שתף קטע נבחר

עם עשרות עמודי אינפוזיה בת"א - אלי שוב נלחם על חייו

אלי קובלון, הסובל מתסמונת המעי הקצר ושנאבק להכליל בסל הבריאות תרופה שלה הוא זקוק כדי להציל את חייו, העמיד עשרות עמודי אינפוזיה ברחבת הסינמטק בתל אביב. כל זאת, כצעד להעלאת המודעות למצבו לקראת דיוני סל התרופות לשנת 2015

המאבק של אלי קובלון מתחדש: האיש שנלחם על חייו תחת הסיסמה "מפרידים את אלי מהעמוד" ומבקש להכליל את התרופה שלה הוא זקוק בסל הבריאות, העמיד היום (ה') מיצג של עשרת עמודי אינפוזיה ברחבת הסינמטק בתל אביב, כדי להעלות את המודעות למצבו ולמצבם של חולים אחרים - כל זאת לקראת דיוני סל התרופות 2015.

 

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו

 

המאבק של אלי קובלון:

צעדת חייו: אלי זקוק לתרופה שעלותה מיליון שקלים

אלי נלחם על תרופה יקרה: יצעד מי-ם לר"ג

התפרץ לכנס בכירי מש' הבריאות ודרש: 'הצילו את חיי'

 

 

קובלון, בן 32, חלה לפני יותר משנתיים לאחר שסבל מנמק במעיים בעת טיול בהודו. הרופאים נאלצו לכרות את רוב המעי שלו, וכיום הוא אינו מסוגל לספוג את המזון ולאכול דרך הפה, והוא תלוי בהזנה תוך-ורידית כדי לשרוד. אלא שההזנה הזו, שמצילה את חייו, גם מקצרת אותם במקביל. ההזנה גורמת לפגיעה בכבד, ותוך כמה שנים עלולה לגרום לו לאי ספיקת כבד.

 

בשנה שעברה החליטה ועדת סל הבריאות שהתרופה שאותה הוא צריך אינה יעילה מספיק כדי להיכלל בסל על חשבון המדינה. השנה הוגשה התרופה שוב, וקובלון מקווה שההחלטה תשתנה, אך ככל הדבר זה לא צפוי להתרחש.

נלחם על חייו. המיצג של קובלון בסינמטק ת"א (צילום: יובל שגב) (צילום: יובל שגב)
נלחם על חייו. המיצג של קובלון בסינמטק ת"א(צילום: יובל שגב)

ההזנה מקצרת את חייו. קובלון ברחבת הסינמטק (צילום: יובל שגב) (צילום: יובל שגב)
ההזנה מקצרת את חייו. קובלון ברחבת הסינמטק(צילום: יובל שגב)
 

קובלון הציב כאמור עמודי אינפוזיה ברחבת הסינמטק בתל אביב, במטרה לייצג את הסבל שעוברים החולים כמוהו בתסמונת המעי הקצר. העמותה שהקים מגייסת כסף כדי להיאבק למען החולים בתסמונת, והוא אף זכה לתרומה של שר האוצר היוצא, יאיר לפיד.

 

"יש חולה אחת בארץ שמקבלת את התרופה באמצעות הביטוח הפרטי שלה", אומר קובלון, "והיא הצילה את חייה. היא עמדה למות, וכיום חיה חיים נורמליים. יש עוד מחקרים מאוד חיוביים שהתפרסמו, ונתונים חדשים על חולים שכבר מטופלים בארצות הברית. אני מקווה שהדברים האלה יגרמו לתרופה להיכנס, אפילו בהתוויות חמורות. רק שמי שזקוק לזה להצלת חיים - יקבל".

 



 

בדיוק לפני שנה החל קובלון בצעדה מירושלים למרכז הרפואי שיבא, שם מתכנסת ועדת הסל, ובה עורר את תשומת הלב הציבורית למצבו הבריאותי. למרות האמפתיה שהביעו חברי הוועדה, הם בדקו את התרופה הדרושה לו, נאוטקס, והחליטו שאינה יעילה דיה.

 

גם השנה עומדים לרשות הוועדה 300 מיליון שקל שמוקדשים לתרופות ולטכנולוגיות מצילות ומשפרות חיים, וגם השנה הסכום לא יספיק להכליל את כל התרופות החשובות והיעילות ביותר.

 

חברי הוועדה החליטו שהתרופה אינה יעילה דיה (צילום: יובל שגב) (צילום: יובל שגב)
חברי הוועדה החליטו שהתרופה אינה יעילה דיה(צילום: יובל שגב)
 

ועדת הסל עובדת בימים אלו על גיבוש ההמלצות להרחבת סל הבריאות, וכבר סיימה את הסבב הראשון של עבודתה ועברה על כל התרופות שהוגשו לפניה.

 

בנוגע לתרופה הנדרשת לקובלון, החליטה הוועדה לבקש נתונים נוספים מחברת התרופות כדי לגבש את דעתה.



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יובל שגב
מקווה שהתרופה תיכלל בסל הבריאות. קובלון
צילום: יובל שגב
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים