שתף קטע נבחר

מצוקת מפוטרי הדרום: התפוצץ המו"מ בכיל

בהסתדרות אומרים כי ההנהלה הקצינה את עמדותיה במהלך המשא ומתן ועמדה על כך שלא לבטל את מכתבי הפיטורים שנשלחו לעובדים, שייכנסו לתוקף החל מיום ראשון הקרוב: "ההנהלה לא גילתה כל חמלה לגורל העובדים המפוטרים. מה שעניין אותה הוא להתייעל". כיל: "החלטות הוועד פוגעות בכלל עובדי החברה"

מבוי סתום: המו"מ בין העובדים להנהלת קבוצת כיל עלה על שרטון לאחר שההנהלה הקצינה עמדותיה והבהירה כי היא לא מתכוונת לחזור בה מפיטורי העובדים. ההסתדרות חוזרת וקוראת לראש הממשלה, המכהן גם כשר האוצר, להפעיל את מניית הזהב בכיל באופן מיידי.

 

כתבות נוספות בערוץ הקריירה: 

 

הפגנת עובדי כיל מול משרד רה"מ בירושלים, בתחילת השבוע (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
הפגנת עובדי כיל מול משרד רה"מ בירושלים, בתחילת השבוע(צילום: גיל יוחנן)

בהסתדרות אומרים כי ההנהלה הקצינה את עמדותיה במהלך המשא ומתן ועמדה על כך שלא לבטל את מכתבי הפיטורים שנשלחו לעובדים, שייכנסו לתוקף החל מיום ראשון הקרוב. "הנהלת החברה לא מוכנה לוותר ודורשת שנאפשר לה לפטר עובדים ללא התערבות והסכמה של מועצת העובדים", אמר יו"ר ועד מפעלי ים. "ההנהלה לא גילתה כל חמלה לגורל העובדים המפוטרים. מה שעניין אותה הוא להתייעל. היא רצתה שנחתום על הסכם חדש שיאפשר לה לפטר את כל מי שהיא רוצה. ההנהלה גילתה אטימות".

 

מההסתדרות נמסר: "על ראש הממשלה בנימין נתניהו, המכהן גם כשר האוצר, להפעיל את מניית הזהב של המדינה בחברת כיל באופן מיידי. לא ייתכן שחברה שהרוויחה 3 מיליארד שקל נטו בשנת 2014 משימוש במשאבי טבע של מדינת ישראל תתנהג כך אל עובדיה המסורים".

עובדי כיל מפגינים בדרום בשבוע שעבר (צילום: בראל אפרים) (צילום: בראל אפרים)
עובדי כיל מפגינים בדרום בשבוע שעבר(צילום: בראל אפרים)

אבנר בן- סניור, יו"ר ועד תרכובות הברום, הוסיף: "הנהלת כיל הוכיחה במשא ומתן שאין בכוונתה לסגת מפיטורי העובדים ובכוונתה להמשיך את מסע הנקמה במדינת ישראל ובממשלת ישראל, בעקבות מסקנות ועדות שישנסקי. ועד העובדים נחוש למנוע את הפיטורים המיותרים. לא ייתכן שבמדינת ישראל חברה, בעלים ומנכ"לים שגורפים לכיסם מיליארדי שקלים כל שנה ממשאבי מדינת ישראל, יתנהגו בחזירות שאינה עולה בכל קנה מידה מוסרי, חברתי וכלכלי. בכוונת ועד העובדים להמשיך את השביתה במפעלי כיל, ואף להחריפה".

 

עוד נודע כי ההנהלה ביקשה מעובדי החברה להחזיר את הרכבים שברשותם משום שאלו נועדו לשמש את החברה והמפעל והם ניתנו לעובדים במסגרת עבודתם. "בזמן שביתה לא סביר שרכבי החברה ישמשו את העובדים שלא במסגרת עבודתם, כשהתשלום עליהם מוטל על החברה". ההנהלה איימה לנתק להם את הדלקן ולאחר מכן כל העובדים החזירו את רכביהם.

 

מהנהלת כיל נמסר כי "הופתענו לשמוע מהתקשורת שוועד העובדים שוב פוצץ את המו"מ ובחר בנתיב חד צדדי כדי לכפות בכוחניות את דרישותיו במקום להגיע לפתרון במסגרת מו"מ והידברות. הוועדים נכנסו למו"מ כחלק ממשחק הטעייה והם יוצאים ממנו לאחר שההצגה הסתיימה. החלטות הוועד פוגעות בכלל עובדי החברה הנאלצים לשבת בבית ללא משכורת, ובעיקר הן יובילו לכך שראשוני העובדים הפורשים עלולים למצוא עצמם, החל מיום ראשון, ללא חבילת הפרישה הנדיבה שמציעה ההנהלה, המהווה רשת ביטחון והבטחת הכנסה קבועה ברמה של פי שתיים מהמשכורת הממוצעת במשק".

 

"פגיעה חמורה באינטרסים החיוניים של המדינה"

בתחילת השבוע קראו נציגי ההסתדרות לרה"מ נתניהו, שמחזיק בימים אלו בתיק האוצר, להתערב במשבר ולהפעיל את סמכויות המדינה כבעלת מניית הזהב בכיל. נציגי ההסתדרות דרשו במכתב ליועץ המשפטי במשרד האוצר "הפעלה מיידית של סמכויות המדינה לעצור מהלך פסול זה של החברה, שמשמעותו פגיעה חמורה באינטרסים החיוניים של המדינה".

 

בתשובה לפניית האוצר נמסר מכיל כי אין בצעדים משום כוונה לסגור את המפעל לתרכובות ברום בנאות חובב, וכי בכוונת החברה להמשיך ולהשקיע במפעל בשנים הקרובות. עם זאת נמסר לאוצר כי הפיטורים נדרשים על רקע שינויים בסביבה העסקית שבה החברה פועלת, ועל רקע צעדי האוצר להגדלת התמלוגים שמשלמת החברה לקופת המדינה.

 

עמדת הפתיחה של ההנהלה במשא ומתן הייתה כי יש להוציא לפרישה מוקדמת 80 עובדים שגילם מעל 50, בתנאי פרישה מועדפים ותוך שמירה על זכויות פנסיוניות, כאילו העובדים פרשו בגיל 67. כמו כן, ביקשה ההנהלה לפטר 60 עובדים נוספים בתנאים מועדפים.

 

עוד ביקשה הנהלה להפחית 80 מיליון שקל מהוצאותיה על ידי צמצום ההטבות השונות שמהן נהנים העובדים, כמו נסיעות לחו"ל, אירועים חברתיים ונשפים. זאת, לצד צעדים ארגוניים נוספים, כמו איחוד חדרי בקרה ופעילויות לוגיסטיות, הצפויות להביא לדרישה לפיטורים נוספים בשנתיים הקרובות. 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
צילום: מוטי קמחי
צילום: מוטי קמחי
צילום: מוטי קמחי
מומלצים