שתף קטע נבחר

חדש בישראל: צנתור ע"י רובוט שחוסך קרינה

לאחר שבשנים האחרונות נרשמה שכיחות גבוהה של גידולים סרטניים אצל רופאים מצנתרים בשל הקרינה העצומה הנפלטת בטיפול, רכש בית החולים שערי צדק רובוט חדיש המבצע צנתורים ביעילות ובדיוק מרבי. המטרה: להרחיק את המצנתר מאזור הקרינה ולהקטין את כמות חומר הניגוד המוזרק לחולה

עידן הרובוטים מגיע לחדר הצנתור : המרכז הרפואי שערי צדק התקין מערכת רובוטית להנחיית צנתורים, המשפרת את ביצועי המצנתר, מאפשרת מדידה מדויקת של ההיצרות בכלי הדם ומרחיקה את הרופא המצנתר מאזור הקרינה. המערכת אף מאפשרת להפחית את חומר הניגוד המוזרק למטופל.

   

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו

 

עוד על צנתורים:

מה הטיפול העדיף: צנתור או ניתוח מעקפים?

כך תדעו: מתי יש לבצע צנתור? מדריך

עומדים לעבור צנתור? כל מה שצריך לדעת

 

בשנים האחרונות פורסמו נתונים מדאיגים, שלפיהם שיעור גבוה של רופאים לקו בגידולים סרטניים או בקטרקט (עכירות עדשת העין) בגיל צעיר, בעקבות החשיפה לקרינה העצומה הנפלטת במהלך הצנתור. המצנתרים אמנם מנסים להגן על עצמם באמצעות חלוק עופרת כבד, אולם הגנה זו אינה מקסימלית. בנוסף, מצנתרים רבים סובלים מבעיות גב קשות, הנובעות מהעמידה הממושכת עם חלוק העופרת הכבד.

 

הרובוט המצנתר החדש פועל בהצלחה במספר מרכזים רפואיים מובילים בארצות הברית, והציג אפס סיבוכים במחקר מקיף שבוצע במקביל בכמה בתי חולים. המערכת כוללת תא פיקוד ממוגן, המאפשר למצנתר לעבוד בישיבה, קרוב למסכים המדגימים את מהלך הצנתור וללא אמצעי המיגון הכבדים הנדרשים במערכות הקיימות.

הרופא עובד בישיבה וללא אמצעי מיגון כבד. הרובוט המצנתר ()
הרופא עובד בישיבה וללא אמצעי מיגון כבד. הרובוט המצנתר
 

ויש גם צד ישראלי לסיפור: אב הטיפוס הראשון של הרובוט פותח על ידי פרופ' רפי ביאר מרמב"ם. חברה אמריקאית רכשה את הזכויות, והמשך הפיתוח נעשה בארצות הברית. באותה תקופה עבד בארצות הברית מנהל המערך הקרדיולוגי בשערי צדק, פרופ' גיורא וייס, והוא התבקש ללוות שם את פיתוח הרובוט.

 

לפני מספר חודשים ולאחר כ-13 שנים בגולה, חזר פרופ' וייס לישראל וקיבל עליו את ניהול המחלקה בשערי צדק. יחד אתו עשה גם הרובוט עלייה, כדי לטפל גם באזרחי ישראל.

 

פרופ' וייס נחשב חלוץ בתחום הצנתורים הרובוטיים ובעל שם עולמי בנושא. הוא פרסם עשרה מאמרים בנושא בעיתונות הרפואית המובילה ומוזמן לעתים קרובות להרצות על צנתורים בכנסים רפואיים ברחבי העולם.

 

"הרובוט מציע יתרונות רבים למטופל וגם למצנתר", אומר פרופ' וייס. "הניווט הרובוטי בכלי הדם מדויק יותר, לאביזרי הצנתור יש פחות תנודות, המערכת מודדת באופן מדויק את האזור שיש לתקן ומונעת פעולות מיותרות המתרחשות במערכות הקיימות".

 

"המערכת הרובוטית גם מקטינה את הסיכון הרפואי למצנתר. תא הפיקוד הממוגן מקרינה, הישיבה הנוחה קרוב למסך ורמת ההפרדה הטובה של התמונה משפרת מאוד את תנאי העבודה ותורמת לאיכות החיים של המצנתר תוך שיפור הטיפול הטיפול בחולה".

 

  • מתעניינים בעוד פיתוחים רפואיים? היכנסו לטכנומדיק





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הרובוט המצנתר. אפס טעויות
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים