שתף קטע נבחר

הטובות למתמטיקה

הדרך אל עולם הטכנולוגיה ותעשיית ההיי-טק מתחילה כבר עכשיו, בגיל ההתבגרות. לנו, ההורים, תפקיד חשוב בעידוד הבנות ללמוד מדעים

עם פתיחת שנת הלימודים, אנו, ההורים, מנסים לעזור לילדינו המתבגרים לבחור את מסלול הלימודים הטוב ביותר. כהורים עלינו למצוא את הדרך הנכונה לעודד את הילדים לבחור מסלול לימודים משמעותי ומהנה עבורם ושדרכו יוכלו למצות את הכשרונות שלהם. דווקא כהורים לבנות, עלינו לשים דגש על עידוד הילדות והנערות ללמוד את הדברים שמעניינים אותן, למרות מחסומים שאולי עומדים בפניהן.

 

עוד בערוץ הדעות של ynet

שוד הקרקעות הגדול / הני זובידה

שלום לחלום / שאול רוזנפלד

 

כאשר מדובר במדעים ובמתמטיקה, גם בנות שמצטיינות בתחומים אלה יבחרו לעתים לפנות לתחומים שנחשבים יותר "נשיים" או יותר "קלים" כגון ביולוגיה או מדעי הרוח והחברה. הסיבות מגוונות: לעתים בנות לא מקבלות את אותו העידוד מהסביבה ללמוד מחשבים ומתמטיקה, וכאשר הן מגיעות לכיתות מדעים, הן נתקלות ברוב של בנים שעלול להראות מאיים עבור ילדה יחידה בכיתה. זהו מעגל שמזין את עצמו: שיעור הנשים בהיי-טק יחסית נמוך, ועומד על כ-22% והוא הולך ויורד בתפקידים הבכירים. כך, בעוד עולם הטכנולוגיה מלא בדמויות לחיקוי כגון מארק צוקרברג וביל גייטס, יש עדיין מעט מאוד נשים כמו מג וויטמן, מנכ"לית HP, שיכולות להוות מודל להשראה עבור ילדות שמעוניינות "להיות כמוהן" כשהן יגדלו.

 

בשנים האחרונות מגיעות יותר ויותר נשים ללימודי תואר בהנדסה ובמדעי המחשב ולתפקידים הבכירים בהיי-טק העולמי, אך השינוי מתרחש לאט, למרות מאמצים עיקשים מצד תעשיית ההיי-טק לקדם נוכחות נשית גדולה יותר בחברות הטכנולוגיה ובסטארט-אפים.

 

ההורים והמורים חייבים להיות מודעים לקשיים אצל ילדות ונערות, מוכשרות ככל שיהיו, באשר להחלטה ללמוד מתמטיקה ומדעים מתוגברים. חשוב להעביר לבנות את המסר שכדאי לנסות וללמוד מתמטיקה ומדעים, גם אם זה קשה, כדי להשאיר את כל האפשרויות פתוחות בעתיד - ולאפשר להן את האפשרות לעבוד בחברת היי-טק או בסטארט אפ בעתיד. תעשיית ההיי-טק בישראל היא מהתעשיות שמתפתחות במהירות הגדולה ביותר בארץ. יותר מ-200 חברות בינלאומיות מחזיקות בישראל מרכזי פיתוח, וחברות נוספות מכריזות מדי שבוע על רכישת סטארט אפים ישראלים.

 

עולם הטכנולוגיה מאפשר לעובדות ולעובדים בו לעסוק בפיתוח טכנולוגיות חדשניות ולקבל על כך שכר מתגמל, הגבוה מהשכר הממוצע בישראל. עוד מאפשרות חברות ההיי-טק לישראלים להגיע למשרות מפתח בחברות העולמיות, ויש סיפורים רבים של מנהלים ישראלים שהשתלבו בשדרות הניהול של חברות היי-טק כמו אפל, גוגל או מיקרוסופט. גם תעשיית ההיי-טק נדרשת לחשיבות הגדולה של לימוד מדעים אצל ילדות, ולשם כך מפתחות חברות כמו מיקרוסופט ואינטל תוכניות שבמסגרתן מגיעות נערות למרכזי הפיתוח של החברות, מתנסות בעבודה עם טכנולוגיה ונפגשות עם נשים מנהלות ומתכנתות שמציגות בפניהן סיפורי הצלחה. בעזרת התוכניות הללו יכולות הילדות לראות שהיי-טק יכול להיות גם מקום העבודה העתידי שלהן ושגם הן יכולות.

 

גם להורים יש תפקיד חשוב בעידוד הבנות ללימוד מדעים. אפשר להציע לנערה ללכת לכיתת מתמטיקה מוגברת יחד עם חברות, או לרשום אותה לחוג העשרה במחשבים או ברובוטיקה. גם פגישה עם קרובות משפחה או חברות של ההורים שעובדות בחברות היי-טק תעודד את הנערה לחשוב שגם היא יכולה לעשות את זה כשתגדל. אפשר להציג בפני הנערות גם מודלים כמו מקסין פסברג, מנכ"ל אינטל ישראל, אורנה ברי, המדענית הראשית לשעבר, ומיכל ברוורמן, מנהלת בכירה במיקרוסופט העולמית. 

 

הדרך אל עולם הטכנולוגיה מתחילה כבר עכשיו, בגיל ההתבגרות. סביר להניח שנערות שלמדו מתמטיקה ומדעים בתיכון יבחרו להמשיך בכך באוניברסיטה ואולי יגיעו למשרה בחברה עולמית כמו ebay או אפל ומשם - לפסגת ההיי-טק העולמי.

 

דנה פורטר-רובינשטיין, סמנכ"לית אסטרטגיה, שיווק ותכנון מוצר במרכז הפיתוח של מיקרוסופט

 

גולשים מוזמנים להציע טורים במייל הבא: opinions@y-i.co.il  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אילוסטרציה
צילום: shutterstock
דנה פורטר-רובינשטיין
מומלצים