שתף קטע נבחר

פיצל 2 דירות ל-6. מה עשתה עיריית ת"א?

תושב צרפת חילק את הנכסים שלו בשכונת כרם התימנים והשכיר אותם. אחרי שהחשמל ביחידות הדיור נותק הוא נאלץ לפנות לבית המשפט

לפני כשנה וחצי הופתעו שוכרי שש דירות מפוצלות בשכונת כרם התימנים בתל אביב לגלות שאספקת החשמל לדירותיהם נותקה ללא התרעה. עד מהרה התברר להם שהחוק מסמיך את הוועדה לתכנון ובנייה בעירייה לנתק תשתיות אם מתעורר חשד לפיצול לא חוקי בדירה. בעל הדירות שלהם מיהר לעתור נגד הצעד לבית המשפט לעניינים מנהליים, אך פנייתו נדחתה. המקסימום שהסכימה השופטת שרה דותן לעשות היה לעכב את הניתוק בשלושה חודשים.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

את הצעד נקטה העירייה כחלק ממלחמתה בפיצולי הדירות הלא חוקיים המתרבים בעיר. במקרה זה פוצלו שתי דירות לשש יחידות דיור.

 

בעל הדירות, המתגורר בצרפת, הגיש את העתירה נגד הוועדה המקומית ונגד חברת החשמל, ודרש לבטל את ההחלטה שלטענתו אינה סבירה. הוא ביקש שבינתיים יוחזר החשמל לדירות בכדי לאפשר לדיירים לנהל אורח חיים תקין.

 

בית המשפט נענה לבקשה הזמנית והורה על עריכת בדיקה בנכס. הבדיקה העלתה שהדירות אכן חולקו בניגוד להיתר הבניה.

 

העותר הכחיש שפיצל את הדירות וטען שההיתר לא מגביל את מספר יחידות הדיור בקומה. לטענתו, העירייה לא התריעה בפניו לפני הניתוק ונקטה בצעד קיצוני מבלי לוודא את חוקיותו. לטענתו, הוועדה מוסמכת לנתק חשמל בדירות חדשות ולא בדירות ישנות שאוכלסו לפני 70 שנה.

 

העירייה טענה מנגד שההיתר אמנם לא הגביל את מספר הדירות מילולית, אולם התשריט מראה בבירור שבכל קומה אמורות להיות שתי דירות בלבד. בפועל, אחת הדירות של העותר פוצלה לארבע יחידות ואילו השנייה לשתיים. לדבריה, מרגע שהחליטה לערוך ביקור במקום היא פעלה כדי ליידע את מיופה כוחו של העותר בארץ באמצעות הטלפון ובשליחת הודעות והתראות, אך לא נענתה.

 

לטענתה לא הייתה לה דרך אחרת לפעול נגד העותר כיוון שהוא תושב חוץ ולא ניתן לנהל נגדו הליכים פליליים על עבירות בנייה.

 

מספיק חשד

השופטת שרה דותן קבעה שאת היתר הבנייה יש לקרוא יחד עם התשריט המצורף לו. יתרה מזו, גם אם מסתמכים על ההיתר – רואים שהוא מגביל את מספר המטבחים והאמבטיות בקומה לשניים, ובפועל יש הרבה יותר. משכך, מצב הדירות הנוכחי אינו חוקי.

 

השופטת הוסיפה שאף שזהו צעד קיצוני, הוועדה מוסמכת לנתק תשתיות כשמתעורר חשד לפיצול לא חוקי וההוראה לא מבחינה בין דירות חדשות לישנות.

 

במקרה זה הוועדה גם הוכיחה שאת השימוש בסמכותה הרחבה נאלצה לעשות כיוון שלא הייתה לה ברירה אחרת: העותר לא נענה למכתביה ולהודעותיה, ומאחר שהעותר תושב חוץ, גם לא הייתה לה דרך אחרת לאכוף את החוק.

 

העתירה נדחתה, אך עם זאת, על מנת לאפשר לעותר להחזיר את המצב לקדמותו, עיכבה השופטת את צו הניתוק למשך שלושה חודשים. העותר חויב לשלם לוועדה ולחברת החשמל הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד של 10,000 שקל.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ העותרים:עו"ד קובי כהן
  • ב"כ המשיבים: עו"ד יפה דסה דוד,עו"ד טלי בק הורנשטיין
  • עו"ד קרן כהן–בלחרסקי שותפה במשרד תיק, גלעד, קינן , העוסק בדיני מקרקעין, תמ"א 38 ופינוי בינוי
  • הכותבת לא ייצגה בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיא צברי
ארכיון. כרם התימנים
צילום: גיא צברי
מומלצים