שתף קטע נבחר

תחקיר עמוק וחיבור אישי: איך לבחור עורך דין?

בדקו את תחום התמחותו, חפשו מידע על הליכים שבהם השתתף, דברים שכתב או שכתבו עליו. כי עו"ד עשוי – או עלול – להיות ידיד לתקופה ארוכה

דו"ח חניה שמצאתם על שמשת הרכב ואתם מתכוונים להילחם עליו נגד העירייה, מעסיק שהחליט לפטר אתכם ואתם עומדים לתבוע אותו, הדירה שרציתם לשכור או בעיה בחיי המשפחה שעלולה להוביל אתכם לעימות מסובך - עולם המשפט נוגע לכל אחד ואחת מאיתנו, בכל תחומי החיים. כיצד נדע לבחור את עורך הדין הנכון עבורנו?

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

מדפסת שרפה את העסק. הפיצוי: 762 אלף ש'

עבדים? אלה תנאי העסקת זרים בחוות חזירים

כשמע"מ רוצה לתקן את השומה על דעת עצמו

קצינה כינתה שוטר אתיופי 'שחור'. מה הפיצוי?

 

בחירה נכונה של עורך הדין שיטפל בבעיה חשובה מאין כמוה ולרוב היא שתקבע אם תצליחו לייצר פתרון טוב, יעיל וחסכוני בנסיבות שאליהן נקלעתם. מהם השיקולים שצריך לקחת בחשבון? מה צריך להנחות אתכם - האינטואיציה, השכל הישר או אולי גם וגם?

 

להלן כמה קריטריונים שכדאי ללקוח לשקול לפני הבחירה:

 

מומחיות בתחום - בחירת עורך הדין חייבת לקחת בחשבון את תחומי המשפט המסוימים שבהם הוא עוסק. כדאי לרדת לרזולוציות: אם נפצעתם בתאונת דרכים, עליכם לבחור עורך דין שהתמקצע בתחום הממוקד של תאונות דרכים. לא כל עורך דין בתחום נזקי הגוף יתאים לטיפול בתיק תאונת דרכים. אם הבעיה נוגעת לליקויים בדירה, אתם זקוקים לעורך דין שיודע לטפל בהיבט הנזיקי מול הקבלן או בעל המקצוע שגרם לליקויים. המומחיות פירושה השכלה וניסיון פרקטי בתחום המסוים. סביר להניח, שעורך דין שהתמודד עם עשרות בעיות דומות לשלכם, ידע איך לגשת לבעיה, לתכנן אסטרטגיה נכונה ולצפות את מהלכי המשפט.

 

פסקי דין מוצלחים של עורך הדין – העיון בפסקי הדין יכול ללמד אתכם על כישוריו של עורך הדין, דרכי הפעולה שלו, הצלחותיו וכישלונותיו. זהו כלי אובייקטיבי, שיכול לחשוף בפניכם את מקצועיותו ואת השירות שהוא נותן ללקוח. פסקי הדין לא משקרים – הם מראים בצורה ניטרלית את המציאות כהווייתה.

 

חשיפה תקשורתית - כדאי לעשות תחקיר קצר: האם נכתבו עליו כתבות חיוביות? אולי סיקרו משפטים בהם זכה או לחלופין הפסיד? ניתן גם לנסות למצוא כתבות פרי עטו של עורך הדין. הנושאים והתחומים שעליהם הוא כותב יכולים לסייע לכם להבין אם הוא מתאים לכם.

 

מחיר מול תמורה – ההיצע הרב של עורכי הדין גורם לתחרות, שרבים בוחרים להתמודד עמה בדרך של הוזלת מחירים. לעיתים המחיר עלול להוליך שולל: שכר הטרחה של עורך הדין מורכב מרכיבים שונים ומגוונים, בהם גם ניסיון וותק. חשוב שתוודאו שתמורתו עורך הדין יעניק לכם טיפול אישי, ממוקד ויעיל ויפעל ככל יכולתו לפתרון הבעיה בזמן סביר.

 

יחס וחיבור אישי – פגישה פנים-אל-פנים היא הכרחית. בפגישה תוכלו "להסתכל לעורך הדין בעיניים" ולחוש אם הוא נוסך בכם בטחון. זה המקום להפעיל את האינטואיציות: האם עורך הדין נחוש בדעתו? האם הוא מבין את הבעיה שלכם עד הסוף? האם יש לו פתרון אמיתי להציע? האם הוא מדבר בשפה שלכם? דו-השיח ביניכם לבין עורך הדין חייב להיות פתוח וזורם. עליכם להרגיש לידו בנוח, והוא, מצדו, חייב לאפשר לכם לחשוף את מלוא המידע, גם אם הוא מביך או קשה לעיכול.

 

עליכם לבטוח בעורך הדין שבחרתם כיוון שהוא הולך להיות ידידכם הקרוב, לעיתים לתקופה ממושכת.

 


פורסם לראשונה 18/12/2014 23:22

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים