שתף קטע נבחר

פירות ממולאים: אהרוני חוגג את ט"ו בשבט

השנה היא שנת שמיטה ולכן נטיעות הט"ו בשבט נדחות בשנה, אבל אין צורך להיות עצובים משום שהשף ישראל אהרוני מזמין אתכם לחגיגת פירות יבשים ממולאים בבשר שיעלו חיוך על פניכם

חג האילנות, אותו כולנו מכירים בשם ט"ו בשבט, הוא חגם של הפירות היבשים. או אז מתמלאות החנויות ומתמלאים השווקים בסוגי פירות יבשים שלא חשבנו עליהם אפילו, ואנחנו חוגגים את הרגע הזה שמצאנו את התפוח בקינמון או הבננה הפריכה שאנחנו כל כך אוהבים.

  

  • רוצים ששירן סנדל, שיר מורנו או דניאל גד יצטרפו אליכם לארוחת ערב? כל הפרטים פה

 

מעבר לאכילת פירות יבשים כמו שהם, אפשר לעשות המון איתם והם מככבים כתוספת לטעם, לצבע וכמובן לריח של תבשילים רבים. הפעם תפקידם ל הפירות היבשים הוא כממולאים בבשר, והבישול הופך אותם לרכים יותר, אך טעמם כיבשים מוסיף לטעמו של הבשר.

 

אגב, צרפו את הילדים להכנה, הם יכולים לעזור להכין את המלית או למלא את הפירות היבשים - תמיד כיף לעבוד יחד כמשפחה ואז לאכול יחד ארוחה.

 

  • ארוחת הערב של אהרוני
  • 15 דקות וזה מוכן: הטריק שיסדר לכם את ארוחת הערב המשפחתית
  • ארוחת ערב מהירה: קרפים שכולם יאהבו

      

    פירות יבשים ממולאים בשר

    חשוב שתבחרו פירות יבשים הכי גדולים שרק אפשר. קנו אותם במשקל בחנויות הפירות היבשים ולא ארוזים בשקית.

     

    המרכיבים:

    10 דבלים

    10 תמרים (מג'הול גדולים) מגולענים

    10 משמשים יבשים

    10 שזיפים יבשים מגולענים

     

    למילוי:

    500 גרם בשר טחון

    1 בצל קצוץ דק

    2 שיני שום קצוצות דק

    1/2 כוס כוסברה קצוצה דק

    2 כפות שמן זית

    מלח, פלפל שחור גרוס

     

    לרוטב:

    3 כוסות יין לבן או אדום, או מים

    2 כפות שמן זית

    2 כפות דבש

    2 כפות חומץ בלסמי

    4 תרמילי הל כתושים

    כפית קינמון

    מעט אגוז מוסקט טחון טרי

    3 עלי דפנה

    מלח, פלפל גרוס

     

    אופן ההכנה:
    1. מערבבים את חומרי המילוי לתערובת אחידה ומגלגלים ל-40 כדורים קטנים
    2. חותכים חתך לרוחב כל דבלה כך שיקיף מחצית מהיקפה. אוחזים את הדבלה בכף היד. מכניסים אצבע מהיד השניה אל הדבלה (ולכל שאר הפירות הממולאים) לוחצים ומרחיבים את פנים הפרי עד כמה שאפשר.
    3. פוערים את הפתח, מכניסים פנימה כדור בשר קטן ומהדקים את הפרי סביב המילוי בעדינות. ככה עושים עם כל הפירות.
    4. מסדרים אותם בצפיפות בשורות עגולות בכלי עגול או אובאלי חסין חום.
    5. שמים את חומרי הרוטב בסיר ומביאים לרתיחה.
    6. יוצקים את הרוטב אל הכלי כך שיכסה את הפירות היבשים עד כדי 3/4 מגובהם.
    7. מכסים בנייר כסף, מחוררים אותו פה ושם.
    8. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לכחצי שעה.
    9. מסירים את נייר הכסף, מרטיבים בעזרת כף את פני הפירות היבשים עם נוזלי הבישול שבכלי וממשיכים לבשל בתנור עוד כ-25-20 דקות.

     

     

    דבלים ממולאות (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
    דבלים ממולאות(צילום: shutterstock)

    לארוחת הערב המשפחתית יש חשיבות מכרעת בחיזוק הביטחון העצמי של הילדים ובסיוע למעבר לאכילה בריאה יותר. ברביעי משפחתי נחזור מוקדם יותר הביתה ונשב יחד לארוחת ערב משפחתית

  • הצטרפו לשולחן משפחתי עם מתכונים והמלצות


  •  

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: shutterstock
    דבלים ממולאות
    צילום: shutterstock
    צילום: יהונתן בלום
    ישראל אהרוני
    צילום: יהונתן בלום
    ד"ר רק שאלה
    מחשבוני בריאות
    פורומים רפואיים
    מומלצים