שתף קטע נבחר

בלי להשמין בחורף: לאכול בריא בעונה הקרה

כבר מתחיל להתקרר ומחשיך מוקדם ואנחנו מחפשים אוכל שינחם אותנו. הבעיה היא שאם לא נשים לב הוא עלול לגרום לק"ג להיערם. מהם המזונות המומלצים דווקא בחורף ואיך נוכל ליהנות מהם בלי להשמין ולשמור על הבריאות? אסנת בוברוב, דיאטנית לייף, מסבירה

היום כבר נעשה קצר יותר, הטמפרטורות כבר בירידה וזה סימן שהחורף כמעט וכבר כאן. גם אוהבי קיץ מושבעים חייבים להודות שבחורף רוצים לאכול יותר. הבעיה מתחילה שהאוכל הזה המחמם והממלא כל כך, עלול לגרום לנו להשמין. אסנת בוברוב, דיאטנית לייף, מסבירה איך נוכל ליהנות ממאכלי החורף ולשמור על הבריאות.

 

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו

 

"היום כבר קשה לדעת מהי העונה המדויקת מבחינת האוכל, כי בניגוד לתקופות מוקדמות בהיסטוריה, ניתן להשיג כמעט את כל הירקות במהלך כל חודשי שנה", מסבירה בוברוב. "אבל בכל זאת יש מאכלים שמייצרים עבורנו גיוון בתפריט, כמו אפרסמונים, הדרים ופירות חורף או קטניות שמאפיינות את קדירות החורף".

 

עוד כתבות בריאות בערוץ פארם נט

לקראת החורף: איך לשמור על הילדים בריאים

לקראת שעון החורף: מה יעזור לכם להירדם?

סוף עונת הנשירה: איך להבריא את השיער?

 

בוברוב מסבירה כי אנשים שמגבילים עצמם "למאכלי עונות" ולא נהנים מכל השפע התזונתי שקיים כל השנה, בעצם אוכלים בצורה יצירתית ומגוונת יותר. "אלה האנשים שקרובים יותר לאדמה ומבססים את התזונה שלהם על פי העונות", אומרת בוברוב. "כך למשל, בחורף, הם אוכלים מגוון מאכלים מחממים כמו למשל, מרקים, תבשילי קדרה ועוד.

 

בנוסף, בחורף מומלץ מאוד לשלב תבלינים חריפים במזונות, כמו למשל הצ'ילי או הג'ינג'ר שעל פי עקרונות התזונה הסינית, נחשבים לתבלינים מחממים. גם תבשילים המבוססים על ירקות שורש, נחשבים לתבשילים חורפיים ובריאים מאוד".

 

בוברוב אומרת כי הטבע הוא זה ששומר על הבריאות שלנו עם המזונות העונתיים. "כך למשל, אנחנו יכולים לחזק את העמידות מפני התקררות באכילת הדרים שזמינים והכי טריים בחורף. או לחילופין, אבטיח ומלון שמכילים המון מים הם פירות שזמינים דווקא בקיץ".

 

שתו תה. גם מחמם וגם עונה על הצורך במתוק (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
שתו תה. גם מחמם וגם עונה על הצורך במתוק(צילום: shutterstock)

 

איך תשמרו על המשקל בחורף - 5 כללים

איכלו מזונות טריים של חורף: שלבו בתפריט החורפי שלכם מעט אגוזים, סלרי, כרישה, בצל, סלק וברוקולי. "בחורף הם טריים ואז רוב הסיכויים שהם מכילים כמה שיותר ויטמינים ורכיבים תזונתיים", אומרת בוברוב.

 

דאגו שמרק יהיה חלק בלתי נפרד מהתפריט: זה גם מחמם, וגם משביע לפני המנה העיקרית שעלולה להיות משמינה יותר. אפשר אפילו לעשות רשימה של כל המרקים האהובים. לבחור באלו המבוססים בעקר על ירקות ולשלב שניים שלושה בשבוע.

  

שתו תה: הוא גם מחמם וגם מספק את הצורך שלנו במשהו מתוק, בעיקר בשעות הערב. ניתן להוסיף מקל קינמון כדי לקבל טעם מתוק ועשיר יותר.

 

התחילו את היום באכילת דייסת שיבולת שועל: זו גם דרך נהדרת לשמור על המשקל כי בשיבולת שועל  יש אינדקס גליקמי נמוך, מסבירה בוברוב, וגם שפע של סיבים תזונתיים והיא נחשבת כאחד מעשרת המזונות הבריאים שיש.

 

ניתן להוסיף גרנולה, שיחד עם הדייסה משביעה לאורך הזמן. בנוסף, ניתן להוסיף לקוואקר פירות העונה וגם דבש. שיבולת שועל נמצאת גם בחטיפי אנרגיה שונים, וניתן לשלב אותם בארוחות הביניים. הם בעלי ערך קלורי נמוך מאוד ועשירים מאוד בסיבים תזונתיים.  

 

תכננו מראש את היום מבחינה תזונתית: דעו מראש מה תאכלו ואל תשאירו דברים ליד המקרה, כך תוכלו לדאוג שהיום שלכם יהיה מאוזן מבחינה תזונתית ובריא.





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אוכל מחמם ולא משמין בחורף
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים