שתף קטע נבחר

תבשיל אורז אדום: כך מבשלים זאת

"בית הספר לבישול" של מגזין "לאשה" מלמד אתכם: כך תכינו תבשיל אורז מלא ובריא, משביע ונעים לעין. מתכון של אורז אדום בניחוח אגוזי ובתוספת דלעת

תבשיל אורז אדום עם דלעת

אורז מלא הוא סוגיה לא פתורה בהרבה מטבחים. עליונותו התזונתית על האורז הלבן ידועה, אבל רבים מתלוננים על כך שלסוגי האורז המלא מרקם פחות נעים וטעמי לוואי. מה עושים? מטעינים את האורז המלא במרכיבים ובטעמים נוספים, כמו במנה הצבעונית שלפניכם: אורז אדום עם דלעת וגרעינים, מנה מלאה, משביעה ויפה.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

הידעתם? האורז האדום הוא אורז מלא שקליפתו אדומה (ולא חומה, כמו לאורז המלא המוכר) וטעמו אגוזי במקצת. לבישולו דרושים מעט יותר מים מלאורז הלבן, וזמן הבישול ממושך יותר. במהלך הבישול, גרגרי האורז האדום מתבקעים וקצותיהם מתעקלים מעט.

 

 (צילום: יוסי סליס ) (צילום: יוסי סליס )
(צילום: יוסי סליס )

 

ומה עם דלעת? צבעה הכתום לא רק יפה, אלא גם משייך אותה למשפחת הירקות הכתומים שמכילים את הפיגמנט בטא־קרוטן ההופך בגוף לוויטמין A. עוד מכילה הדלעת ויטמיני E ו-B, ברזל, אשלגן וסיבים תזונתיים, והיא גם דלה בקלוריות.


גרעיני הדלעת שמעטרים את התבשיל, כלומר "גרעינים לבנים" קלופים, מכילים שומן טוב בלתי רווי, ברזל וסידן, והם עשירים באבץ. במתכון שלפניכם אפשר לבחור אם לקלות את הגרעינים לפני שמוסיפים אותם לתבשיל, או לא. הקלייה נותנת להם פריכות וטעם שרבים מעדיפים. עם זאת, כדי ליהנות מהוויטמינים והמינרלים שהם מכילים, יש לאכול אותם לא קלויים (ממילא, לאחר שמערבבים אותם בתבשיל, הם סופחים מעט לחות ומאבדים מעט מפריכותם).

 

המרכיבים ל-6 מנות:

 

לאורז:

2 כפות שמן זית או קנולה

1.5 כוסות אורז אדום

1 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

 

לדלעת:

דלעת במשקל כ-700 גרם

2-1 כפות שמן זית

1/4 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

1/3 כפית סומאק - לא חובה, אבל מומלץ

 

להגשה:

כ-1/3 כוס (50 גרם) גרעיני דלעת

1 צרור עירית או בצל ירוק

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את האורז: יוצקים את השמן לסיר ומחממים כדקה על להבה בינונית. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך ערבוב במשך 2 דקות. מוסיפים את המלח והפלפל, מערבבים ומוסיפים 1/3 3 כוסות מים רותחים. מערבבים, מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה.
  2. מבשלים במשך 45 דקות עד שהמים נספגים באורז והאורז נפתח ומתקמר, הופך רך אך לא מדי. מכבים את הלהבה. מרימים את המכסה כך שהמים שנקוו בו לא יטפטפו על האורז, ומניחים על הסיר מגבת נקייה ויבשה. מניחים את המכסה על המגבת וסוגרים. משהים כך במשך 5 דקות. פותחים את המכסה, מסירים את המגבת, ממתינים 5 דקות ומערבבים את האורז בעזרת מזלג.
  3. מכינים את הדלעת: חותכים לפלחים את הדלעת ומסירים מכל פלח את הקליפה. חותכים לקוביות בגודל 1X1 ס"מ ומעבירים לתבנית. יוצקים כף שמן, מפזרים מלח, פלפל וסומאק ומערבבים בידיים כך שכל קוביות הדלעת ייעטפו בשמן ובתבלינים. אם חסר, מוסיפים עוד מעט שמן.
  4. צולים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות במשך 30 דקות, עד שסכין ננעצת בהן בקלות. במהלך הצלייה הופכים אותן פעמיים, בעזרת תרווד. מוציאים מהתנור.
  5. מוסיפים את גרעיני הדלעת: אפשר להוסיפם למנה כפי שהם. אם מעדיפים לקלות את גרעיני הדלעת - מחממים מחבת נקייה על להבה בינונית. מפזרים בה את הגרעינים, וקולים במשך כ-2 דקות תוך הנעת המחבת מדי פעם, עד שהגרעינים מזהיבים מעט. מסירים מיד מהכיריים. קוצצים את צרור העירית או הבצל הירוק.
  6. מרכיבים את המנה מגישים: מעבירים את האורז אל קערת הגשה, מוסיפים את קוביות הדלעת הצלויות, מערבבים בעזרת 2 מזלגות וטועמים. מוסיפים תבלינים במידת הצורך (אפשר, אם רוצים, להוסיף מעט שמן זית). מפזרים על התבשיל את הגרעינים והעירית (או הבצל הירוק), ומגישים.

 

איך שומרים? עד 3 ימים, בכלי סגור במקרר. מחממים בעדינות, בסיר או בכלי מתאים במיקרוגל.

 (צילום: איה נוח) (צילום: איה נוח)
(צילום: איה נוח)

 

המתכונים לקוחים מתוך מדור "בית הספר לבישול של לאשה ", שנמצא כעת באתר יחד עם עוד עשרות מתכונים שיעשו לכם סדר במטבח. האתר ממשיך להתעדכן וניתן לגלוש בו גם ממכשירים סלולריים ומטבלטים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יוסי סליס
אורז אדום
צילום: יוסי סליס
מומלצים