שתף קטע נבחר

נתפס 3 פעמים בלי רישיון ותחת סמים - וערער

שוב ושוב נתפס נהג צעיר על עבירות תעבורה חמורות, לפעמים בהפרש של כמה שעות בלבד. כשנידון למאסר בפועל הוא טען שהעונש חמור מדי

צעיר ששוב ושוב נתפס נוהג תחת השפעת סמים וללא רישיון נידון לארבעה חודשי מאסר בפועל. הוא ערער וטען כי העונש חמור מדי, כשמנגד המדינה ערערה גם היא בטענה ההפוכה - שהעונש קל מדי. בית המשפט המחוזי ניסה למצוא דרך ביניים, אבל למעשה היטיב עם הנהג העבריין: העונש הוארך במעט, אלא שאת המאסר הוא ירצה בעבודות שירות.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

בפעם הראשונה נפסל רישיונו של הצעיר במאי 2012, לאחר שמסר דגימת שתן שהעלתה כי בגופו נמצא סם. אלא שעובדה זו לא הפריעה לו להמשיך לנהוג, ושעות ספורות לאחר מכן הוא נתפס נוהג שוב. כעבור פחות משנה הוא נתפס שוב על ידי שוטרים, אלא שהפעם הוא סירב לבצע בדיקת שתן, ומשכך יוחסה לו עבירה נוספת של נהיגה בשכרות.

 

באוגוסט 2014 הרשיע אותו בית המשפט לתעבורה בחיפה בשתי עבירות של נהיגה בשכרות ובעבירה של נהיגה בזמן פסילה, וגזר עליו ארבעה חודשי מאסר, פסילת רישיון לחמש שנים, וכן עונשי מאסר ופסילה נוספים על תנאי. הממונה על עבודות השירות קבע כי הצעיר אינו מתאים לשירות, ולכן נקבע כי הוא ירצה את עונשו מאחורי סורג ובריח.

 

בערעור שהגיש למחוזי ביקש הנהג לאפשר לו לרצות את עונשו בעבודות שירות, או לחלופין להפחית מתקופת המאסר. לטענתו, בית המשפט סטה מהמלצת שירות המבחן שקבע כי הוא יציב מבחינה תעסוקתית ומצוי בהליך שיקומי התנדבותי בעמותת "בית חם".

 

המדינה, מנגד, טענה כי הוטל על הצעיר עונש קל מדי שאינו משקף את חומרת העבירות ואת העובדה שאינו מכבד את חוקי התעבורה וצווי הפסילה. לכן, היא ביקשה להטיל עליו מאסר בפועל לתקופה ארוכה יותר.

 

קיבל הזדמנות

השופט כמאל סעב קבע כי אכן הוטל על הצעיר עונש קל מדי בהתחשב בעבירות החמורות שביצע, בזמן קצר, תוך סיכון המשתמשים בדרך וזלזול ברשויות האכיפה. עם זאת, הוסיף, מדובר באדם צעיר שעובר תהליך של התבגרות וחל שינוי לטובה בהתנהלותו.

 

בפסק הדין נכתב: "אין זה מתקבל על הדעת לקבוע עמדה חד משמעית שלפיה מי שהתנהל בצורה לא ראויה במסגרת מסוימת ולפני מספר שנים, אינו מתאים כלל ועיקר לאותה מסגרת במהלך כל חייו או לזמן ארוך". משכך, השופט חייב את הממונה למצוא לצעיר מסגרת מתאימה לביצוע עבודות שירות.

 

בסופו של דבר קיבל השופט את שני הערעורים באופן חלקי: מאסרו של הצעיר הוארך ל-6 חודשים, אך מצד שני – הוא יבוצע בעבודות שירות ולא בכלא.

 

החלטת השופט סעב מאזנת בין החומרה שאותה דרשה המדינה לבין מתן הזדמנות לסיכוייו של המערער להשתקם. במצבים שבהם עונש המאסר המוטל על הנידון הינו עד שישה חודשים - פרק הזמן המקסימלי שאותו ניתן להמיר בעבודות שירות - נוטים בתי המשפט להתחשב בשיקול הציפייה של נאשם שלא להיכנס לכותלי בית הסוהר ולרוב מחליטים על ריצוי המאסר בעבודות שירות.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ המערערת והמשיבה שכנגד: עו"ד ירין שגב
  • ב"כ הנאשם: עו"ד רון אבישור
  • עו"ד תומר נגולה עוסק בדיני תעבורה
  • הכותב לא ייצג בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים