שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    טעים בעמק יזרעאל
    ליבי שפרלינג אוכלת טוב בין הנופים של ספרי מאיר שלו. שישיית המלצות למסעדת שף מפתיעה, נתחי בשר מצוינים, ירקות אורגניים במחירים נמוכים במיוחד הישר מהמגדלים, ליקרים מעולים וגם השווארמה הטובה בישראל

    עמק יזראעל הירוק והשלו מתויר פחות ממחוזות צפוניים ודרומיים, אבל דווקא כאן מצאתי אוצרות קולינריים מפתיעים, סיור פסטורלי שיזכיר לכם את ספריו הראשונים של מאיר שלו ויפתח את התיאבון לזלילות שבדרך, חוויה כוללת ששווה להתניע את האוטו במיוחד בשבילה בסוכות, שלא לדבר על לעצור שם בדרך לצימר בצפון.

     

    עוד מתכונים בערוץ האוכל:

     

    1. בלה

    אחרי שעבד כמה שנים יחד עם השף ירון שלו במסעדת "טוטו", החליט עידן ליפשיץ לחזור הביתה ולפתוח מסעדת שף בצפון. בלה היא מסעדה עגולה ויפה, טובלת בנוף שקט ובעיקר מפתיעה.

     

     (צילום: דניאל לילה)
    (צילום: דניאל לילה)

     

    התחלנו בקוקטיילים יצירתיים ששיקשקה אותם יד יציבה ומדייקת וגלשנו לקריספי קלמרי על גוואקמולה שווה ואיולי צ'יפוטלה. אז זללנו טרטר דג ים

    נפלא, ובכלל - הדגה בבלה טרייה מאד והיא מקבלת באהבה את משחק הטעמים סביבה העשבוני והלימוני.

     

    התפריט ים תיכוני עם מקום בלב לאוכל איטלקי ומנות הדגל הן ניוקי ערמונים עם כמהין ומרווה (בהשראת טוטו) ופיצה בלה סיציליאנית. בעיקריות הרבה דגים, פירות ים ואפילו ספייריבס בוויסקי מעושן. תפריט היין עושה כבוד ליקבי האיזור ומבחר האלכוהול עשיר. באמצע השבוע יש עסקיות משתלמות ממש.

    בלה. מושב בית שערים (בכניסה). 04-9830730.

     

     (צילום: סטודיו דרור כץ)
    (צילום: סטודיו דרור כץ)

     

    2. כופתא

    חמודי הוא דור שלישי למשפחת קצבים מפוארת. באטליז שלו בכניסה לזרזיר, תוזמנו להציץ בוויטרינה העשירה ולבחור לכם נתחים יפים הביתה: כבש, טלה ובעיקר נתחי בקר מיושנים ומשוישים, לצד נקניקיות מרגז חריפות שמנקנקים במקום מבשר טרי.

     

    (צילום: יחסי ציבור) (צילום: אורנה בן חיים)
    (צילום: יחסי ציבור)

     

    אם לא תצליחו להתאפק, ישמחו להעלות לכם את הנתחים שבחרתם על גריל פחמים ולהגיש לשולחן, לצד סלטים טריים, פלאפל חם מתפקע מעשבים וחומוס מצויין. גולת הכותרת כאן היא שווארמה טורקית אמיתית, תערובת של טלה ושייטל, שמושרים בתערובת תבלינים סודית ואז נצלים לאט. בעיניי היא הטובה בישראל.

     

    אל תוותרו על אוכל ערבי לקחת הביתה ובעיקר על הפסטלים הקטנים, שממולאים ביד בגבינות צאן, זעתר ועשבי תבלין עונתיים (יש גם מקלובה, עלי גפן מצויינים שמתבשלים על צלעות טלה קטנטנות ובחורף אפילו נזיד בשר וירקות בבישול ארוך).

     

    3. iCook - דורון בר און

    בחלל רחב ומואר, מארח השף דורון בר און בימי שישי בראנץ' עם צלוחיות נדיבות, בהן מרקדים סלטים יצירתיים, שלל ירקות וירוקים ממשק כרמל יבולים הסמוך, לאחריהן תוזמנו לבחור עיקרית מושחתת, לצד לחמים, ריבות וקרם פרש מצוין.

     

    טעמנו סלט אבטיח, מנטה ואניס, סלט עדשים ועליו פטריית ארינג'י, פולנטה רכה בצנצנת, חסה סלאנובה שנחתכה ישר על השולחן ועליה זילף השף ויניגרט ירוק רענן שכולו קייל וירוקים אחרים. לעיקריות יש טמאלס קטנים, נקניקיות שבר און מנקנק לבד, רוסטביף, קרפ מקמח כוסמת שעליו אספרגוס וביצה עלומה ועוד שלל מנות מתחלפות.

     

    לונה פארק לטבעונים, בריאותנים וכל מי שמאמין בחומרי גלם טריים, הכי מכאן. את הלחמים והריבות מכינים כאן לבד ויש גם תה צמחים מרגיע במזיגה חופשית ומתוקים שווים. במקרר בעיקר יינות של יקב רמת הגולן ובירה בזלת. החל מ- 75 שקלים לאדם וחלל נעים נעים למסיבות רווקות וישיבות צוות יעילות.

     

    לפרטים והזמנות 04-9893247.

     

    דורון בר און (צילום: יחסי ציבור) (צילום: אורנה בן חיים)
    דורון בר און (צילום: יחסי ציבור)

     

    4. יקב מורד

    מאז שהוקם בשנת 1999, רוקח כאן יעקב מורד ליקרים ביתיים ממגוון פירות, עשבים ועוד. לפני כשנתיים נכנס לעסק גם משקיע אמריקאי וההשקעה בטכנולוגיה שיכללה עוד יותר את הדיוק והעידון. ילדים ייהנו מאוד מביקור במרכז המבקרים האינטימי ומצפייה בסרט המתאר את ההיסטוריה המשפחתית והיצרנית. בחדר הטעימות, הפתיעו אותי ליקרים מאוזנים של שוקולד, אמרטו וקפה אבל במיוחד שיכר פסיפלורה וכן ליצ'י ומלון, ששווה להשכיב במקפיא כשעתיים לפני שהאורחים באים לבקר. גם שיכר שזיפים ושיכר דובדבנים נעמו לנו מאד.

     

    יקב מורד. כשר. הייטק פארק מרכז, יקנעם עילית. 04-9597125.

     

     (צילום: יחסי ציבור)
    (צילום: יחסי ציבור)

     

    5. כרמל יבולים

    משפחת כרמל היא דור שלישי לחקלאים ממושב היוגב שעוסקת בגידול ירקות גורמה לשוק המקומי. הם מגדלים תרד, קייל, אספרגוס, ברוקומיני, נבטים ונבטוטים משלל סוגים וגם פטריות.

     

    גאוותם האחרונה היא חסה מזן סלאנובה שמגודלת בגידול הידרופוני, על מצע מים קרים שמנותק מהאדמה. היא פריכה ונהדרה ואפשר להשיגה בחנות המשק שפתוחה בימים א-ה החל מהשעה 9 ועד 16 ובימי שישי מ 9 עד 14. עוד נמכרים בה במחירי רצפה שלל ירקות אורגניים, פירות, ירוקים וגם דבש, קונפיטורות, גרנולה ושמן זית. מומלץ מאוד.

     

    כרמל יבולים, בכניסה למושב היוגב. 04-9891858.

     

    חסה סלאנובה (צילום: יחסי ציבור) (צילום: אורנה בן חיים)
    חסה סלאנובה (צילום: יחסי ציבור)

     

    6. לימוזין

    את מסעדת הבשרים מרמת ישי אני פוקדת בכל הזדמנות שאני בסביבה. מתמחים כאן ביישון בשר בשיטה טבעית ומגישים שם נתחי ענק, ממש הישר מהבוקר לסועד. סגנון העץ הכפרי והישיבה מול הנוף הירוק עושים נעים ופותחים את התיאבון.

     

     (צילום: רביב שטיין)
    (צילום: רביב שטיין)

     

    הראשונות טובות (אל תוותרו על הקבבונים) אבל אנחנו כאן בשביל הדבר האמיתי: אסאדו ברוטב ברביקיו, אנטרקוט או טי-בון עגל הם פייבוריטים אישיים. לאחרונה הרחיבו שם את המבחר הצמחוני ויש גם מתוקים שווים. עוד אנחנו מעריכים את מבחר היינות הישראלי ואת מחירם הנוח. בכניסה למסעדה איטליז ובו קולקצייה נאה של נתחים ושלל פינוקים, לאסוף הביתה.

     

    אזור התעשייה רמת ישי. 04-9533173

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "טעים בעמק יזרעאל"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים