שתף קטע נבחר

לידת מלקחיים כשלה: הדסה ישלם 3 מיליון ש'

בתביעת רשלנות רפואית נקבע כי רופאים לא מנוסים ביצעו הליך מסוכן ולא מומלץ. נקבע שביה"ח כשל בטיפול ביולדת, שנותרה עם נכות משמעותית

פסק דין שהותר לפרסום לאחרונה קבע כי שרשרת מחדלים מצד הצוות הרפואי בהדסה הר הצופים בעת טיפול ביולדת, הביאו לכך שבוצעו בה שני הליכים מסוכנים בידי רופאים חסרי ניסיון, ובגיל 21 היא נותרה עם נכות משמעותית וטראומה קשה. בית החולים חויב לשלם לאישה יותר מ-3 מיליון שקל עבור פיצויים והוצאות משפט.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

הצעירה נכנסה בנובמבר 2010 לחדר הלידה. מהלך הלידה לא היה תקין, ובצקת בראשו של העובר אותרה בשלב מאוחר יחסית. בעקבות הפאניקה בחדר הלידה הוזעק בדחיפות מומחה מיילד, שהחליט לבצע לידת מלקחיים מסוכנת, שבעטיה נוצר קרע עמוק בנרתיק ופי הטבעת של היולדת.

 

מיד לאחר הלידה נשלחה היולדת לניתוח מתקן, אלא שזה לא צלח והיא נותרה עם נכות משמעותית, שכללה בין היתר חוסר שליטה בצרכים וליקוי בתפקוד המיני.

 

כשנתיים לאחר הלידה הגישה האם הצעירה לבית המשפט המחוזי בירושלים תביעת רשלנות רפואית נגד ההסתדרות המדיצינית הדסה. בתביעה היא טענה לרשלנות במעקב הלידה ובביצוע שני ההליכים (לידת המלקחיים והניתוח המתקן). כמו כן טענה כי הצוות הרפואי לא הסביר לה דבר על מצבה האמיתי, על הסיכונים הכרוכים בכל אחד מההליכים ועל האפשרויות האחרות העומדות בפניה.

 

בית החולים טען מנגד כי הצוות הרפואי נהג בשיקול דעת ושהתובעת נבדקה לאורך כל הלידה, קיבלה דיווח מלא על מצבה ועל ההליכים, והוחתמה על טפסי הסכמה.

 

אלא שהשופטת עירית כהן סברה כי עדויות המומחים והמסמכים הרפואיים הראו אחרת. הטיפול הרפואי בתובעת לקה בכמה וכמה מחדלים רשלניים: ביצוע מעקב לידה חלקי, טעויות הבנה בנוגע למצבו של העובר, פאניקה מיותרת, ביצוע ניתוח מלקחיים מסוכן ללא צורך, ללא התייעצות ומבלי ליידע את התובעת על הסיכונים הכרוכים בו, וביצוע ניתוח מתקן, גם כן בדחיפות מיותרת, בידי מי שלא היה לו כל ניסיון בתחום.

 

השופטת קבעה שהמומחה לא יידע את התובעת על קיומו של סיכון לקרע חמור עקב לידת מלקחיים.

 

באשר לניתוח המתקן נקבע כי מדובר בהליך מסוכן שדורש מומחיות וניסיון. הניתוח בוצע בידי רופא חסר ניסיון ומומחיות בתחום, אף שבבית החולים הדסה יש מחלקה ייחודית העוסקת בניתוחים כאלה בדיוק. יתרה מזו, גם לא הוסבר לתובעת שניתן להמתין עם הניתוח, ושעדיף שיבצע אותו רופא מומחה.

 

כמו כן, טופס ההסכמה שעליו הוחתמה התובעת לא כלל פרטים לגבי סיכויי ההצלחה של ניתוח כזה, והסיכונים שפורטו בו לקו בחסר משמעותי. התובעת כלל לא יכלה לצפות שתיוותר עם נכות שתקשה על תפקודה היומיומי.

 

השופטת האמינה לעדות התובעת, שלפיה לו הייתה יודעת את כל הנתונים לא הייתה מסכימה לביצוע הניתוח באותו הרגע והייתה עומדת על כך שיבוצע בידי מומחה בעל ניסיון.

 

בית החולים הדסה חויב לשלם 2.5 מיליון שקל על הפגיעה באוטונומיה של התובעת, על כאב וסבל ועבור החזר הוצאות רפואיות, הפסדי שכר ועזרת צד שלישי. הדסה גם חויב לשאת בשכר טרחה עו"ד של 590 אלף שקל ולהחזיר לתובעת את הוצאות המשפט.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ התובעת: עו"ד אבי שמואלי, עו"ד אליהו שמואלי
  • ב"כ הנתבעת: עו"ד יעקב עוזיאל
  • עו"ד ארן אמיר ממשרד גוטמן-אמיר עוסק בתחום הרשלנות הרפואית בתינוקות וילדים
  • הכותב לא ייצג בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים