שתף קטע נבחר

הר הזבל: האוורסט טובע בחרא של המטפסים

מאות מטפסים פוקדים מדי עונת טיפוס את ההר הגבוה בעולם, ומותירים אחריהם ערימות של זבל, צואה ושתן. "זה הפך לבעיה הגדולה של ההר שגורמת לזיהום אוויר ולהתפשטות מחלות". ומה עושה ממשלת נפאל בנידון?

החירייה שלהם: הצרכים שמותירים אחריהם המטפסים על הר האוורסט הפכו לבעיה גדולה שגורמת לזיהום אוויר ולהתפשטות מחלות על פסגת ההר הגבוה ביותר בעולם. כך מזהיר היום (יום ג') ראש אגודת המטפסים של נפאל, אנג טשרינג.

 

עוד חדשות בעולם :

רגע לפני הוצאה להורג: רוצחת מבקשת רחמים

בקרוב הסרט: תקוות השחמט של אוגנדה

 

טשרינג אמר לכתבים כי יותר מ-700 מטפסים ומדריכי טיפוס ששוהים מדי עונה על מסדרונות האוורסט קרוב לחודשיים וחצי משאירים אחריהם כמויות גדולות של צואה ושתן, ושהנושא לא זכה לטיפול. לדבריו, הממשלה הנפאלית צריכה לדאוג שהמטפסים ייפטרו כראוי מהפסולת שהם מייצרים כדי לשמור על שלמות וניקיון ההר.

 

עונת הטיפוס על ההר החלה ותימשך עד חודש מאי. האוורסט (צילום: AP) (צילום: AP)
עונת הטיפוס על ההר החלה ותימשך עד חודש מאי. האוורסט(צילום: AP)
מאות מטפסים זרים מנסים מדי עונה להגיע לפסגת ההר הגבוה ביותר בעולם. עונת הטיפוס להר החלה השבוע ותימשך עד חודש מאי. עונת הטיפוס בשנה שעברה בוטלה לאחר ש-16 מדריכי טיפוס מקומיים משבט השֶׁרְפָּה (sherpa) נהרגו בחודש אפריל במפולת שלגים - האסון הכבד ביותר בהיסטוריה של הר האוורסט.

 

הר בלי שירותים

המטפסים שמגיעים להר האוורסט מתאקלמים לתנאים במקום במשך כמה שבועות בארבעה מחנות שממוקמים בין מחנה הבסיס שנמצא בגובה 5,300 מטרים לבין פסגת ההר בגובה 8,850 מטרים. במחנות אלה יש אוהלים, ציוד ואספקה חיוניים, אולם אין בו שירותים.

 

"המטפסים חופרים בדרך כלל בורות בשלג כדי ליצור לעצמם שירותים ומותירים שם את הצרכים שלהם", אמר טשרינג והוסיף שהפסולת הרבה נערמה במשך שנים רבות סביב ארבעת המחנות שעל ההר.

 

בבסיס המחנה, שבו שוהים במהלך עונת הטיפוס הרבה מאוד סבלים, טבחים ואנשי תמיכה, קיימים אוהלים שמשמשים כשירותים ובהם מכלים שבהם נאגרת כל הפסולת. ברגע שמכלים אלה מתמלאים, הם נישאים לאזור נמוך יותר ואז מושלכים כראוי.

 

דאווה סטיבן שרפה, שהוביל כמה מבצעים לניקוי הר האוורסט מאז 2008, אמר שכמה מטפסים נושאים עמם שקיות חד-פעמיות שאליהן מגיעים הצרכים שלהם באזור המחנות הגבוהים. "מדובר בסכנת בריאות שצריך לטפל בה", הוא אמר.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

ממשלת נפאל עדיין לא יזמה תוכנית להתמודד עם בעיית הפסולת הרבה שמותירים אחריהם המטפסים על הר האוורסט. אולם החל מעונת הטיפוס הנוכחית, גורמי ממשל שהוצבו במחנה הבסיס יפקחו על אופן השלכת האשפה על ההר.

 

בשנה שעברה פרסמה ממשלת נפאל חוקים חדשים שדרשו מכל מטפס להוריד מבסיס המחנה שמונה קילוגרמים של פסולת - הכמות שעל פי הערכת הממשלה משאיר כל מטפס לאורך תוואי הטיפוס בהר.

 

צוותי טיפוס חייבים להשאיר פיקדון בסך 4,000 דולר שאותו יאבדו אם לא ימלאו אחר ההוראות החדשות בנוגע לפינוי פסולת.

 

יותר מ-4,000 מטפסים הגיעו לפסגת ההר הגבוה בעולם מאז 1953, אז נכבש על ידי מטפס ההרים מניו זילנד אדמונד הילרי והשרפה טנזינג נורגיי. מאות מתו במהלך הניסיון להגיע לפסגה.


פורסם לראשונה 03/03/2015 10:04

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
הפסולת האנושית נערמת על ההר ואיש לא מטפל בזה. הר האוורסט
צילום: AP
מומלצים