שתף קטע נבחר

שלא יתמסמס: מוס תות

מה שהתחיל בסדרה של תקלות ואכזבות מסלסלה של תותים אנמיים ותפלים - הסתיים בהברקה שהולידה מתכון מנצח. רותי קינן מכינה מכל התותים שבסוף אף אחד לא רוצה לנשנש מוס אוורירי עם פירורי ביסקוויטים

כמו הרבה מאכלים שמצאו את דרכם להיכל התהילה של המתכונים השמורים אצלי, גם המוס הזה נולד בטעות. אולי לא בדיוק בטעות, אלא בסדרה של תקלות מצערות שהסתיימו בהברקה. זה התחיל בתותים שנראו אצל הירקן כהבטחת העונה, אך בנגיסה בבית התברר שטעמם קרוב יותר לטעמו של ירק מאשר לפרי מפנק (כי זה, בעצם, בדיוק מה שהם לפי ההגדרה הבוטנית) והמשיך במאפה שהשתבש, אבל נגמר ביופי של קינוח!

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

נחזור לנקודת הפתיחה: כשהחיים מזמנים לי תותים תפלים נטולי מתיקות - אני מכינה מהם מרקחות מתוקות, מקשטת בהם עוגות או מרסקת אותם עם סוכר למחית אדמונית ויוצרת רוטב (קולי) שמלווה בנאמנות כל קינוח. אז הפעם באמת ריסקתי עם סוכר, אבל גייסתי גם פרץ אנרגיה נדיר בימי חורף קרים אלה להכנת קינוח מורכב: מעין רולדה ממולאת בקרם על בסיס תותים.

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

לא אלאה אתכם מה עלה בגורלו של בסיס הרולדה (שאחרי הכנה ממושכת ואפייה קצרצרה, התגלה כמשטח דקיק וקשיח שסרב נמרצות להתקפל ולהתגלגל). נותרתי עם הקרם, שדווקא הראה סימנים של מעדן בהתהוות. כדי לגאול אותו מהדחיסות האופיינית לקרמים מסוגו, הוספתי לו כמה דברים טובים ויצא יופי של מוס אוורירי שראוי בהחלט לככב כקינוח בפני עצמו.

 

אז המוס הזה הוא אולי לא בדיוק הטעות של האחיות טאטן, שזכתה להיכנס לפנתיאון הקינוחים העולמי, אבל במטבח הפרטי שלי הוא בהחלט יתפוס מקום של כבוד מעתה ועד התקלה הבאה.

 

מוס תותים

הבסיס הוא מעין קרם פטיסייר, שאת החלב בו מחליף רסק הפרי. אפשר להשתמש במחית של פירות אחרים, כמו מנגו טרי, או אפרסקים משומרים או אגסים.

 

המרכיבים ל-4 -6 מנות:

1 כפית ג'לטין

300 גרם תות

2/3 כוס סוכר

מיץ וקליפה מגוררת מ-1/2 לימון

2 חלמונים

2 כפות קורנפלור

1 מיכל שמנת מתוקה

 

להגשה:

3 כפות פירורי ביסקוויטים

תותים שלמים

 

אופן ההכנה:
  1. ממסים את הג'לטין במעט מאוד מים קרים, ומניחים בצד להתרכך. מרסקים את התותים עם מחצית מכמות הסוכר בבלנדר למחית חלקה. מעבירים לסיר, מוסיפים את מיץ הלימון ומביאים לרתיחה.
  2. טורפים את הסוכר שנותר עם החלמונים והקורנפלור. כשמחית התותים רותחת - יוצקים אותה בזהירות ובהדרגה (ב-3 פעמים), לתערובת החלמונים תוך כדי טריפה מתמדת.
  3. מחזירים את התערובת לסיר, ומבשלים על אש נמוכה עד שהיא מתחילה לבעבע ומסמיכה מאוד. מסירים מיד מהאש, מוסיפים את הג'לטין המרוכך ומערבבים עד שהוא נמס לחלוטין.
  4. מעבירים את התערובת לקערה, ומצמידים לה יריעת ניילון נצמד (כדי למנוע היווצרות קרום). מצננים במקרר במשך שעה לפחות, או עד שהמלית מתקררת לחלוטין.
  5. מקציפים את השמנת לקצפת מוצקה. כשתערובת התותים קרה, בוחשים אותה מעט בכף כדי לרכך אותה ומערבבים עם הקצפת ועם קליפת הלימון. מעבירים את המוס לצלוחיות או כוסות ומצננים עד להגשה.
  6. הגשה: מפזרים על פני המוס מעט פירורי ביסקוויטים ומקשטים בתות שלם. מגישים.

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

לכל הטורים של סיר שמח ושל רותי קינן  

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
מוס תות
צילום: ירון ברנר
צילום: ירון ברנר
רותי קינן
צילום: ירון ברנר
מומלצים