שתף קטע נבחר

למה החלטתי על כריתה ושחזור של שני השדיים?

יעל, חרדית בת 35, אם לארבעה, התמודדה עם סרטן השד. היא נלחמה והתעקשה מול הרופאים עבור האפשרות לעבור כריתה מלאה של השדיים ושחזורם כבר בניתוח אחד, וניצחה - גם את המחלה וגם את הכאב הנפשי

בגיל 31 חליתי בסרטן השד. אני לא יכולה לומר שזו הייתה הפתעה גמורה, מפני שכבר בגיל 25 גיליתי שאני נשאית המחלה ומספר בנות מהמשפחה חלו לפני והתמודדו עם הסרטן. אומרים שאי אפשר להכין את עצמך מספיק לגילוי, אני טוענת שזה לא נכון, ואפילו חובה לעשות זאת.

 

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו

 

במשך תקופה ארוכה לפני האבחנה הייתי במעקב כל חצי שנה, ולמרות זאת גיליתי שאני חולה בשלב מאוחר יחסית בגלל העובדה שהייתי בהריון כשנה לפני הגילוי - תקופה שלא מאפשרת בדיקות מקיפות.

 

עוד על סרטן השד:

חלית בסרטן השד? 11 החלטות קשות שצריך לקבל

לא לדחות: חשיבות אבחון מוקדם סרטן השד

מחקר: יותר שומות - יותר סיכון לסרטן השד

 

החלטתי לכרות את שני השדיים

מיד לאחר האבחנה, ולהפתעתם הרבה של הרופאים, הודעתי שאני רוצה לעבור כריתה של שני השדיים, למרות שאחד מהם בריא, ומיד באותו ניתוח לעבור כבר שחזור שלהם.

 

הרופאים לא הבינו מאיפה מגיעה ההחלטה שלי. הם התנגדו לרצון שלי לעבור כריתה של השד הבריא, וטענו כי לשחזור יש עוד זמן והכי חשוב זה לרפא את המחלה.

 

מה שהרופאים לא הבינו זה את העובדה שחלק מהריפוי זה גם החלק הנפשי. המקום בו האישה מרגישה עם עצמה שלמה גם לאחר ניתוח קשה וכואב כמו כריתה.

 

נתקלתי בהרבה רופאים עם דעות מיושנות, שמאמינים עד היום שהקוסמטיקה בטיפול בסרטן השד הוא מותרות עבור האישה ושחזור שד לאחר כריתה אינו חשוב.

 

לכולם הסברתי שאני רוצה את הכול יחד. התעקשתי על כריתה ושחזור מיידיים. המזל שלי שהמידע היה זמין לי מכל הפעמים שבהם הייתי במעקב לאורך השנים. לנשים אחרות אין את זה.

 

השפעה נפשית ופיזית כאחד

נפגשתי עם שני רופאים שלראשונה הבינו אותי ומה המניעים שלי. הם הבינו שצריך להסתכל בראייה כוללת על כל נושא הטיפול בסרטן השד, וכעניין נפשי לכל דבר.

 

עוד בזמן טיפול הכימותרפיה, נתקלתי בנשים שסיפרו לי כמה קשה להן ההתמודדות אחרי הכריתה, להישאר חסרה. הבנתי שהדבר שהכי מטריד אישה שעומדת לפני טיפולים וניתוח, היא איך ייראה הגוף שלה לאחר מכן.

 

פגשתי נשים מבוגרות שעברו כריתה מלאה, וסיפרו לי שהן מתקלחות בחושך. שהן לא מסוגלות להסתכל על עצמן במראה.

 

החברה בחוץ, לא נותנת מספיק לגיטימציה לנשים להתלונן לאחר שהבריאו מסרטן השד. מבחינת הסביבה, אם את בחיים, העובדה שאין לך שד זו אינה סיבה להיות עצובה.

 

יש נטייה לחשוב שחולה מתמודדת בעיקר עם הפחד מהמוות, וזה נכון! אך בנוסף לכך מתמודדת האישה עם הדימוי עצמי שלה כתוצאה ממראה גופה לאחר הטיפולים והניתוח.

 

אני רוצה להביא לידיעת אותן נשים שהניתוח משפיע לא רק מבחינה בריאותית אלא גם מבחינה נפשית, ושחזור שד זו אינה רק פרוצדורה קוסמטית, אלא חלק מתהליך ההבראה וחזרה לשגרה.

 

בעקבות הניתוח שעברתי, אמי החליטה לעבור כריתה מונעת של השדיים, ואחריה גם אחותי הצעירה. הן בריאות, ולא היו מוכנות לקחת את הסיכון ולהגיע למצב שיחלו.

 

יום המודעות הבינלאומי לשחזור שד יצוין בישראל מחר (ד') שיצוין על ידי האיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית ואסתטית כחלק מאירוע האופניים סובב "טורקי עלית" תל אביב-יפו






 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
כריתה ושחזור הם שהובילו אותי להחלמה מלאה
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים