שתף קטע נבחר

בעקבות דו"ח מחדל הדיור: האוהלים חוזרים לרחובות

כ-200 בני אדם הגיעו לשדרות רוטשילד בתל אביב לאירוע תחת הכותרת "בן 40 ואין לי דירה". האירוע הוא יוזמה של שי כהן, אב לשני ילדים מגבעתיים. "התבגרנו ב-4 שנים מאז מחאת קיץ 2011", אמר כהן על רקע חוסר יכולתו לרכוש דירה במרכז. "מה שבאמת מעניין את הישראלים זו קורת גג ופרנסה"

יותר משלוש שנים וחצי חלפו מאז מחאת האוהלים הגדולה של קיץ 2011. האם היום (א') התחיל הסיבוב השני באותו מקום? על רקע משבר הנדל"ן בישראל, ודו"ח מבקר המדינה בעניין, הגיעו אחר הצהריים כ-200 בני אדם לשדרות רוטשילד בתל אביב לאירוע מחאה סביב מצוקת הדיור. תחת הכותרת "בן 40 ואין לי דירה" הם הקימו בשדרה כ-20 אוהלים, בניסיון למקד את השיח הציבורי בנושא.

 

שדרות רוטשילד בתל אביב, היום. "בן 40 ואין לי דירה" (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
שדרות רוטשילד בתל אביב, היום. "בן 40 ואין לי דירה"(צילום: מוטי קמחי)
 
 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)
 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

יוזם מחאת המילקי, נאור נרקיס. גם הוא בשדרה (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
יוזם מחאת המילקי, נאור נרקיס. גם הוא בשדרה(צילום: מוטי קמחי)

שוב אוהלים בשדרות רוטשילד, היום (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
שוב אוהלים בשדרות רוטשילד, היום(צילום: מוטי קמחי)

במקום נמצאים גם פעילים של מרצ ושל מפלגת העבודה, אך יוזם המחאה הוא שי כהן, אב לשניים מגבעתיים, שעורר תשומת לב ציבורית בעקבות סטטוס שכתב על היעדר היכולת שלו לרכוש דירה במרכז הארץ, אף שלדבריו בת זוגו והוא עובדים ללא הפסקה. בין הנוכחים נמצא גם נאור נרקיס, יוזם מחאת המילקי מברלין, שלפני כמה חודשים עורר דיון בשאלת יוקר המחיה.

 

לקראת האירוע אמר כהן ל-ynet: "אני צופה שיבואו אנשים טובים ושיהיו הרבה חברים חדשים. אני חושב שכבר עורננו קצת את השיח. החזרנו את מערכת הבחירות, שנראה שמתנהלת על ספינים ולכלוך ואורניום מועשר, למה שבאמת מעניין את האזרחים בישראל: קורת הגג והפרנסה. הרגשנו שהמערכת הפוליטית לא מצליחה לספק את סדר היום שהאזרחים מצפים לו, אז נוצרה התהודה הזו שנקווה שתכתיב סדר יום אזרחי יותר".

 

שי כהן ומשפחתו ()
שי כהן ומשפחתו
 

שדרות רוטשילד בתל אביב, אחר הצהריים (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
שדרות רוטשילד בתל אביב, אחר הצהריים(צילום: מוטי קמחי)
 


 

נטלי, ירון ונעמי. "דירה לא באופק בכלל" (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
נטלי, ירון ונעמי. "דירה לא באופק בכלל"(צילום: מוטי קמחי)

כהן הוסיף: "אנחנו התבגרנו בארבע שנים מאז 2011. בעיית הדיור אולי עלתה כסיפור אישי שלי, אבל היא מכילה גוונים נוספים, כמו הזכאים לדיור ציבורי או שוכרי הדירות שסובלים מתנאים נוראיים. זה סיפור של כל ישראלי".

 

מעיריית תל אביב נמסר בתגובה למחאת האוהלים בשדרות רוטשילד: "עיריית תל אביב-יפו והעומד בראשה רואים חשיבות רבה בשימוש במרחב הציבורי לצורך הפגנה, מחאה וחשיפת מגוון הדעות הקיימות בחברה הדמוקרטית. עם זאת, חשוב להבין שהמרחב הציבורי נועד לשימוש הציבור הרחב, וניהולו לטובת הכלל מחייב עריכת איזונים בין חופש הביטוי לבין זכויות אחרות. מחאת האוהלים הנוכחית נעשתה בתיאום עם העירייה, על שטח וזמן מוגבל".

 

אירוע מחאת האוהלים 2015 בקושי התחיל, וכבר יש מי שמצטרף לעגלה: מחר ב-9:30 בבוקר תקיים ההסתדרות הפגנה ברוטשילד תחת הכותרת "הדרום מגיע לתל אביב", במחאה על גל הפיטורים הצפוי בנגב, ובהמשך להפגנות שהתקיימו בשבוע שעבר בדימונה, ערד, באר-שבע, צומת בית קמה ומול בית ראש הממשלה בירושלים. בהפגנה ישתתפו עובדים ממפעלי ים המלח, מפעל תרכובות ברום ועוד. 

 

ברוך, אחד המוחים שהקים אוהל, הציג את עצמו כחבר במפלגת "שכירות בכבוד" ואמר: "באנו להשתתף במחאה על יוקר הדיור בישראל. יש לי חברים טובים שעוזבים את המדינה וצריך לפעול באופן משמעותי לשנות את המצב. אסור לתת ל

ספינים כמו איראן להשפיע. המחאה מתקיימת היום כי עכשיו יקר לי".

 

נאור נרקיס, שמוכר מפרשת המילקי בברלין, הגיע למאהל ואמר: "לא צריכים רק שינוי שלטון אלא תפיסה חדשה לגמרי. פוליטיקאי הוא עובד ציבור. רוצים שינוי. עינינו נפתחו ולא יסגרו שוב. אני מזמין כל אדם מישראל להגיע לפה לחזק אותנו אנחנו פה כדי להישאר".

 

דוד, מוחה נוסף, שהזדהה כמצביע מהצד השמאלי של המפה: "המחאה הזאת חשובה ואולי קצת מאוחרת. אולי אם הייתה מתחילה לפני שלושה חודשים, הפוליטיקאים היו מפנימים אותה יותר ומיישמים את זה. עוסקים בדיור בבחירות אבל אין כבר אמון. העם רוצה את ביבי וביבי מביא אסון".

 

ירון ונטלי, בשנות השלושים לחייהם והורים לנעמי בת השנה, הגיעו גם הם להצטרף לאירוע המחאה. "שנינו אקדמאים, עובדים, ושוכרים דירה במרכז, ואנחנו עוד יחסית במצב טוב", "רכישת דירה דירה במרכז זה משהו שהוא לא באופק שלנו בכלל", אמר ירון. נטלי סיכמה: "דודה שלי היא אם חד הורית. לפני 27 שנה היא הצליחה לקנות בעצמה דירה ברמת גן. זה ההבדל. זו תוצאה של מדיניות חברתית-כלכלית".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
שדרות רוטשילד, היום
צילום: מוטי קמחי
מומלצים