שתף קטע נבחר

מפוטר מכיל: "אם צריך נשבית את המדינה"

כ-1,000 מעובדי כיל הפגינו מול מטה החברה בבאר שבע, במחאה על תוכנית הפיטורים של ההנהלה. יו"ר ההסתדרות: "נסגור עיר עיר עד שנפתור את הבעיה; הגיע הזמן להציל את דרום הארץ. חבל ארץ שלם שהופקר על ידי ממשלות ישראל לדורותיהן". כיל: "זו אחריותנו להבריא את המפעל"

כ-1,000 איש הפגינו הבוקר (ב') מול מטה חברת כיל (כימיקלים לישראל) בבאר שבע, במחאה על כוונת מפעל תרכובות ברום לפטר 140 עובדים. "אנחנו נסגור עיר עיר עד שנפתור את הבעיה", הודיע בהפגנה יו"ר ההסתדרות אבי ניסקורן. "אנחנו נביא את הדרום למרכז. המאבק הזה לא ייעלם מהשיח הציבורי עד שלא נפתור את הבעיה. כל אזרחי ישראל יסתכלו עליכם. להציל את הדרום צריך להיות בראש סדר העדיפויות".

 

 

ניסנקורן הוסיף כי "הגיע הזמן להציל את דרום הארץ. חבל ארץ שלם שהופקר על ידי ממשלות ישראל לדורותיהן. על ממשלת ישראל למצוא פתרון מידי למשבר בדרום - הגיע הזמן למעשים. עובדי הדרום זכאים לפרנסה בכבוד. על הנהלת כיל לראות את העובדים לנגד עיניהם עובד שמאבד את פרנסתו מאבד את כבודו". 

ניסנקורן בהפגנה (צילום: באדיבות דוברות ההסתדרות) (צילום: באדיבות דוברות ההסתדרות)
ניסנקורן בהפגנה(צילום: באדיבות דוברות ההסתדרות)
 

ניסנקורן הוסיף כי "הגיע הזמן להציל את דרום הארץ. חבל ארץ שלם שהופקר על ידי ממשלות ישראל לדורותיהן. על ממשלת ישראל למצוא פתרון מידי למשבר בדרום - הגיע הזמן למעשים. עובדי הדרום זכאים לפרנסה בכבוד. על הנהלת כיל לראות את העובדים לנגד עיניהם עובד שמאבד את פרנסתו מאבד את כבודו".

 

צפו: הפגנת עובדי כיל בבאר שבע 

 

"אם צריך נשבית את כל המדינה", אמר בהפגנה אחד המפוטרים, יקיר חליוה. "המאבק הזה לא ייעלם עד שנפתור את הבעיה. אנחנו שמחים שגם וועד מפעלי ים המלח מצטרף למאבק. זה מוכיח את הכוח העצום שיש לנו".

 

שביתה של שבועיים

עובדי תרכובות ברום שובתים מזה כשבועיים,לאחר שההנהלה זימנה לשימוע לפני פיטורים כ-140 עובדים ואף שיגרה מכתבי פיטורים ישירות לבתי העובדים. זאת במסגרת תוכנית ההתייעלות, במסגרתה מתכננת ההנהלה לפטר כ-300 עובדים מתוך 830 עובדי המפעל.

 

 (צילום: רועי עידן) (צילום: רועי עידן)
(צילום: רועי עידן)

בהסתדרות מציינים כי למאבק ההזדהות שותפים כל מפעלי קבוצת כיל וחברות אחרות שבבעלות עידן עופר. במסגרת זו סגרו בשבוע שעבר עובדי מפעלי ים המלח את שערי המפעל ומנעו כניסה ויציאה של משאיות המעמיסות חומרים, עובדי מפעל רותם אמפרט הפסיקו את כל פעילות ייצוא הפוספטים מנמל אשדוד, עובדי מפעל פריקלס מנעו פעילות שינוע של משאיות ועובדי צים ערכו אסיפות הסברה ולא סיפקו מענה לטלפונים.

 

אמש איימו בהסתדרות, כי אם לא יימצא פיתרון למשבר - עובדי מפעלי ים המלח יפתחו השבוע בשביתה ללא הגבלת זמן, לאחר שגם במפעל זה נאבקים העובדים בתוכנית התייעלות שגיבשה ההנהלה. לקראת הדיון שעתיד להערך השבוע בבית הדין לעבודה בעניין מפעלי ים המלח, קראה הנהלת המפעל לוועד העובדים לכבד את החלטת בית הדין ולהמשיך במו"מ, מתוך כוונה להגיע להסכמה בדבר מימוש תוכנית ההתייעלות.

 

תגובת כיל

מכיל נמסר היום: "השאלה היחידה העומדת כרגע על הפרק היא האם הנהלת המפעל רשאית להוציא עובדים לפנסיה מוקדמת ואף לפטר עובדים כדי לייעל מפעל שהפסיד 160 מיליון שקל ב- 2014, ו-1.5 מיליארד ש"ח בשנים האחרונות ונמצא בתקופת משבר חריפה, הגם שהושקעו בו למעלה משני מיליארד ש״ח בעשור האחרון".

 

"אין לנו ספק בנוגע לחובה ולאחריות המוטלת עלינו להבריא את המפעל למען המשך קיומו בעתיד והמשך תעסוקת רוב העובדים בו, גם אם מדובר בצורך וכורח לפטר עובדים בשעת משבר. אנו משוכנעים שאף אחד אינו מצפה מאיתנו להסיר את אחריותנו וחובתנו, גם מתוקף חוק, להבריא את המפעל. מי שמצדד בעמדת הוועד וההסתדרות מקבל בעצם את עמדת ההסתדרות שאסור לאפשר פיטורים אפילו במפעל מפסיד".

 

"וועד העובדים, שפוצץ את המו"מ שהחל עוד לפני היוודע על קיום הבחירות, נאבק לשלול מההנהלה את יכולותיה וסמכויותיה לנהל את המפעל ולהוביל תוכנית התייעלות חיונית והוא מנצל את מערכת הבחירות לשם כך. כיל תמשיך לנהוג במקצועיות, ענייניות ואחריות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רועי עידן
הפגנת עובדי כיל
צילום: רועי עידן
צילום: רועי עידן
מפגין מול משרדי הנהלת כיל
צילום: רועי עידן
מומלצים