שתף קטע נבחר

חדש בסופר: בשר טרי מארגנטינה. זול?

חברת נטו החלה לייבא בטיסה בשר טרי מארגנטינה של חברת Finexcor, אותו היא מוכרת לטענתה לקמעונאים ב-15% פחות ממחירי השוק. ברמי לוי מצאנו בשר טרי יותר זול, אבל אולי זה קשור לזה שהבשר הארגנטינאי נמכר בינתיים רק בכמה סניפים של שופרסל

נטו החלה לייבא לישראל בשר טרי מארגנטינה של חברת Finexcor (פינקסקור), השייכת לחברה האמריקנית Cargill (קרגיל). הבשר, מעגלים מזן אנגוס, מיובא לארץ בטיסה ישירה ואמור להימכר בקצביות של רשתות השיווק. כרגע מדובר בכמות קטנה, והבשר כבר נמכר בכמה מסניפי שופרסל.

 

לכתבות נוספות בערוץ צרכנות

 

הבשר הארגנטינאי (שעד כה נמכר בארץ בעיקר כבשר קפוא או מופשר), נחשב איכותי ובנטו טוענים שהחברה מתחייבת למכור אותו לקמעונאים במחיר הנמוך ב-15% מהמחיר הנהוג בשוק. יחד עם זאת, לא מדובר בהכרח בהוזלה של 15% לצרכן.

 

בשר ארגנטינאי ()
בשר ארגנטינאי
 

 

ברמי לוי לרוב יותר זול

כך למשל, בסניף שופרסל איילון בר"ג, מכרו אתמול פילה מדומה של Finexcor ב-74.90 שקל לק"ג, בעוד שברמי לוי שיווק השקמה, סניף האורזים בנתניה מכרו אתמול פילה מדומה טרי ב-69.90 שקל. גם בסניף בני ברק מכרו ב-69.90 שקל, כלומר על אף הייבוא הזול, רמי לוי זול יותר.

 

צלעות טריות מארגנטינה של נטו נמכרו בשופרסל ב-59.90 שקל, בעוד שברמי לוי מצאנו צלעות טריות ב-57.90 שקל. גם פה רמי לוי זול יותר.

 

צלי כתף טרי נמכר בשופרסל ב-79.90 שקל וברמי לוי בנתניה ב-74.90 שקל. ברמי לוי בני ברק המחיר עומד על 80 שקל, בדומה לשופרסל.

 

נתח כתף מרכזי טרי של נטו נמכר בשופרסל ב-69.90 שקל וברמי לוי בנתניה ב-66.90 שקל. ברמי לוי בני ברק בשר כתף נמכר ב-80 שקל.

 

ברמי לוי בבני ברק אף מוכרים צלעות טריות עם עצם ב-29.90 שקל. בקצביה הדגישו בשתי ההרשתות, כי מדובר בבשר טרי ולא מיושן (בשר קפוא שהופשר).

  

שימו לב שנטו לא משווקת נתחים יקרים כמו אנטרקוט, פילה ושייטל. כלומר, היא מראש מתחרה בנתחים הנחשבים זולים יותר.

 

מודעת המבצע ברמי לוי, סניף בני ברק ()
מודעת המבצע ברמי לוי, סניף בני ברק
  

בנטו מדגישים כי הבשר הארגנטינאי הוא 100% בשר טרי, כלומר ללא תוספות, בעוד שבעבר נטען בכלבוטק כי רמי לוי ורשתות אחרות מוכרים בשר טרי של דבח שהוכנסו לו מים ופוספטים, לכאורה כדי לנפח את משקלו. הבשר הקפוא הנמכר בארץ נשחט בישראל, רובו מגיע מעגלים שמיובאים הנה מאוסטרליה וממדינות אחרות, ומיעוטו מעדרים שגדלים בארץ, בעיקר ברמת הגולן.

 

בשופרסל אין למה להשוות

יתכן שמדובר במחירים נמוכים עבור שופרסל, שלעיתים קרובות יקרה מרמי לוי, אבל בסניף עצמו לא היה למה להשוות. שופרסל מוכרת בסניף הזה נתחים טריים אחרים של בשר מתוצרת "אדום אדום" (של תנובה): שייטל, פילה אמיתי, צאך, זנב, כך שהלקוח לא באמת יכול להשוות בין "אדום אדום" למותג הארגנטיני, או לבחור, ולכל חברה יש מקום - נטו, תנובה ושוב נטו (עם המותג אל גאוצ'ו – בשר מיושן).

אדום אדום בשופרסל ()
אדום אדום בשופרסל
 

  

טענה: המחיר נמוך יותר בגלל שאין פחת הקשור לכשרות

איך יתכן שמדובר במוצרים מוטסים, מארץ רחוקה, שאמורים להימכר לקמעונאים יותר בזול? לפי נטו, הסיבה טמונה בכשרות. אמנם מדובר במוצרים ארגנטינאים כשרים ומוכשרים (כשרים לפסח בכשרות רבנות ראשית, מוכשר כשר או מוכשר חלק), אך יש הבדל בפחת לעומת השחיטה בארץ. 

 

בשחיטה כשרה, החלקים האחוריים של הבהמה לא כשרים, אלא אם כן החלקים הללו עוברים ניקור בתהליך ידני (הוצאת גידים וחלב), תהליך כשרותי ששווה לעשותו רק בחלקים היותר יקרים. כלומר יש חלקים שלא נעשה בהם שימוש בשוק הכשר.

 

בנוסף, חלק מהבהמות נפסלות מטעמי כשרות לפני השחיטה וכל הבהמה נחשבת לא כשרה. מדובר ב-15%-20% מהעגלים. 

 

עקב כך, התוצאה היא שצריך להעמיס על החלקים הקדמיים הכשרים את העלות של ה"פחת" הלא כשר, שנמכרת בשוק הלא כשר במחירים נמוכים מאוד, כי הביקוש לה נמוך יותר והאוכלוסיות שקונות אותה - משלמות מראש פחות וזו אחת מהסיבות שהבשר הטרי בישראל יקר.

 

לעומת זאת, בארגנטינה, השחיטה גם היא כשרה כאמור, אך לא קיים הפחת הזה של בהמות שנפסלות וכך גם לגבי הטבחה האחורית. בית המטבחיים מוכר את הבהמות והחלקים הלא כשרים במחיר מלא לשווקים אחרים.

 

 

 


פורסם לראשונה 17/03/2015 11:14

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים