שתף קטע נבחר

בהלה בשרון: עובדת זרה חלתה בכלבת

העובדת, שהגיעה מהודו, מורדמת ומונשמת בבית חולים. משפחת הקשישים שהעסיקה אותה: "כל המשפחה בפאניקה, במיוחד אלה שהיו איתה במגע"

עובדת זרה מהודו מאושפזת בבית החולים לניאדו בנתניה במצב קשה, מורדמת ומונשמת, לאחר שלקתה בכלבת. כך נודע ל-ynet היום (ו'). העובדת טיפלה בזוג קשישים, ומשרד הבריאות הורה לבני המשפחה שבאו איתה במגע להגיע להתחסן. אך הם זועמים ותוהים למה לא בדקו אותה לפני שהגיעה לטפל ביקיריהם. לפי המידע עד כה, העובדת לקתה בכלבת בהודו.

 

עוד בחדשות:

שתי ישראליות נהרגו בנפאל, ארבעה נפצעו

נקמו ביעלון: ארה"ב מנעה פגישות עם בכירים

 

העובדת הגיעה לטפל בקשישים הסיעודיים המתגוררים באחד ממושבי השרון לפני כחודש. אחד מבני המשפחה סיפר ל-ynet: "לפני כעשרה ימים היא התלוננה שהיא לא מרגישה טוב, סיפרה שהיא סובלת מהקאות ומכל מיני תסמינים אחרים". לדבריו, הם פינו אותה לבית החולים בנתניה ושם היא אושפזה. אובחן שהיא סובלת מכלבת, ומצבה הוגדר קשה מאוד כשהיא מורדמת ומונשמת.

 

בן המשפחה הוסיף: "בהתחלה לא הבנו מה קרה לה. רק אתמול, 10 ימים אחרי האשפוז, התקשרו ממשרד הבריאות לאבא שלי ואמרו לו שכל מי שבא איתה במגע חייב להתחסן מחשש להידבקות במחלה". הוא סיפר כי אביו נסע מייד לקבל את החיסון ובני המשפחה החלו להודיע למי שבאו עמה במגע לעשות כן. 

 

אך בקשתם למשרד הבריאות לשלוח רופא שיבדוק את זוג הקשישים ויחסן אותם בביתם, כיוון שהם סיעודיים - נענתה בשלילה. "כל בני המשפחה בפניקה וחרדה, במיוחד אלה שהיו איתה במגע".

 

הם גם כועסים על שהעובדת לא נבדקה כראוי, כיוון שלטענתם בזמן שהם העסיקו אותה, היא לא ננשכה: "אנחנו יודעים בוודאות שבזמן שעבדה אצלנו היא לא ננשכה על ידי כלב או כל בעל חיים אחר הנגוע בכלבת. אלינו היא הגיעה ב-23 בספטמבר, אנחנו לא יודעים אם היא הגיעה חולה כבר מחו"ל, ואז המחלה התפרצה פה, או שאולי היא עבדה אצל משפחה אחרת בארץ ושם נדבקה במחלה".

 

פרט לאב שהתחסן, לא הספיקו שאר בני המשפחה לעשות זאת. "אנחנו יודעים שמדובר במחלה מסוכנת במיוחד אם לא מתחסנים בזמן. אחרי שהיא מתפרצת כבר קשה למצוא טיפול", אמר.

 

כלבת היא מחלה קטלנית שאין לה טיפול, אך ההדבקה בה אפשרית רק על ידי נשיכה או מגע עם הפרשות כמו רוק. זוהי מחלה של בעלי חיים וכמעט לא ידוע על הדבקה מאדם לאדם, ובכל מקרה רק במקרה של נשיכה. כל בעלי החיים, כולל בני אדם, מדבקים רק בזמן שהם חולים. זמן הדגירה יכול לנוע משלושה שבועות (במקרה של נשיכה בפנים) ועד לכמה שנים, עד שהנגיף מגיע למוח.

 

הרשויות בישראל לא בודקות כל אדם שמגיע מהודו אם הוא חולה, משום שזמן הדגירה של הנגיף הוא ארוך, לא ניתן להבחין אם אדם חולה כשהוא נכנס לישראל. מכיוון שמדובר במחלה נטולת טיפול, נותנים חיסון גם למי שהסיכון להידבקות הוא מאוד נמוך וגם במקרה של חשד קל בלבד. כך נעשה גם במקרה של החולה מהודו, שבו היא לא נשכה איש ולכן הסיכון להידבקות הוא קטן מאוד והחיסון לא דחוף.

 

במשרד הבריאות הסבירו שאת הנסיוב נגד כלבת אפשר לקבל רק בחדר מיון, מכיוון שיש צורך בהשגחה רפואית לאחריו, ולאחר מכן יש צורך לקבל שלוש מנות של חיסון בלשכת הבריאות.  במשרד הבריאות הוסיפו כי ייעשה מאמץ כדי להגיע לביתם של בני המשפחה.

 

ירון קלנר השתתף בהכנת הידיעה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
(אילוסטרציה)
צילום: shutterstock
מומלצים