שתף קטע נבחר

החינוך נמצא בכל מקום: כריך כמו שצריך לביה"ס

עם קצת מאמץ, יכולה ארוחת העשר ללמד את הילדים שלנו שיעור אחר, לפיו השקעה מניבה תוצאות בריאות, מזינות וטעימות יותר. ומי מאתנו לא רוצה ללמד את הילד שלו שיעור שכזה? צמד מתכוני כריכים מושקעים עם שקשוקה ירוקה וגם סלט אבוקדו וביצה עלומה

מה כבר דרוש בשביל להכין סנדוויץ' עם שוקולד? שתי פרוסות לחם אחיד, מריחה חטופה של ממרח, מפית ועטיפת ניילון. מלאכה של שתי דקות שנותנת שקט נפשי, לכל הפחות עד ארוחת צהריים.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

"חוכמת הפשטות" והזריזות הפכו אצלנו לשגרה. בין "את תאחרי לבית ספר!" ל-"אני ממהר לעבודה", השיעור הראשון של הילדים בבוקר, עוד בטרם הגיעו לכיתה, הוא שצריך להכין משהו "קל, מהיר ונטול מאמץ". בהפסקת עשר, כשהסנדוויץ' נחבט בין מחברות לספרים, "חוכמת הפשטות" מתגלה כטיפשית למדי.

 

עם קצת מאמץ, יכולה ארוחת העשר ללמד את הילדים שלנו שיעור אחר, לפיו השקעה מניבה תוצאות בריאות. מאיכות הלחם עד לטריות הירקות - לכל חומר גלם השפעה על תזונת הילדים, שגם מלמדת שיעור חינוכי של ממש. הרגלי הצריכה מכוונים אותנו אל המוכן, ומאלצים אותנו לזנוח שיקולי בריאות ותזונה נבונה.

 

רוצים עוד מתכוני חזרה לבית הספר? כנסו לעמוד "עשר של הפסקה - ספיישל חזרה ללימודים "

 

למרות איכות הירקות בישראל, רבים מאתנו בוחרים במהונדס ובמלאכותי שלכל היותר מגיע באריזה יפה. ומה כבר נדרש להכנה של רוטב עגבניות? עגבניות טריות, בצל, שום ותבלינים לפי הטעם. באותה העלות ומעט יותר השקעה - הרווחנו טעם, בריאות וגם אמירה חינוכית עצומה.

 

התועלת תתבטא גם מחוץ לכותלי הבית ובית הספר. חומרי הגלם בישראל הם ללא דופי, והם מאפשרים צרכנות בת קיימא, המקשרת בין הפרט לסביבתו. בקלות רבה אנו יכולים ליצור תדמית קולינרית איכותית ועשירה. זה לא דורש כסף או הרבה מדי זמן, זה דורש רק מעט מחשבה

 

 (צילום: חנן בר אסולין)
(צילום: חנן בר אסולין)

 

כריך פלומאר - כריך בונה אישיות עם שקשוקה ירוקה

ארוחת הבוקר של הסאנדיי בראנץ', ממסעדת הפלומאר של קבוצת "מחניודה" בלונדון.

 

המרכיבים לכריך גדול או 2 קטנים:

1 פוקאצ'ה או 1-2 לחמניות בשרניות

2 ביצים

1 כוס מנגולד קצוץ גס (ושטוף היטב!) - גם החלק הלבן
3 שיני שום
1 בצל קטן, קצוץ דק
1/2 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים גס
נענע ובזיליקום קצוצים - מעט ולפי הטעם
קורט כמון
1 לימון פרסי או 1 כפית לימון כבוש

מיץ מלימון אחד

 

אופן ההכנה:

  1. מטגנים בשמן זית בצל ושום עד לשקיפות של הבצל. מוסיפים את הירוקים ואת הלימון הפרסי ומבשלים על אש נמוכה עד לריכוך המנגולד. מוסיפים לימון, קצת שמן זית, תבלינים ומלח. מעבירים לתבנית קטנה שתיכנס לתנור.
  2.  שוברים 2 ביצים על התערובת הירוקה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כ-7-8 דקות או עד שהביצים מוכנות ובדרגת העשייה הרצויה. 
  3. הגשה: פורסים לחם שטוח לרוחב ומעבירים פנימה את השקשוקה. עוטפים לילד יפה בניילון לא שקוף בתקווה שאף אחד לא ינסה לגנוב לו את הסנדוויץ.

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

כריך יובל עם אבוקדו וביצה עלומה

כריך שהכירה לי יובל שרף, בתקופה שגרנו שנינו - בנפרד ובלי קשר כמובן - בניו יורק. 

 

המרכיבים:

2-4 פרוסות לחם שיפון כהה בעובי בינוני, קלויות על מחבת לוהטת במשך 2 דקות מכל צד

1/2 אבוקדו חתוך לקוביות

קורט פלפל שטה יבש

מיץ מלימון שלם

מלח ים ופלפל שחור גרוס טרי.

2 ביצים + 1 כף חומץ לבישול

פלפל חריף פרוס לטבעות דקיקות - לפי הטעם 

 

אופן ההכנה: 

  1. בסיר שטוח או סוטז מרתיחים מים בגובה של כ-4-5 ס"מ. מוסיפים למים כף חומץ ומנמיכים את האש ללהבה נמוכה מאוד, מה שהצרפתים קוראים "אש מלטפת", כשהמים רותחים בבועות קטנות. שוברים את ביצה לתוך כוס בזהירות שלא תתפרק ומחליקים לתוך המים. הבישול לוקח בערך 4-5 דקות ורק עד שרואים שהחלבון נקרש ומתקשה, כי החלמון בפנים צריך יישאר רך. מוציאים בכף רשת ומייבשים במידת הצורך מהמים על נייר מטבח.
  2. מכינים מכל המרכיבים מלבד הלחם, פרוסות הפלפל החריף והביצה העלומה סלט.
  3. מורחים 2 כפות על כל פרוסה, מניחים את הביצים העלומות  2 פרוסות של צ׳ילי טרי דק דק דק וכפית סויה איכותי על כל פרוסה 

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

אסף גרניט ישתתף בכנס החינוך "פורום הפיס לחינוך" שמתקיים ביום שני (25.08), במדיטק חולון

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
שימו בכריך. שקשוקה ירוקה
צילום: ירון ברנר
צילום: חנן בר אסולין
אסף גרניט
צילום: חנן בר אסולין
מומלצים