שתף קטע נבחר
 

חגיגת כנפיים: מתכונים ביתיים

הן זולות, זמינות ואהובות גם על ילדים: רותי קינן מכינה כנפיים בבית ובקלות, עם רוטב טריאקי, רוטב דבש וגם קייג'ן פיקנטי בסגנון ניו אורלינס

הדרישה הגיעה מטעמו של הצעיר בחבורה, שביקש שיכינו לו כנפיים, המאכל החביב על אחד מגיבורי העל שמאכלסים את עולם התוכן שלו. אחרי שהבהיר למי שרצה לשמוע (וגם למי שלא), שעל אף שהוא חי ומתגורר בתל אביב, צמחונות וטבעונות אינם כוס התה שלו - הבנו שאת הילד הזה תשביע רק ליטרת בשר. אז סגרנו על כנפיים.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

המטבח שלי דווקא מיודד עם החלקים הצנועים (והזולים) האלה של התרנגולת, שמהם אני מכינה בדרך קבע ציר שמשמש כבסיס לתבשילי בשר, מרקים ורטבים. בהיותן עתירות עצמות ועור, המרק שמנפקות הכנפיים עשיר בטעם ובג'לטין (וגם בשומן, אבל אותו אני מסירה אחרי שהות של לילה במקרר).

 

מכל סיר של מרק עוף נותר קילו וחצי בערך של כנפיים מכובסות, שאותן אני שולה מהמרק ביחד עם הירקות. בעוד שאת רוב המרק אני מקפיאה - הירקות והכנפיים הם בונוס, שמרכיב את המנה העיקרית בארוחה המרכזית של יום המחרת. אני מושחת אותן בשמן, שום ועשבי תיבול, לפעמים מפנקת אותן בקצת דבש וסויה, ושולחת אותן להישרף מתחת לגריל עד שהן נחרכות ועורן נעשה פריך לחלוטין. זה בדיוק מה שעשינו הפעם - והקטן עף עליהן.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

רגע לפני שמתחילים - 2 טיפים:
  1. אם אין לכם כנפיים מבושלות ממרק העוף, לכו על כנפיים טריות: אמנם אין בהן המון בשר - אבל טעמן משובח יותר משל כל חלק אחר של העוף. הן דורשות צלייה קצרה יחסית, ויכולות לשמש כמאכל נפלא גם לפיקניק או למנגל.
  2. אם אתם נרתעים מהעור - אפשר גם לבקש מקצב מסור להסיר אותו (ויש מקומות שמוכרים מגשים של כנפיים נטולות עור). אמנם תפסידו קצת מהפריכות של העור החרוך, אבל תרוויחו במאזן הכולסטרול.

 

כנפיים ברוטב טריאקי

הרוטב, בהשראת המטבח היפני, מצוין גם לניצול כנפיים שבושלו במרק. מורחים על הכנפיים וקולים כמה דקות מתחת לגריל, עד שהן משחימות היטב.

 

גיוון:

אפשר להשתמש בכ-1/2 כוס רוטב טריאקי מוכן. 

 

המרכיבים ל-6 מנות:

1.5 ק"ג כנפיים

 

לרוטב:

1/2 כוס רוטב סויה

1/2 כוס מירין (יין אורז יפני)

1/4 כוס סאקה

1 כף סוכר

 

אופן ההכנה:
  1. שוטפים את הכנפיים ומייבשים אותן היטב. מסדרים על תבנית שטוחה.
  2. מכינים את הרוטב: יוצקים את כל המרכיבים לסיר קטן ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה גבוהה עד שהרוטב מצטמצם לחצי לפחות ומרקמו דומה לסירופ. מושחים את הכנפיים ברוטב ושורים לשעה.
  3. אופים את הכנפיים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 45 דקות או עד שהן משחימות מאוד.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

כנפיים אפויות במשרה דבש

מצוין לאפייה בתנור בבית וגם לצלייה על הגריל בחוץ.

 

המרכיבים ל-6 מנות:

1.5 ק"ג כנפיים

 

למשרה:

מיץ מ-1 לימון

1 בצל קטן מרוסק

4 שיני שום כתושות

4 כפות רוטב סויה

4 כפות דבש

1/4 כוס שמן

קורט פלפל שחור

 

אופן ההכנה:
  1. שוטפים את הכנפיים ומייבשים אותן. מערבבים את כל מרכיבי המשרה, ושורים בה את הכנפיים למשך הלילה במקרר. הופכים מדי פעם.
  2. מסדרים את הכנפיים בתבנית ואם נותרה משרה בכלי השרייה - יוצקים עליהן. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 30 דקות.
  3. מעלים את חום התנור לטמפרטורה גבוהה מאוד, ואופים עוד 20-30 דקות או עד שהכנפיים שחומות מאוד.

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
  

 

כנפיים בנוסח קייג'ן

מאכל כל-אמריקני, מתובל היטב וקצת חריף. אם מגישים לילדים, מומלץ למתן את כמות הצ'ילי.

 

המרכיבים ל-4 מנות:  

12 כנפיים

 

לרוטב:

1 בצל

2 שיני שום

2 כפות שמן תירס

4 כפות קטשופ

4 כפות חומץ

3 כפות רוטב ווסטרשר

2 כפות סוכר חום

1 כף דבש

1/2 כפית פפריקה חריפה (או צ'ילי)

מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:
  1. מסדרים את הכנפיים בתבנית או בכלי חסין חום.
  2. מכניסים את כל מרכיבי הרוטב לממחה או למעבד מזון, מוסיפים 1/3 כוס מים ומעבדים לרוטב אחיד. יוצקים את הרוטב על הכנפיים ומוודאים שהן מצופות היטב מכל הצדדים.
  3. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך כ-45 דקות, או עד שהכנפיים שחומות מאוד. הופכים פעמיים במהלך האפייה.

 

לכל הטורים של סיר שמח ושל רותי קינן

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
שחומות ויפהפיות. כנפיים ברוטב טריאקי
צילום: shutterstock
צילום: ירון ברנר
רותי קינן
צילום: ירון ברנר
מומלצים