שתף קטע נבחר

מבשלים עם סילאן: ארוחת דבש תמרים לסוכות

חשבתם שדבש התמרים הגלילי יכול רק לתבל סלט? חשבו שוב. עמוס שיאון ("הלנה בנמל") מכין ארוחה שלמה עם סילאן, מסלט שומר וויניגרט עראק ועד לקינוח מפתיע בקלילותו של גלידת טחינה וסילאן ביתית

סלט שומר ותמרים בוויניגרט עראק וסילאן עם גבינת ברינזה ופיסטוק קלוי

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

המרכיבים: 

2 כפות פיסטוק קלוי

2 שומרים צעירים עם העלים, פרוסים דק ומושרים במי קרח

2 שיני שום, פרוסות דק

100 גרם גבינת ברינזה

עלי נענע מופרדים מצרור אחד

עלי סלרי עדינים מצרור אחד

צרור אחד עלי פטרוזיליה מופרדים

4 תמרים צהובים מגולענים, פרוסים דק

 

לוויניגרט:

1 כוכב אניס

1/2 כוס ערק

3/4 כוס שמן זית

2 כפות סילאן

1 שן שום

מיץ מחצי לימון

מלח

 

אופן ההכנה:

  1. מצמצמים את העראק עם כוכב האניס על להבה נמוכה - לא להיבהל אם העראק דולק למספר שניות וכבה - במשך 6-7 דקות. מקררים.
  2. במעבד מזון מעבדים את כל המרכיבים למעט שמן הזית, אותו מזלפים לאט ותוך כדי ערבוב עד לקבלת רוטב הומוגני.
  3. מערבבים בקערת ערבוב את כל המרכיבים עם הוויניגרט. מעבירים לקערת הגשה ומפוררים את הברינזה מעל בהגשה

 

 (צילום: דותן ברוך) (צילום: דותן ברוך)
(צילום: דותן ברוך)

 

רוסט סינטה במרינדת סילאן וזרעי כוסברה

את נתח הבשר הזה ניתן לפרוס ולהשתמש בו גם בימים לאחר הארוחה בכריכים, פלטת בשרים קרים או להגיש חמים כמנה עיקרית - מומלץ עם ירקות שורש צלויים.

 

המרכיבים:

1 ק"ג סינטה איכותית ומיושנת מפרה בוגרת

3 כפות גדושות סילאן

1 כף מלח גס

1/2 כף פילפל שחור גרוס גס

1 כף חרדל גרגרים

 

לירקות השורש (לא חובה):

2 גזרים, קלופים וחצויים לאורך
3-4 ראשי ארטישוק ירושלמי, פרוסים לטבעות לרוחב
1 ראש שום - ניתן להפריד לשיניים או להשאיר שלם

1 בצל קלוף ופרוס לרבעים

1 שורש פטרוזיליה קלוף וחצוי

1/4 כוס שמן זית 
 

להגשה:

1 כף זרעי כוסברה שלמים

כף גרגרי רימון

1 כף שמן זית

עלים מענף רוזמרין אחד

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל המרכיבים ומורחים את הבשר. מכסים ומניחים במקרר למספר שעות. מעבירים את הבשר מחוץ למקרר שעתיים לפני העשייה על מנת שיגיע לטמפרטורת החדר.
  2. מחממים תנור לחום של 250 מעלות. מניחים רשת בתנור ותבנית מתחת, ממולאת בירקות השורש. מניחים את הנתח על הרשת וצולים כ-15-25 דקות למידת מדיום (במידת הצורך, את הירקות ממשיכים לצלות עד להזהבה עמוקה) נותנים לבשר לנוח כ-15 דקות לפני שפורסים.
  3. הגשה: מגישים חמים או בטמפרטורת החדר ופורסים דק. מזלפים שמן זית, מפזרים גרגרי רימון וזרעי כוסברה ומעטרים במחטי רוזמרין. מסדרים בצד חרדל ולחם.

 

 (צילום: דותן ברוך) (צילום: דותן ברוך)
(צילום: דותן ברוך)

 

פרגית בסילאן ורוזמרין

מומלץ להגיש לצד צ'יפס דק תוצרת בית

 

המרכיבים:

200 גרם נתחי פרגית

3 כפות סילאן

1 כפית מלח

פלפל שחור - לפי הטעם

2 שיני שום קצוצות

1/2 כפית פילפל לבן

צרור עלי רוזמרין

שמן זית לצלייה

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל המרכיבים ומשרים את נתחי הפרגית למשך 12 שעות לפחות במקרר.
  2. צולים בגריל פחמים או על מחבת פסים משומנת בשמן זית וחמה מאד.  הפרגית מוכנה כשהיא נחרכת ונוצר קרמל כהה

 

 

 (צילום: דותן ברוך) (צילום: דותן ברוך)
(צילום: דותן ברוך)

  

גלידת טחינה וסילאן ביתית

 מומלץ לזלף מעל לפני ההגשה טחינה גולמית,סילאן וצנוברים או פיסטוקים קלויים

 

המרכיבים:

1 ליטר חלב 3 %

500 מ"ל שמנת מתוקה

250 מ"ל סילאן

250 מ"ל טחינה גולמית טובה

 

אופן ההכנה:

  1. מקפיאים קערת מתכת עמוקה במקפיא למשך שעה לפחות.
  2. מערבבים את כל המרכיבים היטב ומקררים היטב במקרר, למשך שלוש שעות לפחות. מקציפים במיקסר ומעבירים לקערה הקפואה.
  3. מכניסים למקפיא ומערבבים את כל חצי שעה. אחרי מספר שעות מתקבלת גלידה אוורירית, שמומלץ להוציא מהמקפיא 15 דקות לפני ההגשה.

 

 (צילום: דותן ברוך)
(צילום: דותן ברוך)

 

  • עמוס שיאון הוא השף של מסעדת "הלנה בנמל", נמל קיסריה העתיקה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דותן ברוך
גלידת טחינה וסילאן ביתית
צילום: דותן ברוך
מומלצים