שתף קטע נבחר

הפרלמנט הצרפתי הכיר במדינה פלסטינית

ברוב של 339 תומכים מול 151 מתנגדים, אישרה האסיפה הלאומית הכרה במדינת פלסטין. הצעת ההחלטה היא סמלית ולא תחייב את הממשלה

הסחף המדיני ממשיך: בית המחוקקים הצרפתי הצביע היום (יום ג') בעד הכרה במדינה פלסטינית. ההחלטה, שדומה לזו שעברה בבריטניה, ספרד ואירלנד, קיבלה את תמיכתם של 339 מחוקקים והתנגדותם של 151.

 

עוד בחדשות בעולם :

חולי האיידס מתגברים על הבושה ב-SMS

נשק במקום פֵיָה. עיתון הילדים של חיזבאללה  

"בחירת אובמה לשר ההגנה: אשטון קרטר"

 

עם זאת, מדובר בצעד סמלי שלא תהיה לו השפעה מיידית על עמדת צרפת. הכרה של מדינה נוספת באירופה ביוזמה המדינית של הפלסטינים מצביעה על גל הולך וגובר ביבשת שמיואש מהמבוי הסתום שאליו נקלע תהליך השלום בין ישראל לפלסטינים.

הפרלמנט הצרפתי, היום (צילום: EPA) (צילום: EPA)
הפרלמנט הצרפתי, היום(צילום: EPA)

ממשרד החוץ נמסר בתגובה להחלטה הצרפתית כי ישראל סבורה שההצבעה באסיפה הלאומית, התומכת בהכרה במדינת פלסטין, רק תרחיק את הסיכוי להגיע להסדר בין ישראל לפלסטינים. "החלטות מעין אלה רק מקצינות את העמדות הפלסטיניות ושולחות מסר שגוי למנהיגי ולעמי האזור. פתרון לסכסוך יושג רק במשא ומתן ישיר בין שני הצדדים, ולא באמצעות מהלכים חד-צדדיים של אחד הצדדים או של צד שלישי.

 

מנגד בירכו הפלסטינים על החלטת ההכרה הצרפתית וקראו לממשלה לעשות זאת גם. חברת הוועד הפועל של אש"ף חנאן עשראווי פרסמה הודעה ובה הודתה לעם הצרפתי. "קוראת לממשלה הצרפתית ליישם את ההחלטה בפרלמנט", הוסיפה.

 

הממשלה הצרפתית תומכת ברעיון המדינה הפלסטינית אולם עמדתה הרשמית היא שמוקדם מדי להכיר בה. צרפת, חברה בעלת זכות וטו במועצת הביטחון של האו"ם, מעוניינת בהחייאת שיחות השלום תחילה.

 

ביום שישי האחרון, במהלך דיון בסוגיה בפרלמנט הצרפתי, הצהיר שר החוץ לורן פביוס כי צרפת קוראת להגדרת לוח זמנים של שנתיים להגעה להסכם בין ישראל לפלסטין. "צרפת תכיר במדינה פלסטינית, השאלה היא מתי ואיך", הבטיח פביוס למחוקקים.

 

לדברי שר החוץ, "אנחנו עובדים עם שותפינו באו"ם לגיבוש החלטה של מועצת הביטחון שתתניע מחדש את השיחות ותביא להשלמתן. דדליין של שנתיים הוא אחת ההצעות המודברות ביותר, וממשלת צרפת יכולה להסכים לכך".פביוס סיפר עוד כי ארצו נערכת לארח ועידה בינלאומית לבחינת חידוש השיחות, שבמהלכן תובטח ההקמה של מדינה פלסטינית.

 

הוא לא פירט מתי מתוכנן המפגש, ואמר רק שצרפת מקווה לשתף בוועידה נציגים מהאיחוד האירופי, מהליגה הערבית ומהחברות הקבועות במועצת הביטחון. "אם המאמץ הזה ייכשל, אז צרפת תיאלץ למלא את חובתה ולהכיר במדינה פלסטינית באופן מיידי, ואנחנו ערוכים לעשות זאת", הוא הדגיש.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים