שתף קטע נבחר

ראיון נדיר מהמחנות בצ' קוריאה: "עזרו לנו!"

בצעד מפתיע אפשר קים ג'ונג און ל-CNN לראיין שלושה אמריקנים שנעצרו בפיונגיאנג באשמת "ניסיון להפיל את הממשלה". אחד מהם, הכלוא במחנות העבודה האכזריים: "אני עובד קשה 8 שעות ביום. משפחתי, התפללו עבורי ונסו להביא לשחרורי". הראיון - תחת עיניהם הבוחנות של אנשי הרודן

בקול בוטח ורגוע, אבל עם עיניים מלאות בגעגוע הביתה, התייצבו היום (ב') שלושת העצירים האמריקנים שכלואים בצפון קוריאה מול המצלמה של רשת CNN, וביקשו לפעול לשחרורם. הייתה זו הזדמנות נדירה שנותנים שלטונות המדינה הקומוניסטית המסוגרת למערב להביט בשלושת האזרחים הזרים הכלואים בבתי המעצר ובמחנות העבודה שלה.

 

עוד חדשות בעולם :

 

"אני כלוא במחנה עבודה", סיפר האמריקני הכלוא קנת' באה לרשת CNN בראיון שפורסם בצהריים, "אני עובד שמונה שעות ביום, שישה ימים בשבוע. אני מבצע עבודות חקלאיות ומתייחסים אליי באופן אנושי". הוא אמר כי הוא עובד "קשה". מחנות העבודה של צפון קוריאה ידועים כמקומות קשוחים ואכזריים במיוחד, ולפי הערכות מיליוני אסירים פוליטיים כלואים בהם. אסירים לשעבר שברחו למערב דיווחו לאורך השנים על התעללויות קשות ושטיפות מוח שעוברים שם האסירים.

 

 

קנת' באה סיפר ל-CNN כי במהלך תקופת מאסרו לא היה לו קשר עם האסירים האמריקנים האחרים שמוחזקים בצפון קוריאה. כשנשאל על שגרת יומו הוא סיפר כי הוא מנהל לעתים שיחות חולין עם השומרים. באה פנה למשפחתו: "אני בטוח שהם מודאגים מאוד לגבי הבריאות שלי. בחודש וחצי האחרונים הבריאות שלי מידרדרת. אני יכול לומר למשפחתי ולחבריי להמשיך להתפלל עבורי ולהמשיך לנסות לשחרר אותי".

 

מלבד קנת' באה, מדריך תיירים המרצה 15 שנות מאסר שם בגין חלקו לכאורה ב"מזימה נוצרית להפיל את השלטון בצפון קוריאה", קיבלו כלי תקשורת זרים גישה גם לשני התיירים האמריקנים ג'פרי פוול ומת'יו מילר. הם אמורים לעמוד לדין בצפון קוריאה בתוך חודש בגין "פשעים נגד המדינה". פוול, הנאשם כי השאיר ספר תנ"ך בבית מלון שבו התאכסן, אמר כי אין לו תלונות על היחס שלו הוא זוכה. "עד כה התייחסו אליי היטב ואני מקווה ומתפלל שכך זה יימשך".

הרודן הצפון קוריאני קים ג'ונג און (AFP PHOTO / KCNA VIA KNS) (AFP PHOTO / KCNA VIA KNS)
הרודן הצפון קוריאני קים ג'ונג און(AFP PHOTO / KCNA VIA KNS)

בראיונות שהעניקו שניהם היום לכלי תקשורת זרים הם אמרו כי הם לא יודעים איזה עונש עשוי להיגזר עליהם ומה האישומים הספציפיים נגדם. כל שלושת האמריקנים העצורים אמרו כי מצבם מצריך טיפול דחוף. הראיונות התקיימו כולם תחת עינם המשגיחה של אנשי המשטר

הצפון-קוריאני. לכל אחד מהאמריקנים העצורים ניתנה אפשרות להתראיין במשך חמש דקות בלבד.

 

שלושת העצורים האמריקנים סיפרו בראיונות כי צפון קוריאה אפשרה להם ליצור קשר עם משפחתם, וקראו לוושינגטון לשלוח נציג בכיר שינהל משא ומתן על שחרורם. סוכנות הידיעות AP, שגם לה ניתנה גישה לעצורים, דיווחה כי למרות נוכחות אנשי הרודן - הם לא צנזרו באופן פעיל את השאלות.

 

ב-CNN ציינו כי הנסיבות שבהן ניתנו הראיונות לרשת היו "ביזאריות". לדברי הרשת צוות של התחנה ערך סיור ממשלתי והיה מחוץ לפיונגיאנג, ואז קיבל הודעה שעליו להגיע מיד לבירה לפגישה עם בכיר ממשלה רם דרג. או אז הועלה הצוות לרכב שלקח את אנשיו למקום חשאי, ואז הודיעו לעיתונאים כי הם עומדים לפגוש את שלושת האמריקנים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קנת' באה בראיון ל-CNN. שיחה של 5 דקות
מומלצים