שתף קטע נבחר

17,000 מפגינים בגרמניה נגד האיסלאמיזציה

זה כמה שבועות שתנועת "פגידה" ההולכת ומתחזקת מוציאה מדי יום שני בערב אלפי מפגינים נגד "האיסלאמיזציה" של המערב. בניגוד לעבר, הפעם המפגינים הם לא רק ניאו-נאצים ואנשי ימין קיצוני, אלא גם "גרמנים מהשורה"

כ-17,500 בני אדם הפגינו הערב (יום ב') בעיר דרזדן שבגרמניה נגד "האיסלאמיזציה של המערב", במה שהפך כבר למנהג שבועי: מדי שבוע, ביום שני בערב, מוציאה תנועת "פגידה" אלפי בני אדם להפגנה נגד זרם הפליטים, רבים מהם מוסלמים, שמציף את גרמניה והפך אותה ליעד ההגירה מספר אחת באירופה.

 

עוד חדשות בעולם :

 

גם בשבוע שעבר הצליחה תנועת "פגידה", שפירוש ראשי התיבות שלה הוא "פטריוטים אירופים נגד האיסלאמיזציה של המערב", להוציא 15,000 איש להפגין ברחובות דרזדן, בירתה של מדינת המחוז סקסוניה במזרח גרמניה.

ההפגנה הערב בדרזדן. לא רק אנשי ימין קיצוני (צילום: EPA) (צילום: EPA)
ההפגנה הערב בדרזדן. לא רק אנשי ימין קיצוני(צילום: EPA)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

תומך "פגידה" מבקש למחוק את המסגדים במדינה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
תומך "פגידה" מבקש למחוק את המסגדים במדינה(צילום: EPA)
תנועת "פגידה" הוקמה רק באוקטובר השנה, אבל היא הולכת וצוברת כוח בגרמניה. היא מושכת לא רק ניאו-נאצים גלוחי ראש ופעילי ימין קיצונים, אלא גם אזרחים מהשורה, אנשים מודאגים ומתוסכלים החוששים שהרב-תרבותיות מטביעה את המורשת והמסורת הגרמנית. הם נוהגים להניף את דגלי גרמניה וסמלים נוצריים, ובין המשתתפים יש גם תומכים רבים של מפלגת AFD הקטנה שהולכת וגדלה, ושמובילה את מתנגדי האיחוד האירופי בגרמניה.

 

תנועת "פגידה" גרמה מצד אחד להגברת הקול האנטי-איסלאמי בגרמניה, אבל מצד שני גם לחשבון נפש בשל עברה הנאצי של המדינה והשואה. רבים חוששים כי ההפגנות הן עדות לכך שהטאבו שהיה קיים בגרמניה על הבעת עמדות גזעניות בפומבי הולך ומתפוגג.
מפגינים נגד "פגידה": "אלטרואיזם במקום שנאת זרים" (צילום: EPA) (צילום: EPA)
מפגינים נגד "פגידה": "אלטרואיזם במקום שנאת זרים"(צילום: EPA)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)
קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, גינתה בשבוע שעבר בתוקף את ההפגנות שמארגנת התנועה ואמרה כי בגרמניה אין מקום להסתה ולהפצת שנאה. מול המפגינים בדרזדן התייצבו הערב 4,000 איש שנענו לקריאת תנועת הנגד "דרזדן ללא נאצים". 12,000 איש הפגינו גם הם נגד גזענות ובעד סיוע לפליטים בעיר מינכן.

 

לגרמניה הוגשו יותר מ-180 אלף בקשות למקלט מדיני מאז ינואר - עלייה של 57% מהשנה שעברה. רוב הבקשות התקבלו מפליטים מסוריה, אפגניסטן, עיראק, אריתראה וסומליה, אבל יש ביניהן גם כאלה של תושבים מהבלקן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
מרקל גינתה. המפגינים הערב בדרזדן
צילום: EPA
מומלצים