שתף קטע נבחר
צילום: על השולחן

10 דברים שאפשר לעשות עם ערמונים בוואקום

תבשיל אורז, מרק קרמי, סלט חם או קר ועוד: רות אוליבר מכינה 10 מתכונים עם ערמונים קלופים משקית וואקום במינימום מאמץ

 1. סלט חם של גריסים וערמונים

שילוב לא שגרתי של ערמונים - מרכיב ים תיכוני - עם הגריסים שכה אהובים ושימושיים במטבח המזרח אירופאי, ברוקולי וסיידר (!). התוצאה - מרשימה ומושקעת. 

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

המרכיבים:

1.5 כוסות גריסי פנינה

1 ראש ברוקולי קטן, מופרד לפרחים

200 גרם ערמונים שלמים

1/4 כוס שמן

1 בצל סגול, פרוס לרצועות

1 סלסילות פטריות קצוצות

150 גרם דלעת מגוררת

1 פלפל אדום חריף קצוץ

מלח, פלפל

מעט רוזמרין קצוץ

מעט פטריות פורצ'יני, מושרות במים וקצוצות

1/4 כוס תרכיז תפוחים (סיידר)

2 כפות דבש

1/4 כוס מיץ לימון

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הגריסים בסיר עם שפע מי מלח רותחים על להבה בינונית במשך 30 דקות עד לריכוך, ומסננים. מפרקים ראש ברוקולי קטן לפרחים, וחולטים במים רותחים לדקה. מסננים וטובלים במים קרים לעצירת הבישול.
  2. מחממים מחבת גדולה עם 1/4 כוס שמן ומטגנים את הבצל, הפטריות הקצוצות, הדלעת והפלפל האדום על להבה גבוהה במשך 5 דקות. מתבלים במלח, פלפל, מעט רוזמרין קצוץ וכמה פטריות פורצ’יני (שהושרו ונקצצו).
  3. מוסיפים למחבת גריסים מבושלים, ברוקולי, ערמונים, 1/4 כוס תרכיז תפוחים, דבש ומיץ לימון ומבשלים דקה-שתיים לחיבור הטעמים. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.


 

 (צילום: דן לב) (צילום: דן לב)
(צילום: דן לב)

 

2. סלט ירוק עם סלק וערמונים

 

המרכיבים: 

1/2 חבילה עלי בייבי

1 חסה, קרועה לחתיכות 

3 סלקים, מבושלים ופרוסים

100 גרם אגוזי לוז קלויים

150 גרם ערמונים

2 פרוסות לחם, קלויות וחתוכות לקוביות

200 גרם גבינת מוצרלה טרייה, קרועה לפיסות

 

לרוטב:

6 כפות שמן זית

2 שיני שום כתושות

2 כפיות חרדל

2 כפיות סוכר

1 כפית מלח

4 כפות מיץ לימון

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערת הגשה עלי בייבי, חסה, פרוסות סלק, אגוזי לוז, ערמונים, קרוטונים ומוצרלה.
  2. מכינים את הרוטב: מערבבים בצנצנת שמן זית, שיני שום כתושות, חרדל, סוכר, מלח ומיץ לימון. יוצקים את הרוטב על הסלט ומגישים.

 

3. מרק ערמונים

 

המרכיבים:

300 גרם ערמונים קצוצים

50 גרם חמאה

1 בצל, קצוץ דק

1 כף קמח

1 כפית ג'ינג'ר מגורר

1 שן שום כתושה

מלח, פלפל לבן

3 כוסות חלב - אפשר להחליף ב-1.5 כוס חלב ומים

מעט טבסקו

1 מיכל שמנת מתוקה

 

להגשה:

מעט גבינת פרמזן מגוררת

מעט שמן זית

 

אופן ההכנה:

  1. ממיסים את החמאה בסיר ומטגנים קלות את הבצל במשך 5 דקות עד להזהבה. מוסיפים כף קמח ואת הערמונים הקצוצים ומתבלים בכפית ג’ינג’ר מגורר, שן שום כתושה, מלח ופלפל לבן.
  2. יוצקים לסיר את החלב ומביאים לרתיחה. מוסיפים טבסקו, ומבשלים 15 דקות ללא כיסוי על להבה בינונית-נמוכה. טוחנים בעזרת בלנדר מוט, מוסיפים מיכל שמנת מתוקה ומחזירים לרתיחה.
  3. הגשה: יוצקים את המרק לקערות, ומקשטים בפרמזן ומעט שמן זית.

 

 (צילום: דן לב) (צילום: דן לב)
(צילום: דן לב)

 

4. קדרת עוף עם ערמונים

 

המרכיבים:

1 עוף מחולק ל-6 חלקים  

3 כפות סויה + 3 כפות

3 כפות יין + 3/4 כוס יין (אדום או לבן - לבחירתכם)

1 כף קורנפלור

1 בצל, קצוץ גס

1 כפית ג'ינג'ר קצוץ

2 שיני שום קצוצות

3 כפות שמן

200 גרם ערמונים

6 פטריות שיטאקה טריות, קצוצות

1 כפית רוטב צדפות

1 כף סוכר

 

לקישוט:

1 בצל ירוק קצוץ

1 כף שומשום קלוי

 

אופן ההכנה: 

  1. משרים את חלקי העוף במרינדה של 3 כפות סויה, 3 כפות יין וכף קורנפלור כשעה.
  2. מטגנים את הבצל עם ג’ינג’ר קצוץ ו-2 שיני שום קצוצות בסיר נמוך עם 3 כפות שמן. מוסיפים את חלקי העוף, ומטגנים מכל הצדדים. מוסיפים לסיר ערמונים, פטריות שיטאקה, רוטב צדפות, כף סוכר, 3 כפות רוטב סויה ו-3/4 כוס יין ומביאים לרתיחה.
  3. מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים 45 דקות לפחות עד שהעוף מוכן. מסירים מהכיריים, מוסיפים בצל ירוק קצוץ וכף שומשום קלוי, מערבבים ומגישים.

 

5. גלילות בשר ממולאות בערמונים

 

המרכיבים:

8 פרוסות חזה עוף משוטח דק, או אסקלופ סינטה משוטח

 

למלית:

200 גרם בשר טחון

3 כפות שמן לטיגון

150 גרם ערמונים, קצוצים דק מאוד

3 שיני שום קצוצות

חופן צימוקי אוכמניות

מלח, פלפל

2 כפות טחינה גולמית

מעט חומץ בלסמי

 

להגשה:

רוטב טחינה

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את המילוי: מחממים במחבת רחבה 3 כפות שמן, ומטגנים את הבשר הטחון תוך כדי ערבוב עד שמשנה את צבעו. מוסיפים ערמונים, שיני שום קצוצות, חופן צימוקי אוכמניות, מלח ופלפל ומערבבים. מצננים ומוסיפים 2 כפות טחינה גולמית ומערבבים.
  2. ממלאים ומטגנים: ממלאים 8 פרוסות חזה עוף משוטח דק או אסקלופ סינטה משוטח בכף מהתערובת, סוגרים בקיסם ומטגנים 4 דקות במחבת חמה עם מעט שמן. לקראת סוף הטיגון מזגגים במעט חומץ בלסמי, ומטגנים עוד 3-2 דקות עד שמוכן. מגישים עם רוטב טחינה.

 

6. פילאף ערמונים

 

המרכיבים: 

1 כוס אורז שטוף

150 גרם ערמונים חצויים

3 סצלים קצוצים

4 כפות שמן

מלח, פלפל

1 כפית זרעי כוסברה גרוסים

2 שיני שום כתושות

1.5 כוסות מרק עוף או מים רותחים

1/2 צרור פטרוזיליה או כוסברה קצוצה

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים סיר עם 4 כפות שמן ומזהיבים את הבצל במשך 10 דקות. מוסיפים ערמונים ומטגנים במשך 3 דקות. מתבלים במלח ופלפל, כפית זרעי כוסברה גרוסים ו-2 שיני שום כתושות ומערבבים.
  2. מוסיפים לסיר את האורז, מערבבים ומטגנים במשך 3-2 דקות. מוסיפים מרק עוף או מים רותחים ומביאים לרתיחה.
  3. מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים 20 דקות. מאווררים את האורז במזלג ומוסיפים 1/2 צרור פטרוזיליה או כוסברה קצוצה.

 

7. פטוצ’יני ברוטב ערמונים ובטטה

 

המרכיבים:

500 גרם פטוצ'יני, מבושלים לדרגת אל-דנטה

 

לרוטב ערמונים ובטטה:

1 בצל קצוץ

50 גרם חמאה

1 בטטה גדולה, חתוכה לקוביות

3 שיני שום קצוצות

100 גרם ערמונים חצויים

1 מיכל שמנת מתוקה

מלח, פלפל

קורט אגוז מוסקט

1/2 צרור בזיליקום קצוץ

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הרוטב: ממיסים חמאה במחבת חמה, ומטגנים את הבצל הקצוץ כ-5 דקות להזהבה קלה. מוסיפים את קוביות הבטטה ומטגנים במשך 7 דקות. מוסיפים את שיני השום הקצוצות ואת הערמונים ומטגנים במשך 5 דקות תוך כדי ערבוב. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. יוצקים לסיר מיכל שמנת מתוקה ומביאים לרתיחה. מוסיפים מעל 1/2 צרור בזיליקום קצוץ.
  2. הגשה: יוצקים את הרוטב על הפטוצ’יני, מערבבים ומגישים.

 

8. קדרת ירקות וערמונים צלויים בטריאקי

 

המרכיבים:

150 גרם ערמונים, חתוכים גס

4 בצלים, חתוכים לרבעים

3 גזרים פרוסים

2 בטטות פרוסות

2 פלפלים אדומים, חתוכים לרצועות

1 פלפ חריף

10 שיני שום (2 מתוכן קצוצות דק)

1/4 כוס שמן לטיגון

1/2 כוס רוטב טריאקי סמיך

2 כפות שומשום

 

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את הבצלים בסיר עם 1/4 כוס שמן במשך 5 דקות להזהבה קלה. מוסיפים את הגזרים, הבטטות, הפלפלים האדומים, פלפל חריף, שיני שום ואת הערמונים. מערבבים, ומעבירים לתבנית.
  2. יוצקים מעל 1/2 כוס רוטב טריאקי סמיך, מפזרים 2 כפות שומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות.

 

9. קרם ערמונים

 

המרכיבים:

300 גרם ערמונים

1 כוס סוכר

1 כוס חלב

1 כפית תמצית וניל

1 מיכל שמנת מתוקה

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הערמונים עם כוס סוכר, כוס חלב וכפית תמצית וניל במשך 10 דקות על להבה נמוכה עד שהנוזלים מצטמצמים ומסמיכים והערמונים מתרככים. מעבירים את התערובת לבלנדר, טוחנים למחית חלקה ומקררים.
  2. מקציפים מיכל שמנת מתוקה במשך 5 דקות לקצפת רכה. מקפלים 2/3 ממנה לקרם הערמונים, מעבירים לכלים אישיים או לכלי מרכזי ומקשטים ביתרת הקצפת.

 

10. עוגיות ערמונים

 

המרכיבים:

300 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח

100 גרם ערמונים

200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

100 גרם (1/2 כוס) סוכר

1 ביצה

 

לקישוט (לא חובה):

אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

  1. מערבלים במעבד מזון 300 גרם קמח, ערמונים חמאה וסוכר לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה, ומעבדים בשני פולסים רק עד להתגבשות.
  2. אוספים לגליל בצק, עוטפים בניילון ומקררים במשך שעה. פורסים את הבצק לעובי 1/2 ס”מ, ואופים בתנור שחומם מראש במשך 12 דקות. אפשר לאבק באבקת סוכר לפני ההגשה.

 

המתכונים (הנפלאים!) לקוחים ממגזין "על השולחן". עוד טיפים, מתכונים ורעיונות לארוחות - בעיתון

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דן לב
סלט חם של גריסים וערמונים
צילום: דן לב
מומלצים