שתף קטע נבחר

עמלה אחת על "הודעה" מהבנק: 100 מיליון שקל בשנה

הפיקוח על הבנקים ישנה את מחירה של עמלת "ההודעות" השערורייתית, הנגבית בגין שליחת הודעה ללקוח ומגיעה עד 90 שקל למכתב. מחירה ייקבע על 5 שקלים בלבד. ל-ynet נודע כי הכנסות הבנקים מעמלה זו לבדה עומדים על 100 מיליון שקל בשנה

סוף לשערוריית עמלות הבנקים על הודעות ללקוח: שנתיים אחרי שקבעה הוועדה לבחינת התחרותיות במערכת הבנקאית, כי העמלה שגובים הבנקים על מכתבים שנשלחים ללקוחות שערורייתיית וחסרת פרופורציה, הפיקוח על הבנקים קובע את מחירה על 5 שקלים.

 

כתבות נוספות בנושא בערוץ הכלכלה: 

 

העמלה החביבה הזו, מבחינתם של הבנקים, נושאת לרוב את השם "עמלת הודעות והתראות" ומחירה מגלם את ה"מאמצים העילאיים" שעושה הבנק בהדפסת מכתב ושליחתו בדואר ללקוח. ל-ynet נודע כי סך הכנסות הבנקים מעמלה זו לבדה, מגיעות ליותר מ-100 מיליון שקל בשנה. 

 

 

מדובר בשירות הכולל הודעות שונות ששולח הבנק ללקוח, בין היתר, בעקבות פיגור בתשלומים, התראות שונות כגון צ'ק שחזר ללא כיסוי ומכתבי מעקב.

 

העמלה הזו נעה בחמשת הבנקים הגדולים, בין 50 שקל ועד 90 שקל לכל מכתב שנשלח, כאשר שיאן העמלות הוא בנק מזרחי-טפחות.

 

כאמור, דו"ח הוועדה לבחינת התחרותיות במערכת הבנקאית, שפורסם כבר לפני כשנתיים קבע כי המחירים שגובים הבנקים על המכתבים הללו שערורייתיים. בין היתר נכתב שם: "הפיקוח על הבנקים סבור כי יש הצדקה להתערבות כדי להוריד את המחיר באותם בנקים".

 

על פי המלצת הוועדה, מחירי העמלה נדרשים להיות תחת פיקוח, ואם לא ירדו המחירים, "על המפקח לקבוע את מחיר השירות".

 

אם חשבנו בתמימותנו שעצם העובדה שהנושא הזה עלה בדו"ח ופורסם ירתיע את הבנקים ולו במעט והם יוזילו קצת את העמלה הזו - טעינו. בדיקת תעריפי העמלות בבנקים מעלה כי לא חל כל שינוי מאז כתיבת הדו"ח ועד היום במחירי העמלות, בכלל הבנקים.

 
כמה עולה עמלת הודעות והתראות? (בשקלים)

כמה עולה עמלת "הודעות והתראות"? (בשקלים)
פועלים לאומי דיסקונט מזרחי הבינלאומי
60 53 68 90 50

כאמור, במכתב שפרסם היום המפקח על הבנקים, דודו זקן, הוא ציין כי לאור העובדה שהבנקים לא פעלו להורדת מחירים, הסכום המרבי בגין שירות זה (משלוח הודעות והתראות על פיגור בתשלומים), שאמור לשקף הוצאות ישירות בגין הפקת ההודעה ושליחתה, לא יעלה על 5 שקלים להודעה. 

 

מלבד קביעת גובה עמלת הודעות והתראות, בנק ישראל הודיע בנוסף כי יבטל את עמלת חיוב מפקיד בהחזרת צ'ק – מדובר בעמלה שהבנק מחייב את הלקוח כאשר צ'ק שהפקיד לחשבונו חוזר ולא מכובד, ללא תלות בסיבת ההחזרה. עמלה העומדת על כ-20 שקל.

 

בבנק ישראל מציינים כי המפקיד אינו יכול להתגונן מפני החזרת הצ'ק, וכן משום שברוב המקרים הוא אף איננו מזוכה על ידי מי ששילם לו באמצעות הצ'ק בסכום העמלה (במקרים בהם הצ'ק חוזר מסיבות התלויות במי ששילם באמצעותו).

 

השינוי בעמלות צפוי להיכנס לתוקף לקראת חודש יולי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים