שתף קטע נבחר

רופא: "לאישור רפואי לרוץ מרתון אין כל משמעות"

בעקבות פסיקת בית משפט דורשים המארגנים של מירוץ הלילה בתל אביב מכל המשתתפים להציג מראש אישור רופא, אך רופאי המשפחה מזהירים: לא נעמוד בעומס, וממילא אין לנו הכשרה לקבוע מי יכול לרוץ. "מדובר בעשרות אלפי ביקורים אצל רופא ללא צורך. זה לא ימנע את מקרה המוות הבא", הם אומרים

רוצים להשתתף במירוץ? תשיגו אישור מרופא. בית המשפט אמנם קבע שמשתתפים בתחרויות ריצה חייבים להציג אישור רפואי, אבל רופאי המשפחה מזהירים - לא נעמוד בעומס, וממילא אין לנו הכשרה לכך.

 

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו

 

זהירות, מרתון:

לא בריא לרוץ רחוק: בעיות לב בקרב רצי מרתון

עברתם את 40? ותרו על ריצות מרתון

איך תדעו אם ריצת מרתון מתאימה לכם? 10 כללים

 

בעקבות מותו של דוד שלמוביץ' בגיל 43, לאחר שהשתתף בריצת חצי מרתון לפני כשלוש שנים וחצי, פסק לאחרונה פסק בית המשפט השלום בתל אביב כי עיריית תל אביב הייתה צריכה לדאוג ששלמוביץ' יהיה אישור רפואי המתיר לו להשתתף בריצה, וכן קבע שעליה לשלם 900 אלף שקל פיצויים למשפחתו.

 

עד אז, המשתתפים במירוץ היו יכולים לאשר באינטרנט כי הם כשירים לריצה, אולם בית המשפט החליט שהדבר אינו מספק. בעקבות הפסיקה, חוששים באיגוד רופאי המשפחה לקראת מירוץ הלילה של תל אביב שאמור להיערך בחודש הבא, כיוון שכעת דורשים מארגני המירוץ דורשים שכל משתתף יציג אישור מרופא.

 

"רשימת התחרויות שמתקיימות מדי שנה בארץ ארוכה", כתב למשרד הבריאות יו"ר האיגוד, פרופ' שלמה וינקר, "ואנו צופים שכל המארגנים ילכו בעקבות מארגני מירוץ הלילה של תל אביב וידרשו מהמשתתפים להביא אישור מרופא המשפחה. רק בחודשיים הקרובים יתקיימו עשרות תחרויות ספורט בישראל, ונראה כי מארגני האירועים דורשים אישורים מרופאי המשפחה כדי למנוע כל תביעה עתידית נגדם".

 

החברה המארגנת את מירוץ הלילה של תל אביב דורשת חתימה על טופס המוצג באתר האינטרנט של האירוע, אך הוא אינו מקובל על הרופאים. פרופ' וינקר שוחח עם עמיתיו בקופות החולים השונות, והוחלט שהם לא יחתמו על טופס זה.

 

"מדובר ב-30 אלף רצים, כלומר 30 אלף ביקורים אצל רופא בלי שום צורך ותועלת", הוא אומר. "זה לא ימנע את מקרה המוות הבא. אם יש מישהו שרץ בחוסר אחריות, שום דבר לא ימנע ממנו להיפגע".

 

לדבריו, לרופאי המשפחה אין הכשרה לקבוע מי כשיר להשתתף בתחרויות הללו, ולאישור שניתן ביום מסוים אין בהכרח משמעות ביום המחרת. פרופ' וינקר מסביר שיכול להיות שאדם בריא יתעורר מצונן ויחליט לרוץ בכל זאת, או שאדם הרגיל לאקלים יבש יתחרה בלחות גבוהה - דבר עלול להוביל לפגיעה בו.

 

"מדובר בתורה שלמה ומסובכת ורוב הרופאים לא מכירים אותה", הוא אומר.

 

פרופ' וינקר טוען שחלק מהרצים ניסו להציג אישור שמתיר להם להשתתף בחדר הכושר, אך החברה המארגנת לא הסתפקה בכך, כיוון שמדובר באישור בריאות כללי. 

 

בעוד שבמכון הכושר ישנם אנשי מקצוע המדריכים את המתאמן ומשגיחים עליו לאורך הפעילות הגופנית, בריצת מרתון או חצי מרתון הדבר אינו קורה.

 

מעיריית תל אביב נמסר: "האישור שבאתר של ההפקה הוא המלצה בלבד וגם אישור חדר כושר רגיל תואם את בקשת בית המשפט".




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אם יש מישהו שרץ בחוסר אחריות, שום דבר לא ימנע ממנו להיפגע
צילום: shutterstock
לאישור אין משמעות ביום המחרת. פרופ' וינקר
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים