שתף קטע נבחר

שלומית והיפות שלה בונות סוכה לאחר

"החלטנו לבנות סוכה לכל דכפין. זו מצווה כיפית וחשובה וכולם זכאים לקחת בה חלק. מתוך מעורבות בקהילה, תפיסה פמיניסטית או חינוך למנהיגות ויוזמה, התארגנו לעזור לעוד כמה משפחות לחגוג את החג ולשבת בסוכה יפה ומוארת". בנות מדרשיית הרטמן משתפות

כמה טוב שחג הסוכות כבר כאן... ריח ההדסים באוויר, סוכות בכל מקום, קישוטים נוצצים בחנויות... כולנו זוכרות בעונג רב את אווירת חג הסוכות שאפפה אותנו כילדות קטנות ואופפת אותנו גם היום. האווירה המשפחתית של בניית הסוכה, הרדיו הפתוח עם נעימות החג, הכנת השרשראות ותליית הציורים שהכנו בגן כשלבנו מתרחב בגאווה.

 

ברור היה לנו שלכולם יש סוכה ולכולם חג שמח ומיוחד. לא? אז זהו שלא. אנו, בנות מדרשית הרטמן הירושלמית, מבינות היום ששפר מזלנו ואין זה מובן מאליו. אנו מבינות שלא לכל אחד יש זיכרונות ילדות נפלאים ונוסטלגיה וחוויות שמעלות חיוך. אנחנו חולמות שכל ילד וילדה במדינת ישראל יחווה את הרגעים המשמעותיים האלה, לכן החלטנו לבנות סוכה לכל דכפין. זו מצווה כיפית וחשובה וכולם זכאים לקחת בה חלק. השנה התארגנו בנות בית הספר שלנו לעזור לעוד כמה משפחות לחגוג את החג ולשבת בסוכה יפה ומוארת.

 

פרויקט "בונות סוכות"

פתאום קם רעיון ומתחיל ללכת: נבנה סוכות למשפחות שצריכות סיוע – כספי או פיסי. התלהבנו, התחברנו לרעיון, רצינו להוציא אותו לפועל. אז מה עשינו? תלינו שלטים באזור ביה"ס בזו הלשון: "מדרשית הרטמן מחפשת משפחות המעוניינות בעזרה בבניית סוכה, אנו נרכוש את הסוכה, נבנה אותה ונקשט- וגם נבוא להיות אושפיזות בחג.. הכיבוד עלינו!" .

 

 

 


הגענו לסכום מכובד שיאפשר לנו לקנות סוכה, סכך, תאורה, וכל מה שצריך

 

כעבור כמה ימים הגיע הטלפון המיוחל. "שלום... אתן בונות סוכה?", הלב דפק באושר: "כן, אלה אנחנו. מה שמך? איפה את גרה?..." ההתרגשות היתה גדולה, הפרוייקט קורם עור וגידים... אבל איך מגייסים כסף? סוכה זה עסק יקר! אפינו בבית עוגות, מאפינס, שוקולדים מקושטים. כל אחת מבנות הכיתה תרמה משהו והקמנו דוכן מכירות במושבה הגרמנית. לשמחתנו, העוברים ושבים התלהבו מהרעיון (וגם מהעוגות) ותרמו ביד נדיבה, גם ההורים תרמו, ו'סוכות ירושלים' השתתפו והורידו את המחיר. בזכות כל האנשים הגענו לסכום מכובד שיאפשר לנו לקנות סוכה, סכך, תאורה, וכל מה שצריך.

 

חוויה של יוזמה וביצוע מוצלח

בשלב זה נותר לנו ללמוד הלכות סוכה כדי  שלא להכשיל אף אחד חלילה ולבנות בבטיחות ובשמחה. ואנחנו מתכננות לבוא להתארח

בסוכה בחג, בבחינת אושפיזות.

 

כששאלנו את המורות שלנו איך הן רואות את הפרוייקט, חלק דיברו על כיוון חברתי של מעורבות בקהילה, חלק על כיוון פמיניסטי וחינוך שלנו למנהיגות ויוזמה, חלק על כיוון תורני של נשים שעקרונית לא מחויבות בסוכה אבל בוחרות לקחת על עצמן מחויבות. כל אחת מאיתנו מתחברת לסיבה אחרת, אבל כולנו מתחברות לעשייה.

 

זכינו לחוויה של נתינה, לחוויה של יוזמה וביצוע מוצלח, לחוויה של שיתוף פעולה של כל הכיתה שעבדה קשה. עכשיו נרצה ליזום ולקיים עוד פרויקטים אחרים למען אחרים ולמעננו. זו חוויה שלא נשכח . כמה כייף להתגייס ולעזור למען האחר.

 

הכותבות הן אור אולו, שיראל אליאס, עדי מצליח ועדן כהן מכיתה ט2 במדרשיית הרטמן לבנות.

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: : תלמידות מדרשיית הרטמן
צילום: : תלמידות מדרשיית הרטמן
צילום: : תלמידות מדרשיית הרטמן
צילום: : תלמידות מדרשיית הרטמן
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים