שתף קטע נבחר

מר סופגניה: 10 סופגניות מומלצות

"מר בשר" ובני ביתו נאלצו לשנות את הרגלי התזונה שלהם לרגל חנוכה וניזונו כחודש על סופגניות. הם שרדו כנגד כל הסיכויים והוא חזר כדי להכתיר את עשר הסופגניות המצטיינות של חנוכה 2014

אל יהיה הדבר קל בעינכם חברים: לנסות לשפוט ולדרג מזון בכלל וסופגניות בפרט זה סיפור. הזמנים שבהם הסופגניות היו מתחרות בינהם בכמות ריבת המלית עברו חלפו מן העולם, כמו גם ההתרגשות מהמהפך הגדול של בחירה בינה לבין ממרח שוקולד.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

עוד לא נתנו לנו זמן להתאושש מהמהפך והצטרפו סופגניות ריבת החלב, אבל גם הזמנים האלו חלפו כנראה לבלי שוב. היום מבחר הסופגניות כה רב ומגוון, כשבכל שנה יותר ויותר מליות וקונסטלציות נכנסות למבחר, עד שהראש מסתחרר.

 

למרות המגוון הרחב, אי אפשר שלא להתגעגע לסופגניות הישנות של פעם. לצערי, המלית מתוקה ומודגשת מאי פעם - ככה כנראה הטועמים אוהבים פה את הטעמים, מכים בגונג על החך בחוזקה כזו שאחרי מספר טעימות אתה חייב הפסקה שכן חוש הטעם שלך כבר לא מבדיל בין מתוק למתוק יותר. לכן הסופגניות המנצחות שלנו - הראשונה והאחרונה ברשימה - הן בסופו של דבר סופגניות כמו של פעם, פשוט עשויות טוב, בלי טעמים מודגשים ובלי יותר מדי גימיקים.

 

לצדן יש גם סופגניות נישה: מעין לחמניות בריוש אפויות לשומרים במשקל, מתוחכמות ומתחכמות שמצריכות שימוש בסכין ומזלג ועוד. ישנן גם אינטראקטיביות, שמצריכות ממך להזריק פנימה את המלית לבד ועוד ועוד.

 

הרכבנו כאן ברוח ימים אלו מתגם מייצג של סופגניות .יצרנים ותיקים שמרו על כוחם ,כוכבים חדשים הצטרפו לנבחרת הסופגניות של המדינה ובגדול היה שמח.

 

1. הנוסטלגית: שרון ורנה

אלו הסופגניות שהכי עוררו נוסטלגיה. פשוט סופגניה טובה, עם ריבה תות טובה. בצק לא דחוס אוורירי עם ניחוח וניל, ריבה טובה וגודל שמאוד נוח לאכילה. מצוין!

 

  • שרון ורנה. המלאכה 4, ראש העין

 

 (צילום: יחסי ציבור) (צילום: יחסי ציבור)
(צילום: יחסי ציבור)

 

2. הטרנד החדשני: סופגניות למרכז השולחן של "פילדלפיה"

טרנד די חדש, משעשע ואפילו טעים מבית היוצר של הדיינר של חיים כהן. הרעיון הוא שכל אחד טובל את הסופגניה בציפוי שהוא אוהב, כשהכל מוגש למרכז השולחן.

 

כנגד כל הסיכויים, העסק הזה יצר אווירה מעולה והכי חשוב: היה טעים ונעים. הכי אהבנו את מקלוני הצ'ורוס שמגיעים עם אבקת סוכר ומבחר רטבים נהדרים - ריבת חלב ורסק תפוחים וקינמון. העמידות לאורך זמן של הצ'ורוס גם היא ראויה לציון.

 

  • פילדלפיה. יגאל אלון 120, תל אביב (יש משלוחים)

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

 

3. הכי שוקולדית: שמו

אישית, אחרי סופגניות הריבה, הכי חביבות על ועל פאנל הבודקים המגוון שלנו (משפחתי, חברים ומכרים בכל הגילאים שלקחו חלק בטעימות) היו סופגניות השוקולד, אם במלית ואם כציפוי.

 

 (צילום: דן פרץ) (צילום: דן פרץ)
(צילום: דן פרץ)

 

סופגניות הטרפלס של קונדיטורית שמו - סופגניה ריחנית ואוורירית, ריקה ממילוי כשבחוץ ציפוי טראפל שוקולד איכותי בצורת קוצים (שמשווה לסופגנייה צורת קיפוד) - זכתה במירב הקולות בקטגוריה, ולא רק בזכות צורתה היחודית.

 

  • קונדיטורייה שמו. להשיג בסניפים ברחבי הארץ

 

4. סופגניית הבריוש המצטיינת: ברד סטורי

סופגניה שהיא בריוש הוא ללא ספק הטרנד של השנים האחרונות. הטעם מוצלח והחסכון בקלוריות בטוח, למרות שהיא אולי לא קולעת בול לטעם המסורתי.

 

זו של ברד סטורי ניחנה בבצק מעולה עם ניחוח חמאה מרוכז - בכל זאת, בצק בריוש. המלית יחודית - קרם פיסטוק ודובדבני אמרנה. אחלה של דבר.

 

  • ברד סטורי. דיזנגוף 88, תל אביב

 

 (צילום: בן יוסטר) (צילום: בן יוסטר)
(צילום: בן יוסטר)

 

5. שוקולדית מתחכמת: מתוקה

הראנר אפ בקטגוריית השוקולד - סופגנית פרלין השוקולד של "מתוקה". סופגניה יחודית, חתוכה באמצע בצורת כריך או סנדוויץ' עם מלית פרלין שוקולד. שילוב מצוין בין בצק למלית טעים ונוח מאד לאכילה.

 

  • מתוקה רום סרוויס. משלוחים ולהשיג בסניפים ברחבי הארץ

 

 (צילום: יחסי ציבור) (צילום: יחסי ציבור)
(צילום: יחסי ציבור)

 

6. המשוגעות: רולדין

 הסופגניות של רולדין מצדיקות את המוניטין שלהן גם השנה. המבחר מסחרר וכולל סופגניות עם מזרקים קטנים, שעמם מוסיפים את המלית פנימה. בין הטעמים המיוחדים: עוגיות אוריאו, קרם ברולה ועוד 10 טעמים. חובבי גימיקים יתמוגגו.

 

  • רולדין. להשיג בסניפים ברחבי הארץ

 

 (צילום: רונן מנגן) (צילום: רונן מנגן)
(צילום: רונן מנגן)

 

9-8. המגניבות: דונאטס של "פטיט פוד" וסופגניות לוטוס של "לחם יין "

"לחם יין" שביהוד הצליחו להפתיע אותנו עם טעם מגניב - מלית עוגיות לוטוס קרמלית, שמכין קונדיטור דני שאחראי על תחום המתוקים. מוצלח מאד, כמו גם הסופגניות הרגילות. המחיר: 5 שקלים לרגילה ו-8 לזו עם מלית הלוטוס.

 

 (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)

 

עוד במיוחדים: סופגניות הדונאט המצוינות של פטיט פוד. טוויסט ישן שעדיין עושה את העבודה - הבצק רך ונימוח והסופגניה שומרת על אופן לזמן מרשים. בקיצור: החזירו עטרת שנות השמונים ליושנה. כל הכבוד.

   

  • פטיט פוד. ידידיה פרנקל 70, תל אביב. להזמנות לכל חלקי הארץ: 03-5372202.
  • לחם יין. החורש 4, יהוד

 

 (צילום: יחסי ציבור) (צילום: יחסי ציבור)
(צילום: יחסי ציבור)

 

10. המושלמת: דלאל

את הטוב ביותר שמרנו לסוף. הסופגניות של "דלאל" יוצאות מהכלל. הבצק מעולה כמו גם הריבה וכל הקונסטלציה גם מצליחה על הדרך לעורר רגשות נוסטלגיה הודות לפשטות המנצחת. עוד נקודת זכות: הסופגניה היתה טעימה גם אחרי יום (!). צל"ש ניתן גם למילוי הפיסטוק.

 

  • דלאל. כל ישראל חברים 4 (נווה צדק), תל אביב

 

 (צילום: יחסי ציבור) (צילום: יחסי ציבור)
(צילום: יחסי ציבור)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודו אזולאי
מנצחת . הסופגניה של "דלאל"
צילום: דודו אזולאי
מומלצים