שתף קטע נבחר

אם חד הורית נאסרה כי חששה לחשוף נושים

אישה שנקלעה לפשיטת רגל סירבה לחשוף בפני בית המשפט למי העבירה 1.15 מיליון דולר, מחשש לחיי משפחתה. השופט גזר עליה מאסר קצר

אם חד-הורית שהגיעה לפשיטת רגל נשלחה למאסר בן 14 יום כיוון שסירבה לחשוף את פרטיהם של נושים שלהם העבירה מיליוני שקלים מחוץ לקופת פשיטת הרגל. האישה התעקשה להסתיר את הפרטים כיוון שלטענתה, אם תחשוף את הנושים - תסכן את חייה ואת חיי ילדיה. למרות החמלה שחש סגן נשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב, איתן אורנשטיין, הוא החליט שאין מנוס מלשלוח אותה למאסר קצר.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

הפרשה החלה לאחר שבמסגרת הליכי פשיטת הרגל התגלה כי ב-2007 העבירה האישה לנושים עלומים 1.15 מיליון דולר במזומן, שאותם קיבלה ממכירת שתי דירות שהיו בבעלותה. החייבת הסבירה שהנושים ביקשו את הכספים לכיסוי חוב שאביה המנוח לכאורה לא כיסה. לדבריה היא נאלצה להעביר להם את הכספים בשל האיומים על חייה וחיי שני ילדיה, אחד מהם סובל מבעיות נפשיות קשות.

 

בפברואר 2014 הורה לה בית המשפט להסגיר את שמות הנושים. השופט אורנשטיין קיבל את טענת הנאמן על נכסיה, שלפיה מדובר ב"הענקה אסורה", ושיש לפעול להחזרת הכספים לקופה לשם החזרתם לנושים החוקיים. השופט הקציב לה כחודש ימים להעביר את הפרטים, אך היא עמדה על כך שהיא חוששת לגורלה ולגורל משפחתה.

 

הנאמן - בתמיכת כונס הנכסים הרשמי והנושים האחרים – התעקש, וביקש מבית המשפט להורות על מאסר החייבת עד שתסכים למסור את פרטי הנושים המסתוריים.

 

החייבת טענה שמאסר הוא סנקציה חריפה שעלולה לפגוע קשות בבנה, וביקשה מהשופט שלא להיענות לבקשת הנאמן. היא הסבירה שהחלטת בית המשפט הציבה אותה במלכוד, שכן בכל מקרה חיי ילדיה נמצאים בסכנה, בין אם תחשוף את שמות הנושים ובין אם לאו.

 

אסור להיכנע לאיומי בריונים

השופט בורנשטיין ניסה למצוא פתרון הוגן והציע לחייבת למסור את הפרטים אך ורק לנאמן, על מנת שישקול כיצד לטפל בבעיה. אולם היא עמדה בסירובה, ובנימה אישית שוב ניסתה לבקש התחשבות במצב הבלתי אפשרי שאליו נקלעה.

 

השופט הסביר כי למרות נסיבותיו המיוחדות של המקרה, אין באפשרותו להתחשב בחייבת: בעל דין חייב לציית לצו בית המשפט. הוא הבהיר שאינו מתכוון להיכנע לאיומי בריונים, וכי עליו להגן על האינטרסים של הנושים, שהתנהלו בחוקיות ולא נקטו באלימות.

 

אכן, הוסיף השופט, סנקציית המאסר היא קיצונית, אך בכל זאת היא נמצאת בספר החוקים. מקרה זה, שבו החייבת שילמה הון עתק לגורמים עלומים - פעולה שמהווה לכאורה "הענקה אסורה" - נכנס להגדרה של המקרים החריגים שמצדיקים הפעלתה.

 

לבסוף הורה השופט אורנשטיין לאסור את החייבת למשך 14 יום. כמו כן הוא הורה על קיום דיון שלושה ימים לאחר המאסר, על מנת לאפשר לחייבת להמציא את הפרטים בדיסקרטיות לנאמן ולבית המשפט. השופט הבהיר שככל שהחייבת תיאות לחשוף את הפרטים קודם לכן – היא תשוחרר לאלתר.

 

  • לקריאת ההחלטה המלאה – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • הנאמן: עו"ד אופיר פדר
  • המנהל המיוחד: עו"ד שוקרון
  • ב"כ החייבת: עו"ד י. סהר
  • ב"כ הנושה: עו"ד שטמר
  • ב"כ הכנ"ר: עו"ד הרמלין
  • עו"ד רועי ורשבסקי, ממשרד כדורי, ורשבסקי, ויסוצקי ושות' , עוסק בדיני פשיטת רגל ומשפט מסחרי
  • הכותב לא ייצג בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים