שתף קטע נבחר

ג' קיבלה את הגט: "אף אישה לא צריכה לעבור מה שעברתי"

הקץ להתעמרות: ג' - החרדית שהוגדרה כ"סרבנית גט" ואושפזה באזיקים - יוצאת לחופשי בכל המובנים, עם חתימת הסכם גירושים הכולל את הבטחת זכויותיה הכספיות כפי שנפסקו בבית המשפט. בראיון ל-ynet היא מספרת על ההתעללות ארוכתה שנים, על טראומת המעצר ופונה לרבנים: "אל תעשו שלום בית בכוח. זה פוגע בילדים"

 

 

במקום לשהות במעצר זה היום השמיני, יוצאת היום ג' - האישה החרדית שהוגדרה כ"סרבנית גט" על ידי בית הדין הרבני - לחופשי בכל המובנים. בבית הדין הרבני בירושלים נחתם היום (ג') הסכם הגירושים בין בני הזוג, לאחר שהבעל חתם קודם לכן על הבטחת זכויותיה הכספיות, בעקבות דרישת עורכות דינה ממרכז רקמן לקידום מעמד האישה.

 

<<הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו  >>

 

סיפורה של ג', אישה חרדית ואם לשבעה, נחשף ב-ynet לפני כשבוע לאחר שהרכב ביה"ד הרבני בירושלים שלח אותה למעצר של 11 ימים, משום שסירבה לקבל גט מבעלה הפרוד ממנה. המעצר התבצע למרות קביעת בית המשפט לענייני משפחה לפני כשנתיים, שהפרוד, ש', יחתום על ייפוי כוח, שיאפשר את העברת אחת משש הדירות שבבעלותו לפרודתו ולבנם הנכה, בטרם תחתום האישה על הגט.

 

פרשת "סרבנית הגט":

 

לאחר שחשה ברע, פונתה ג' לבית החולים – שם שכבה אזוקה למיטה במשך 20 שעות, ושוחררה רק לאחר התערבות בעניינה בעקבות הפרסום.

 

"ספגתי במשך שנים"

"4 שנים של סבל באו היום לסיומן", אמרה ג' בראיון מיוחד ל-ynet. "שנים של אלימות פיזית, נפשית ומילולית - אלימות בכל התחומים. אני רוצה להגיד לכל הנשים הסופגות: אל תתנו לזה להמשיך, כי הדברים רק מחריפים.

 

ג' אזוקה למיטת בית החולים - התמונה שעוררה את הסערה ()
ג' אזוקה למיטת בית החולים - התמונה שעוררה את הסערה

 

"ספגתי במשך שנים, והכל רק הלך והחריף: עוד דרישות, עוד סנקציות - הוא פשוט רצה לנטרל אותי מהכל. שלא אנהג, שלא אצא החוצה, שאהיה נטו במטבח. אנחנו לא חיים באיראן, אנחנו חיים במדינת ישראל היהודית. אף אישה לא צריכה לעבור את מה שעברתי".

 

"אל תעשו שלום בית בכוח"

ג' מתארת את 48 שעות המעצר והאשפוז שבתוכן כטראומטיות: "לא עניין אותם (את בית הדין הרבני) כלום. אני אמא לילד נכה שצריך אותי. אבל הם אזקו אותי ושלחו לנווה תרצה", היא מספרת. "הייתי מוכנה לקבל את הגט. אני לא 'סרבנית גט', רק רצית לשמור על המינימום כדי שאני וילדיי לא ניזרק לרחוב.

 

"אני מבקשת מהרבנים לא לעשות שלום בית בכוח. לא תמיד זה חכם. לפעמים זה פוגע יותר בילדים, והם לומדים מזה אלימות... זה הורס את החינוך שלהם. אין פלא שהילדים יוצאים אחר כך לרחובות ועוזבים את הדת. אסור לתת יד לדברים האלה".

 

"אני לא 'סרבנית גט', רק רצית לשמור על המינימום כדי שאני וילדיי לא ניזרק לרחוב" (צילום: אלי מנדלבאום) (צילום: אלי מנדלבאום)
"אני לא 'סרבנית גט', רק רצית לשמור על המינימום כדי שאני וילדיי לא ניזרק לרחוב"(צילום: אלי מנדלבאום)

 

הדיון התקיים לאחר שבאות כוחה של ג', עו"ד עדי רז ואוסנת פרינץ ממרכז רקמן לקידום מעמד האישה, הגישו בקשה בהולה לדיון נוסף. "היא לא סרבנית, היא מסורבת", מדגישה עו"ד עדי רז. "אנחנו לא מייצגות סרבנים ומתנגדות לסרבנות. הוא לא נתן לה מה שהגיע לה על פי פסיקת בית המשפט, לכן אני כל כך מברכת על היום הזה ועל הגט".

 

ורד סוויד, מנכ"לית הרשות לקידום מעמד האישה במשרד ראש הממשלה שליוותה את ג' מאז שמעה על המעצר באשפוז, אמרה היום כי המראה של ג' השוכבת אזוקה, "זו תמונה שתלווה אותי לאורך כל חיי. תמונה קשה ומיותרת. היו הרבה כשלים בסיפור הזה. לא הייתה שום סיבה לאזוק אישה חולה בבית החולים, שמחוברת לאינפוזיה ומוקפת בשוטרים. אני מקווה שיופקו הלקחים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלי מנדלבאום
"אני לא סרבנית גט". ג'
צילום: אלי מנדלבאום
צילום: אלי מנדלבאום
מברכת. עו"ד עדי רז
צילום: אלי מנדלבאום
מומלצים