שתף קטע נבחר

מפוטרי הדרום הפגינו בתל אביב: "ביבי ברח לאמריקה"

מאות עובדי כיל הפגינו מול ביתו של מנכ"ל החברה בשדרות רוטשילד. "ביבי מנותק מהדרום, ברח לוושינגטון במקום לטפל בבעיה הבוערת בנגב", הם צעקו וביקרו גם את המנכ"ל: "סטפן תתעורר! העובדים שווים יותר"

מפוטרי הדרום הפגינו בלב תל אביב: מול ביתו של סטפן בורגס, מנכ"ל כיל, התקבצו הבוקר (יום ב') מאות מעובדי החברה בגיבוי ההסתדרות ותנועת דרור ישראל, והפגינו במחאה על פיטורי העובדים בדרום. הם נשאו דגלי ישראל וצעקו לעברו, "סטפן בורגס הביתה", "סטפן תתעורר! העובדים שווים יותר". הם מתחו ביקורת גם על ראש הממשלה וצעקו: "נתניהו מנותק מהדרום, הוא ברח לאמריקה במקום לטפל בעובדים שכל עולמם חרב עליהם". 

 

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: דוברות ההסתדרות) (צילום: דוברות ההסתדרות)
(צילום: דוברות ההסתדרות)

העובדים חילקו מנשרים: "לשלוח הביתה מאות עובדים בדרום זה לשלוח מאות משפחות למעגל העוני. הסיכוי למצוא עבודה חדשה באזור הזה הוא אפסי. עבור העובדים ועבור הדרום כולו זהו גזר דין מוות. זה הזמן להיאבק, יחד מצילים את העובדים, מצילים את הדרום. הצטרפו למאבק!"

 

לב (56), עובד בתרכובות ברום, הסביר: "אני אחד מאלו שהודיעו להם שמקומם התייתר, אני מועד לפיטורים. עבדתי שם 30 שנה, יש לי שלושה ילדים. אנחנו נחושים לשבות עד שגזירת הפיטורים תוסר. נותנים לנו פנסיות עלובות. אם היו באים אלינו בצורה הוגנת ומבטיחים פנסיה הוגנת, היינו מסכימים. הבאנו הרבה מיליונים לחברה ואנחנו רוצים הוגנות".

 

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

מחאת העובדים הגיעה לתל אביב (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
מחאת העובדים הגיעה לתל אביב(צילום: מוטי קמחי)
  

עמיתו, קובי, סיפר על מצב רוח קשה. "אני עצבני, אני מנהל שם. יש לי עובדים עם שבעה ילדים ואין להם אוכל. היינו עמוד התווך של הדרום ועכשיו מבקשים להרוס אותנו". זמיר אליעזר, עובד במפעלי ים המלח 36 שנה: "הפכנו לכלי משחק של בעלי ההון, אחרי 30 שנה אומרים לי שפתאום אפשר לוותר על שירותיי אבל בה בעת אני שומע שמפרסמים ברכות על מינוי אנשים חדשים בתפקידים בכירים".  

 

יו"ר מועצת עובדי תרכובות ברום אבנר בן סניור השתתף בהפגנה: "אנחנו ממשיכים להציף את המצוקה שלנו. נוקמים בנו העובדים כדי לפגוע בממשלה. רוצים לפטר 140 עובדים בשלב הראשוני, בהמשך 300, בסך הכול עד אלף עובדים. הדרישה שלנו פשוטה - אנחנו לא מסכימים שהעובדים ישלמו את המחיר של ששינסקי. אנחנו נגד פיטורים קבוצתיים, אנחנו בעד התייעלות ופרישה מוקדמת. לראש הממשלה אני אומר: אנו מאוכזבים מאוד מביבי שהחליט לברוח לוושינגטון לפני שהוא מטפל בבעיה הבוערת בנגב".

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)
 

ח"כ מרב מיכאלי (המחנה הציוני) הגיעה לחזק את העובדים: "מאבק העובדים חשוב, זהו מקרה מבחן של חזירות, ניצול לרעה של כוח ומשאבי טבע ששייכים לכלל הציבור הישראלי. זה ניסיון לשבור את העבודה המאורגנת ולזרוק אנשים לרחוב למרות שמדובר בחברה שהרוויחה מיליארדים ב-2014 ובעלי המניות לקחו דיווידנדים ממנה. עדיין הם מרשים לעצמם לזרוק אנשים לרחוב. אי אפשר לתת לחברה ולממשלה לעשות את זה".  

 

"תנאי העבודה הטובים בישראל"

מחברת כיל נמסר בתגובה: "כיל תורמת ותמשיך לתרום לחברה ולאינטרס הציבורי בישראל גם לאחר שתיישם תוכנית התייעלות במפעליה. כיל תמשיך להיות המעסיק הגדול ביותר בנגב, תמשיך להעניק לעובדיה את השכר ותנאי העבודה הטובים בישראל, ותמשיך להניע את גלגלי הכלכלה והתעסוקה בנגב יותר מכל חברה אחרת בארץ.

 

"הנהלת כיל תמשיך לנהוג באחריות ובכבוד כלפי העובדים שיאלצו לסיים את עבודתם במסגרת תוכנית ההתייעלות. לעובדים מעל גיל 55 שיפרשו מוצעת חבילת פרישה הכוללת בין 19-15 אלף שקל מענק חודשי קבוע עד גיל הפנסיה, בנוסף למענק פרישה מיוחד של מאות אלפי שקלים מעבר למה שמחייב החוק, ובנוסף המשך הפרשות מלאות לפנסיה עד גיל 67. לעובדים מתחת לגיל 55 יוצעו פיצוי פיטורים מיוחדים של 200%".

 

300 עובדים יפוטרו

בשבועות האחרונים קיבלו עשרות מעובדי כיל מכתבי פיטורים לאחר שהחברה הודיעה על תוכנית התייעלות הכוללת פיטורי 300 עובדים מתוך 830 עובדי מפעלי תרכובות ברום. חודשיים וחצי לפני כן זימנה החברה, בבעלות החברה לישראל של עידן עופר, 140 עובדים לשימוע לפני פיטורים. בחודש ינואר נראה היה כי תושג פשרה - בעקבות עתירה שהגיש ועד העובדים לבית הדין לעבודה. הפיטורים בוטלו ושני הצדדים נשלחו לקיים משא ומתן, אך הוא עלה על שרטון.  

 

החברה חידשה את הליך הפיטורים ושוב שלחה זימונים לשימועים לעובדים. בעקבות זאת הודיע ועד העובדים על שביתה כוללת בחברה ואסר עליהם להתייצב לשימועים הללו. בתחילת פברואר פוטרו 12 מהעובדים, לאחר שלא התייצבו לשימועים בהוראת הוועד. בהמשך פוטרו עוד ועוד עובדים בדרום.

 

העובדים מוחים בשבועות האחרונים במוקדים שונים ברחבי הארץ במטרה למנוע את הפיטורים. בירושלים הניפו שלטים: "ביבי, נמות מרעב לפני איראן". בבאר שבע הסבירו: "לא נוכל להישאר בארץ", ובבית קמה התריעו: "הנגב יקרוס". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
עובדי כיל מפגינים בתל אביב
צילום: מוטי קמחי
מומלצים