לא תגיע לכדי פתרון פיזי, מדיני ומהותי שכולל הפסקה מוחלטת של הירי - לא נוכל לחזור לשגרה".

 

ראש עיריית דימונה, בני ביטון: "לא צריך להפסיק. נכון, זה לא פשוט, אבל לתושבים יש חוסן להמשך המבצע כדי שזו תהיה המלחמה האחרונה. אי-אפשר כל שנה וחצי להתחיל את הריטואל מחדש. דימונה היא יעד אסטרטגי. אם ראשי עוטף עזה מבקשים להמשיך עם המבצע כדי שיהיה שקט, אנחנו מאחוריהם. אני מגבה את ראש הממשלה והקבינט, אבל רחשי הציבור הם שיש להמשיך הלאה. זו מלחמה על הבית. אם 200 מחבלים היו נכנסים לעוטף עזה זו הייתה שואה. מזל שעלינו על זה בזמן. מפקדי הצבא אומר שצריך לתת לו עוד כמה ימים להשלים את המבצע. אני קורא לראש הממשלה, למרות אדון אובמה והאו"ם, שימשיך הלאה".

סג'עייה - לפני ואחרי תקיפות צה"ל (איתור ונתונים: רונן סולומון - מודיעין חדשותי) (איתור ונתונים: רונן סולומון - מודיעין חדשותי)
סג'עייה - לפני ואחרי תקיפות צה"ל(איתור ונתונים: רונן סולומון - מודיעין חדשותי)

 (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)
 

ראש עיריית ערד, טלי פלוסקוב: "אנחנו צריכים לדאוג לכך שחמאס יפסיק לחיות. אנחנו לא יכולים להעניק להם כמתנה את הניצחון הזה. לבי עם תושבי עזה, אבל יש שם ארגון טרוריסטי. אנחנו צריכים להמשיך ולעשות את העבודה. יש לנו עסק עם אנשים שמטרתם היחידה היא הרס מדינת ישראל. אני זוכרת את התחושה אחרי עמוד ענן, שלא סיימו לעשות את העבודה. כולם יודעים מהי העבודה שצריכה להיעשות. אסור להפסיד את ההזדמנות הזו".

 

ראש מועצת מרחבים, שי חג'ג': "כל עוד קיים סיכון המנהרות והטילים, מדינה ריבונית לא יכולה להרשות לעצמה הפסקת אש. היא צריכה להילחם על מנת להסיר את איום הטרור. ברגע שיוסרו האיומים האלה אנחנו בעד שלום ושגרה,

בלי טפטופים ובלי שחמאס קובע מה יהיה פה בכל בוקר".

 

ראש העיר אופקים, איציק דנינו: "אנחנו נגד לעשות חצי עבודה. לא ניתן שיהיו מנהרות ולא נפעל נגדן. אם הממשלה יודעת לתת מענה מדיני לפירוז עזה בלי מלחמה - אני בעד".

 

ראש מועצת שדות נגב, תמיר עידאן: "הפסקת אש בעת הזו היא טעות אלא אם היא תאפשר לנו לטפל במנהרות. צה"ל צריך לקבל את הגיבוי המוחלט כדי לעשות את העבודה. הפסקת אש בעת הזו היא טעות נוראה".

 

ראש מועצת גן יבנה, דרור אהרון: "אסור שאובדן החיים יהיה לשווא, אסור לעצור, אסור לוותר. יש למגר את קיני החמאס והמרצחים על מנת שלא ניפגש שוב באותה סיטואציה של ירי על אזרחים ופגיעה בחיילים כדבר שבשגרה. יש לפעול בנחישות ובתקיפות נגד מנהרות הטרור ונגד הנהגת החמאס, כדי שיבינו שלפעילותם הרצחנית יהיה מחיר יקר וכבד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
ארכיון. שיגור רקטות מרצועת עזה
צילום: AFP
מומלצים