שתף קטע נבחר

מחקר ישראלי: לסביות מעשנות ושותות יותר מסטרייטיות

לסביות צורכות יותר אלכוהול וסמים ביחס להטרוסקסואליות, הן מעשנות יותר וחשופות יותר לאלימות ולא מקפידות ללכת לבדיקות תקופתיות אצל רופא נשים. כך חושף מחקר שנערך על-ידי רופאים ישראלים. הנתונים דומים למצב בעולם

תמרור אזהרה ללסביות וביסקסואליות: לפי מחקר  שבחן את השימוש של נשים במערכת הבריאות, נשים לסביות וביסקסואליות מעשנות יותר, משתמשות יותר בסמים ושותות יותר אלכוהול. הן גם חשופות יותר לאלימות לעומת נשים הטרוסקסואליות.

 

במסגרת המחקר השתתפו 1,797 נשים, מהן 957 הטרוסקסואליות, 618 לסביות ו-242 ביסקסואליות.

 

קראו עוד:

הומואים? 3 חיסוני חובה לבריאות שלכם

מש' הבריאות: לא מאשר תרומת ביציות בין לסביות

עכשיו זה מדעי: הומוסקסואליות היא גנטית

 

הפערים בין ההטרוסקסואליות לאחרות היו גדולים למדי. בעוד 17 אחוז בלבד מההטרוסקסואליות הצהירו כי הן משתמשות בסמים, השיעור עלה ל-25 אחוז בקרב הלסביות והביסקסואליות. גם העישון בקרב הלסביות והביסקסואליות גבוה יותר, 1.2 קופסאות ביום, לעומת 0.9 בקרב נשים סטרייטיות.

 

60 אחוז מהלסביות והביסקסואליות צורכות אלכוהול, לעומת 47 אחוז בקרב ההטרוסקסואליות. הפער קיים אפילו בהפרעות אכילה, כאשר 20 אחוז מהלסביות והביסקסואליות סובלות מהפרעות אכילה, כפול מהשיעור בקרב הטרוסקסואליות.

 

נתון מטריד הוא השיעור הגבוה של החשיפה לאלימות. בקרב שתי האוכלוסיות הנתון גבוה מדי: 15 אחוז בקרב הטרוסקסואליות, ו-23 אחוז בקרב הלסביות והביסקסואליות. עם זאת, החוקרים לא בדקו באיזה סוג אלימות מדובר, אלא התייחסו להגדרת האלימות על ידי האישה עצמה.

  

לא מבקרות אצל רופאים

המחקר, שיוצג בכנס השנתי של איגוד רופאי המשפחה שייערך בחיפה מחר (ד'), בוצע על ידי ד"ר זוהר מור, רופא נפת רמלה של משרד הבריאות, בהשתתפות ד"ר גל וגנר גולסקו, מנהל המרפאה הייעודית לקהילה הגאה בתל אביב, ויו"ר איגוד רופאי בריאות הציבור, פרופ' נדב דוידוביץ' מאוניברסיטת בן גוריון.

 

התוצאות שהחוקרים הגיעו אליהן דומות למחקר גדול שנערך בשנים האחרונות בארה"ב, לפיהן נשים ביסקסואליות סבלו מבעיות בריאותיות רבות יותר, ממצוקה נפשית גבוהה ונטו יותר לעשן ולשתות אלכוהול ברמה המסכנת את בריאותן.

 

"בדקנו את בעיות הבריאות של לסביות וביסקסואליות והשווינו אותן לאלו של הטרוסקסואליות ואת השימוש בשירותי הבריאות. מצאנו שהן יותר שותות, מעשנות, משתמשות בסמים ופחות משתמשות בשירותי בריאות.

 

"כלומר, הן פחות מבקרות אצל רופא משפחה ואין להן רופא משפחה קבוע. הן גם פחות הולכות לגניקולוג כי אינן זקוקות לגלולות נגד היריון, ולכן לא מבצעות את בדיקות הפאפ החיונית לגילוי מוקדם של סרטן צוואר הרחם", מסביר ד"ר מור. "אחת המסקנות מהמחקר היא שיש מקום למטפלים לעודד דיווח על ההעדפה המינית כדי להתאים את ההמלצות הרפואיות".

 

לדברי ד"ר מור, ההתנהגויות המסוכנות גבוהות יותר בקרב האוכלוסיות האלו מכיוון שזוהי ההתנהגות המקובלת בקהילה ולכן ההיחשפות שלהן לאלכוהול וסמים גבוהה יותר, אך גם יתכן שמצוקה אישית מובילה אותן לשימוש בחומרים האלו.

 

"רצינו לבדוק אוכלוסיות שהן יותר מודרות, שקשה להן לדבר על ההעדפה המינית שלהן, ולפעמים הדבר גורם לאי נוחות ומוביל להתנהגות יותר מסוכנת. כמובן שהעדפה מינית היא לא ההשפעה היחידה לכך, אבל ידוע בעולם שללהטבי"ם יש צרכים מיוחדים מבחינת השימוש בשירותי הבריאות.

 

|יש מי שיצאה מהארון ומרגישה נהדר אבל יש אחרת שאין לה את רשת התמיכה והיא זקוקה לה ולכן סובלת ממצוקה נפשית. לכן הפן החברתי עלול להוביל את הנשים להתנהגויות שכאלו", מוסיף פרופ' דוידוביץ'.

 

מתקשות לשתף את הרופא בנטייה המינית

מטרת המחקר הייתה לבחון את צרכי הרפואה של נשים בי-סקסואליות ולסביות בישראל ואת השימוש שהן עושות בשירותי הרפואה הראשונית במרפאות הקהילה. התוצאות הראו כי הן לא מרוצות מהמערכת ומהטיפול הניתן להן, כאשר במידה רבה חוסר שביעות רצון נובע מהקושי שלהן לשתף את הרופא בנטייתן המינית.

 

"איגוד רופאי המשפחה קורא למשרד הבריאות ולכל קופות החולים להמשיך לתמוך ולקדם את ההתמחות ברפואת המשפחה ואת ההתפתחות של רופאי המשפחה. זאת בהיות הרפואה הראשונית בפרט והרפואה הקהילתית בכלל, הבסיס להישגי מערכת הבריאות. זהו העוגן החשוב ביותר לרפואה ציבורית שוויונית ונגישה לכל", הבהיר פרופ' שלמה וינקר, יו"ר איגוד רופאי המשפחה.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
שותות ומעשנות יותר. לסביות
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים