שתף קטע נבחר

רבבות מוחים: "כולנו ניסמן, כריסטינה רוצחת"

מותו המסתורי של התובע שחקר את הפיגוע בבניין הקהילה היהודית ב-1994 מסעיר את ארגנטינה. עשרות אלפים יצאו לרחובות ודרשו מהממשלה לבצע חקירה אמיתית על רקע רמיזת התביעה שהוא שם קץ לחייו. ואיך הגיבה הנשיאה קירשנר על מות האיש שהאשים אותה בטיוח חקירת הפיגוע?

עשרות אלפי ארגנטינאים יצאו היום (יום ג') לרחובות להפגין בעקבות מותו המסתורי של התובע המיוחד אלברטו ניסמן, שחקר את הפיגוע בבניין הקהילה היהודית (AMIA) בבואנוס איירס ב-1994 שבו נרצחו 84 בני אדם. ניסמן נמצא אתמול מת בשלולית דם באמבטיית ביתו ולצדו אקדח 22 מ"מ וקליע.

 

עוד חדשות בעולם :

דאעש עשה אמבוש לר"מ יפן בארץ הקודש

תעלומה: מל"ט עף מעל ארמון נשיא צרפת

מטרה קלה. בניגריה מפקירים חיילים בשטח

"הקתולים לא צריכים להתרבות כמו ארנבים"

 

אתמול בערב הודיעו גורמים רשמיים כי לא נמצאה כל הוכחה שאדם אחר היה מעורב במותו של ניסמן, כלומר - הוא לא נרצח. אלא שההמונים ברחובות לא משוכנעים בכך. הם צעקו "לא עוד שקרים!" ותבעו לחקור לעומק את מותו של התובע. ניסמן היה בן 51 במותו.

 

 

גופתו של ניסמן נמצאה שעות ספורות לפני שעמד לתת עדות בקונגרס ולשטוח את האשמותיו נגד נשיאת ארגנטינה כריסטינה פרננדס דה קירשנר ומקורביה בטיוח חקירת הפיגוע. התובע המיוחד האשים את קירשנר ואת שר החוץ שלה הקטור טימרמן בניסיון לטייח את חלקה של איראן במתקפת הטרור לפני 20 שנים בבניין הקהילה היהודית. גם הממשלה וגם איראן דחו את ההאשמות נגדן.

 

ניסמן מת מירי אקדח שנמצא ליד גופתו

לפי שעה עדיין לא ברור אם ניסמן שם קץ לחייו. אמו הייתה זו שמצאה את גופתו באמבטיה אחרי שמאבטחיו לא הצליחו ליצור אתו קשר.

המפתח לדירתו בקומה ה-13 היה בתוך הדלת והיה צריך לפרוץ אותה.

 

נתיחת גופתו של ניסמן העלתה שהוא מת מפציעת ירי בראשו מטווח קצר. בדיקה בליסטית מצאה כי האקדח שנמצא ליד גופתו הוא זה שירה את הכדור שהרג אותו. ויויאנה פיין, התובעת שאחראית על חקירת מותו של ניסמן, אמרה שנבדקת האפשרות שהוא שם קץ לחייו לאחר שקיבל איומים. "התאבדות היא אופציה. אין סימני מכות על הגופה או התעללות, אבל אני לא פוסלת דבר", היא אמרה.

 

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)
85 בני אדם איבדו את חייהם במתקפת הטרור בבניין הקהילה היהודית בבואנוס איירס ב-1994 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
85 בני אדם איבדו את חייהם במתקפת הטרור בבניין הקהילה היהודית בבואנוס איירס ב-1994(צילום: AFP)

אלפי בני אדם הפגינו באתרים שונים בבואנוס איירס, בהם יותר מ-2,000 מחוץ לארמון הנשיאותי, ובערים נוספות בארגנטינה. "מספיק!", "כולנו ניסמן", "כריסטינה רוצחת", "כריסטינה הביתה", נכתב על כמה מהשלטים שהניפו המוני המפגינים, שהתקשו להאמין שהתובע המיוחד התאבד לאחר החקירה הארוכה שניהל.

 

הנשיאה ושר החוץ זייפו את מעורבות איראן בפיגוע?

רק בשבוע שעבר טען ניסמן שקירשנר ניהלה משא ומתן חשאי עם איראן במטרה להימנע מהענשת האחראים לפיגוע. לדבריו, כך קיוותה הנשיאה לקדם את היחסים המסחריים עם איראן: עסקאות שבמסגרתן תייבא ארגנטינה נפט מהרפובליקה האיסלאמית, ותייצא לה דגן.

 

"הנשיאה ושר החוץ זייפו את חפותה של איראן במטרה לשרת את האינטרסים הפוליטיים, המסחריים והגיאו-פוליטיים של ארגנטינה", טען ניסמן בשעה שהציג דו"ח בן 300 עמודים ובו ממצאי החקירה שלו. עוד הוא טען ש"פטירת האיראנים מעונש הייתה הוראה של הנשיאה שבוצעה על ידי טימרמן", במטרה לכונן קשרים גיאו-פוליטיים עם איראן בכל הקשור לסחר בנפט ובכלי נשק. ניסמן לא הסתפק בהטחת האשמות, וביקש משופט לזמן לחקירה את קירשנר ואחרים, בהם שר החוץ טימרמן.

 

לא נמצאה הוכחה שניסמן נרצח. התובעת שאחראית על חקירת המוות ויויאנה פיין (צילום: AFP) (צילום: AFP)
לא נמצאה הוכחה שניסמן נרצח. התובעת שאחראית על חקירת המוות ויויאנה פיין(צילום: AFP)

נמצא מת שעות ספורות לפני עדותו בקונגרס. ניסמן (צילום: AFP) (צילום: AFP)
נמצא מת שעות ספורות לפני עדותו בקונגרס. ניסמן(צילום: AFP)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

תדהמה וסימני שאלה. הנשיאה קירשנר (צילום: EPA) (צילום: EPA)
תדהמה וסימני שאלה. הנשיאה קירשנר(צילום: EPA)

ואיך מגיבה הנשיאה לכל הפרשה?

פרננדס פרסמה פוסט ארוך ומבולבל בעמוד הפייסבוק שלה וקראה לארגנטינאים לשקול את המורכבות של הפרשה ולא להאמין ל"שקרים". "אין כאן רק תדהמה וסימני שאלה אלא גם היסטוריה ארוכה מאוד, קשה מאוד ומעל הכול מלוכלכת מאוד", היא כתבה, בהתייחסה למשטר החונטות האפל בשנות השבעים והשמונים של המאה הקודמת.

 

במהלך שנועד להראות שאין לה דבר להסתיר קראה פרנדדס להסיר את הסיווג מעל המידע המודיעיני שביקש ניסמן לחשוף ולפרסם אותו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
"אני ניסמן". הפגנה בבואנוס איירס
צילום: EPA
מומלצים