שתף קטע נבחר

להשתקם מתאונת דרכים בעזרת ריקוד; שיטת גאגא

לראשונה בישראל ובעולם משלב בית החולים השיקומי "בית בלב" בתהליך השיקום סדנאות בשיטת התנועה גאגא, שפיתח הכוריאוגרף והרקדן אוהד נהרין, שאומר: "לרקדן ולאדם היושב על כיסא גלגלים יש מכנה משותף ברור של הקשבה ליכולות הגוף ולימוד של יכולות זרימת הגוף"

רוקדים כל הדרך לשיקום: שיתוף פעולה ייחודי בין בית החולים השיקומי "בית בלב" לבין אוהד נהרין, מנהל להקת בת שבע וההוגה של שפת התנועה 'גאגא'. במהלך תהליך השיקום רקדנים ומדריכי גאגא מעבירים למשתקמים סדנאות בבית החולים.

 

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו

 

שפת התנועה 'גאגא' שפותחה ע"י אוהד נהרין, מציעה דרך לתת ביטוי לגוף, לחזקו, לשכלל את גמישותו, ליעל את זריזות הגוף ולהעיר את החושים והדמיון. מתרגלי גאגא מצליחים לפתח מודעות לחולשות הגוף, והקיבועים הפיזיים ומציעה דרכים להתגבר עליהם.

  

  

שיקום בתנועה

משחקים בגאגא: על ריקוד שהוא גם ריפוי ושחרור

דיקור סיני - עכשיו גם לשיפור הישגים בספורט

קומיקס כאמצעי שיקום במרכז הרפואי רעות בת"א

 

תהליך השיקום הוא קריטי בשיפור התפקוד לאחר אירועים רפואיים קשים כגון אירוע מוחי, שבר אורתופדי, לאחר תאונות דרכים ותאונות עבודה, ולאחר פגיעה עצבית בעקבות מחלה – כמו אצל חולי פרקינסון וטרשת נפוצה, חולים לאחר ניתוחי ראש ועוד.

 

על שיתוף הפעולה עם בית החולים השיקומי מספר אוהד נהרין: "במהלך השנים שאנו מלמדים את שפת גאגא גם לאנשים שאינם רקדנים, נוכחנו לגלות תוצאות מרשימות בשיפור תנועה של משתתפים קבועים בשיעורים, לצעירים ולמבוגרים כאחד.

 

לרקדן כמו לאדם היושב על כיסא גלגלים יש מכנה משותף ברור של הקשבה ליכולות הגוף ולימוד של יכולות זרימת הגוף. תרגול קבוע בשפת התנועה מאפשר זריזות גוף, שמחה והנאה, שכלול טווח תנועה וטווח תגובה. העבודה שנעשית בבית החולים השיקומי מאפשרת למצטרפים החדשים ללמוד בהנאה ובשמחה על המסוגלות של גופם".

 

"מבחינתנו זה כמו ללכת לחדר כושר"

אוסנת בכר, פיזיותרפיסטית ראשית בבית החולים השיקומי בית בלב בם ים: "הפרויקט הייחודי הזה התגלה כאחת התוכניות מהמעניינות והיעילות יותר לשילוב בתהליך השיקומי של מטופלי בית החולים. ממשובים שקיבלנו מהמשתתפים אנו מבינים כי השיעורים משפרים את מצב הרוח, הם ממש מחכים לשיעורים. שפתו המיוחדת של אוהד מעניקה להם תחושת מסוגלות טובה יותר ובכך משפרת את שיתוף הפעולה בתהליך השיקומי בכלל".

 

משה בן גיגי אברה, בן 67, מטופל בשיקום בבית החולים בית בלב לאחר תאונת דרכים קשה, בה ריסק את רגלו השמאלית. לשיעורי גאגא הצטרף כבר מהשיעור הראשון לדבריו, "העבודה ותרגול השפה הייחודית עזרה לי לשחרר את כל השרירים בגוף, תנועות הידיים והרגלים, עמוד השדרה מהראש ומטה, נותנים לי הרגשה בסוף כל שיעור כמו אחרי עיסוי שמקל על הגוף ומרגיע אותו.

 

מלבד הטיפול הפיזותרפיסטי והתעמלות טיפולים בבית החולים לא יוצא לנו להזיז את הגוף יותר מדי, והיום עם שיעורי גאגא פעמיים בשבוע – מבחינתי זה כמו ללכת לחדר כושר".

 

"מרגיש שאני יכול להזיז איברים שלא הנעתי קודם"

אבי פיירמן, תושב אשקלון, בן 46, נאלץ לעבור כריתת רגל בעקבות חיידק אלים, הגיע לשיקום לפני כחודשיים, בשבילו שיעורי גאגא שינו את תחושת המסוגלות שלו, "התנועה בשיעור מתבצעת בהדרגה ובקלילות, בשיעור אנחנו מזיזים את הגוף כולו, פתאום הרגשתי שאני מסוגל להניע אברים בגוף שלא הנעתי קודם.

 

"ההבנה הזו שאני מסוגל לעשות דברים שלא ידעתי שאני יכול, להבין שאני מסוגל, מאפשרת לי להתקדם טוב יותר בכל התהליך השיקומי גם בתרגולים הנוספים כמו, פיזיותרפיה והתעמלות".

 

עידן, מדריך לשפת גאגא כבר 8 שנים המעביר שיעורים בבית החולים, רקדן בעברו, אומר: "הכלים של שפת גאגא מאפשרים תרגול אחר וממוקד. על מנת להתמודד מומלץ לתת מקום לאברים בגוף שאינם פצועים או פגועים, לחזק מקומות שעד לזמן התרגול לא הופעלו כלל. הגוף הפצוע עבר טראומה וכולו כאוב ותרגול באזור שלא פצוע מאפשר לגוף להתאושש ולהשתחרר ממתחים".

 

 


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי חי
תוצאות מרשימות בשיפור התנועה. שיטת גאגא
צילום: אבי חי
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים