שתף קטע נבחר

צפו: נעמי מנגנת בכינור תוך כדי ניתוח מוח

נעמי אלישוב ניגנה בכינור באופן מקצועי כל חייה, עד שחלתה והחלה לסבול מרעד קשה. בניתוח שעברה בבית החולים איכילוב הושתלה אלקטרודה במוחה המווסתת את הפעילות החשמלית ומונעת את הרעידות, וכדי למקם אותה במדויק ניגנה אלישוב במהלך הניתוח ודיווחה לרופאים כשהביצוע משתפר

הרופאים ניתחו - והמטופלת ניגנה תוך כדי בכינור: הכינור היה האהבה הגדולה של נעמי אלישוב, והיא ניגנה באופן מקצועי עד שחלתה והחלה לסבול מרעידות שאילצו אותה לוותר על הנגינה. אתמול (ג') היא עברה ניתוח מוח בבית החולים איכילוב, ולשמחתה הרעד פסק - והיא יכולה לחזור לנגן.

 

אלישוב בת ה-60 עברה את הניתוח כשהיא במצב ערות מלאה. הרופאים השתילו במוחה קוצב המווסת את הפעילות החשמלית במוח, בדומה לטיפול בחולי פרקינסון, וכדי למקם את הקוצב בצורה אופטימלית ניגנה אלישוב בכינור במהלך הניתוח, עד שחזרה לשליטה מלאה בכלי הנגינה.

 

 

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו

 

חדשות בריאות נוספות:

ברזילי: מנתח קשר ליולדת את החצוצרות - בטעות

אמו של אסף שהתאבד: איך לא הצלחתי לעזור לו?

"ילדיי נותנים לי את האומץ להילחם עבורם". טור אישי

 

לפני כניסתה לחדר הניתוח סיפרה אלישוב כי "האהבה הגדולה שלי היא הנגינה בכינור, אבל לצערי היום אני מסתפקת בללמד נגינה. הרעד לא אפשר לי להמשיך ולנגן באופן מקצועי וזה קשה מאוד עבור אישה שהייתה רגילה לנגן כל חייה".

  

פרופ' יצחק פריד, מנהל היחידה לנוירוכירורגיה תפקודית שניתח את אלישוב יחד עם הרופא הבכיר ד"ר עידו שטראוס, והשתיל במוחה את קוצב ה-DBS, מספר כי "זו הפעם הראשונה שיצא לי לנתח חולה שניגנה בכלי נגינה תוך כדי הניתוח, ואני שמח שזכינו ליהנות גם מקונצרט פרטי של נגנית מוכשרת ואצילה. אני מקווה שהיא תוכל לחזור להופיע ושרבים נוספים ייהנו מכישרונה".

נאלצה להסתפק בללמד אחרים. נעמי אלישוב (צילום: ליאור צור) (צילום: ליאור צור)
נאלצה להסתפק בללמד אחרים. נעמי אלישוב(צילום: ליאור צור)
 

"השתלנו לה קוצב עם אלקטרודה הממוקמת באזור ההפרעה במוח", אומר פרופ' פריד, "כדי להשיג דיכוי של הרעד המפריע לתפקודה היומיומי. הניתוח בוצע בהרדמה מקומית, וכדי להשיג את שיתוף הפעולה שלה בזמן הניתוח לשם מיקום אופטימלי של האלקטרודה היא התבקשה לנגן בכינור. בזמן הניתוח היא לא הרגישה כל כאב, כיוון שבאזורים אלה במוח אין תחושת כאב.

 

"בשלב הראשון, לפני הניתוח, ביצעתי תכנון שאפשר לי להגיע בדיוק של מילימטר לנקודה האופטימלית במוח שבה הושתלה האלקטרודה. הניתוח בוצע דרך חור זעיר בגולגולת, שדרכו הוחדרה האלקטרודה שהושתלה באחד ממוקדי התנועה במוח. בשלב השני בוצע רישום של פעולת התאים באזור ההפרעה, והרישום נתן לנו אינדיקציה למיקום המדויק.

 

"בהמשך ביצעתי גירוי חשמלי במוקד ההפרעה, וביקשתי מנעמי לדווח על תופעות לוואי שנגרמו לה כתוצאה מהגירוי. ואכן, כשהפעלנו את הגירוי במיקום המדויק ראינו איך הרעד נעלם ונעמי המשיכה לנגן בהתרגשות גדולה את מוצרט, הפעם ללא הרעד וללא תופעות לוואי של הגירוי".

ניגנה עד שהאלקטרודה מוקמה במוח. אלישוב בניתוח (צילום: ליאור צור) (צילום: ליאור צור)
ניגנה עד שהאלקטרודה מוקמה במוח. אלישוב בניתוח(צילום: ליאור צור)
 

רעד ראשוני היא מחלה נוירולוגית שגורמת לרעידות בגפיים העליונות, בראש ובקול. לרוב הרעד מפסיק בזמן שהגוף במנוחה. הרעד עלול להופיע בכל שלב בחיים ולהחמיר במרוצת השנים, גם במקרי מתח, התרגשות, עייפות וכדומה.

 

"לא יכולתי להמשיך במצב הזה ואני מחכה כבר לחזור לחיים נורמליים", סיפרה אלישוב בהתרגשות לאחר הניתוח. "אני רוצה לנגן, להצליח לחתום על מסמכים ולשתות כוס תה מבלי שיישפך לי,, ואני רק מצטערת שרק עכשיו גיליתי על הניתוח הזה".

 

אלישוב ניגנה בעבר בתזמורת הפילהרמונית של ליטא, בתזמורת הקאמרית בישראל ובקונסרבטוריון גבעתיים.



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קונצרט במהלך הניתוח. נעמי אלישוב מנגנת
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים