שתף קטע נבחר

מה מרגיש רופא שעוזר לחולה סופני למות?

ד"ר רון צבר הציג בכנס TEDMED live שהתקיים בירושלים, את הנושא של הקושי של צוותים רפואיים לדבר עם החולים על סוגיות של סוף החיים והמוות, ועל כך שרבים מהמטפלים מחפשים פתרונות לשאלות שכלל לא מטרידות את החולים הסופניים. צפו בהרצאה המרגשת

איך אנחנו מתייחסים לחיים ולמוות? אחת ההרצאות המרגשות ביותר שניתנו במהלך כנס TEDMED live שהתקיים השנה לראשונה בירושלים, הייתה של ד"ר רון צבר שדיבר על הזכות של חולים סופניים לסיים את החיים מתוך ריפוי גם אם לא מתוך החלמה (CURED IF NOT HEALED).

 

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו

 

הסוגיה אותה הציג ד"ר צבר בהרצאתו היא הקושי של צוותים רפואיים לדבר עם החולים על סוגיות של סוף החיים והמוות, ועל כך שרבים מהמטפלים מחפשים פתרונות לשאלות שאינן מטרידות את החולים הסופניים. ד"ר צבר מציע כלי פשוט וישים עבור הצוותים, על מנת להקל עליהם בניהול שיחות עם חולים ומשפחותיהם.

 

  

אירוע TEDMED live

לראשונה בישראל: זירת ההרצאות TEDMED מירושלים

הכירו את הזוכים בתחרות TEDMED live

 לקראת TEDMED live: סודות אומנות הדיבור מול קהל

 צפו: היזמית  שרוצה להציל את אפריקה מ-HIV

הממציא הבא: הכירו את מדעני העתיד של ישראל

 

שלוש שאלות חשובות

זה כל מה שצריך כדי לעבור את המשוכה מן הקושי של הצוות הרפואי אל צרכיו של החולה:

ספר לי מה אתה מבין על מצבך?

ספר לי מה הדבר שאתה פוחד ממנו?

ספר לי מה הדבר שיעשה אותך מאושר?

 

התשובות, כך מסביר ד"ר צבר, מפתיעות ביותר, מוחשיות ומעשיות ולרוב לא קשורות למותם אלא לאיכות חייהם ולאיכות המוות שלהם.

 

מן הגישה אותה מייצג ד"ר צבר, עולה החשיבות הרבה שיש בלהציע לחולים לקבל שירות רפואה פליאטיבית (תומכת) ברמה מעולה הן בבתי החולים והן בביתם ועל כך שמדובר למעשה בגישה טיפולית שהיא נכונה למטופל, למשפחתו, לצוות המטפל, לקהילה ולקובעי המדיניות. בהרצאה שילב ד"ר צבר סיפורים אישיים מניסיונו בטיפול בשתי נשים שנשארו חקוקות בליבו, ובסיומה לא נותרה עין יבשה בקהל.

 

ד"ר רון צבר. 3 השאלות החשובות (צילום: יריב ויינברג - סימנים) (צילום: יריב ויינברג - סימנים)
ד"ר רון צבר. 3 השאלות החשובות(צילום: יריב ויינברג - סימנים)

 

ד"ר צבר הוא מייסד ויו"ר 'מרפאות צבר', הוא בוגר בית הספר לרפואה בבאר שבע ומומחה ברפואת המשפחה ובעל ניסיון עשיר ברפואת קהילה בישובים כפריים. בזמן לימודיו היה חלק מהצוות שהקים את בנק הקרניות במרכז הרפואי 'סורוקה' והתנדב במשך שנה כאיש רפואה בקהילות של אבוריג'ינאלים במדבר האוסטרלי.

 

אחרי קבלת תואר MBA מאוניברסיטת INSEAD שב- FONTAINEBLEAU צרפת, ניהל במשך שבע שנים, את התוכנית לתואר שני במנהל מערכות בריאות בפקולטה לניהול ע"ש רקאנטי באוניברסיטת תל אביב.

 

בשנת 2005 ייסד את 'מרפאות צבר', שכיום הן מערך הוספיס ואשפוז בית הגדול ביותר בישראל. השירות ניתן לכלל החולים הזקוקים להוספיס בית בכל שטחי מדינת ישראל ללא קשר למחלה הבסיסית או לגיל החולה וללא כל עלות למטופל או משפחתו.

 

חדשנות בעולם הרפואה

ד"ר צבר היה אחד מ-11 מרצים שנבחרו בקפידה לקראת האירוע המרכזי של TEDMEDLive Jerusalem center 2014 שהתקיים לראשונה בישראל, כאשר כל אחד מהם התבקש להציג רעיון או יוזמה חדשנית בנושא רפואה, ביו-פארמה או ביו-טק וזאת בפרק זמן שלא יעלה על 18 דקות.

 

ישראל היא המדינה הראשונה בעולם שקיבלה מ- TEDMED העולמי את האישור לערוך את כנס TEDMEDLive Jerusalem Center 2014 במקביל לאירוע האמריקני. בנוסף, קהיליית TEDMED ישראל מתוכננת לשמש החל משנת 2015 כאחד מ-7 מוקדי שידור בינלאומיים של הכנס

 

הכנס מהווה את הבימה המרכזית לפיתוח והצגת רעיונות חדשניים ומושך אליו מדי שנה יזמים, ממציאים ומנהלים בכירים ממערכת הבריאות הבינלאומית.

 

ד"ר צבר עומד בראש השירות הפליאטיבי בבית החולים נהריה ומשמש היועץ לטיפול פליאטיבי בקהילה של בית החולים דנה לילדים ועמותת ישראלס





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יריב ויינברג - סימנים
ד"ר רון צבר. זכותו של החולה הסופני
צילום: יריב ויינברג - סימנים
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים