שתף קטע נבחר

היה שלום, גלוטן

מעבדות לחירות, גרסת הגלוטן: אורית בן אדרת בכלל תכננה להפסיק לעשן, אבל החליטה להיגמל על הדרך מסוכר וגלוטן. היא מספרת על השינוי שעברה וגם חולקת 2 מתכונים מהתפריט החדש שיצר בהשראתה בעלה, השף שאול בן אדרת, במסעדתו "התרנגול הכחול"

לתפריט הבריאות החדש של מסעדת "התרנגול הכחול" של שאול בן אדרת, אחראית דווקא אשתו של השף, אורית בן אדרת. וזה בכלל התחיל בגמילה מסיגריות. "לפני 10 חודשים, אחרי שעישנתי 2 קופסאות ביום במשך 23 שנה, החלטתי שדי" , היא מספרת. "הלכתי להיגמל במכון אברהמסון ובאורח פלא זה עבד עלי כבמטה קסמים, אבל אז קרה האבסורד שכולם מפחדים ממנו - עליתי 10 קילו. פשוט החלפתי התמכרות בהתמכרות".

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

"הרגשתי זוועה עם עצמי וחיפשתי דרך להוריד את הקילוגרמים העודפים. כיוון שהלך לי כל-כך יפה עם הסיגריות עשיתי גם גמילה מסוכר וגלוטן באותו מקום וכך למעשה התחיל השינוי הגדול של מערך האכילה, גם בבית גם במסעדות שלנו".

 

 (צילום: מתן כץ) (צילום: מתן כץ)
(צילום: מתן כץ)

 

כך נולד התפריט נטול הגלוטן והסוכר במסעדת "התרנגול הכחול", גלגול של המנות שהוציא השף בן אדרת מהמטבח לאשתו, שמסייעת בידו בניהול היומיומי של המסעדה התל-אביבית המצליחה. הוא קיבץ את המנות שאשתו אוהבת לצד מנות אליהן הוסיף את הסקיני פסטה, שהן אטריות דלות קלוריות ושומן שעשויות מפטריות הקונג'אק היפנית ויצר תפריט מיוחד של 14 מנות חדשות, שיוגשו לצד תפריט המסעדה הרגיל.

  

"אחרי הגמילה שעברתי, פתאום כשבדקתי את תוויות מוצרי המזון שהייתי זורקת מבלי לחשוב לתוך העגלה כדי לבשל בבית לילדים - הייתי בשוק", היא מספרת על השינוי.

 

"ראיתי כמה זבל אני מכניסה לגוף שלי ושלהם ושרוב המוצרים שצרכנו היו מפוצצים בסוכר. בקטשופ, למשל, יש כמות סוכר אסטרונומית. החלפתי אותו לקטשופ שעשוי 90% מעגבניות, החלפתי את האורז הלבן בקינואה והילדים מתים על זה, ויתרתי על כל חטיפי הבריאות, שמגיעים עם הרבה מאוד סוכר, עברנו לקורנפלקס נטול גלוטן ומה שכן צריך להמתיק, אפשר עם דברים בריאים כמו סירופ אגבה. בשלב מסוים היה ברור שהשינוי שעשינו בבית צריך לחלחל גם למסעדות שלנו".

 

לשף לא היו תלונות כשביקשת להוסיף את תפריט הבריאות?

"השף לא מתעסק עם אשתו ונוהג לציית לה. אבל ברצינות, גם הוא הבין שזה יכול להיות מדהים ושיהיה לזה ביקוש".

 

 (צילום: מתן כץ) (צילום: מתן כץ)
(צילום: מתן כץ)

 

"בכלל, תמיד הרגשתי שנושא הבריאות המסעדות זה נישה לא מנוצלת מספיק. הרי יש כל-כך הרבה אנשים שכל הזמן שומרים על המשקל ולא מעט אנשים עם בעיות של סוכר גבוה בדם. לא היה לי צל של ספק שדבר כזה יהיה להיט במסעדה, שרק צריך להרים את הכפפה ולבנות תפריט שהוא בריא, אבל בעיקר טעים".

 

בסופו של דבר, השינוי שעשית עזר לך? אכן יש ירידה במשקל?

"קצת - מתחילים לראות ירידה. אבל הדבר המרכזי בשינוי שעברתי, עוד לפני שהמשקל החל לרדת, זה התחושה. הרגשתי הרבה יותר ערנית - בקמח בסוכר כנראה באמת יש משהו שגורם לך לתחושת עייפות וחוסר חיוניות. הרגשתי מעולה בלעדיהם ורציתי שעוד אנשים ייהנו מהתחושה שלי. זו לא קלישאה, אתה אוכל דברים יותר קלילים ויותר נעים לך בגוף. ולא שלא קל להעלות במשקל עם כל התחליפים היותר בריאים, צריך כמובן לשים לב לכמויות שאוכלים".

 

 (צילום: מתן כץ) (צילום: מתן כץ)
(צילום: מתן כץ)

 

מקרב המנות הראשונות שיצר בן אדרת לתפריט החדש אפשר למצוא מרק קרם חצילים עם חלב סויה, חלב קוקוס, שמנת, אפונים וכמהין ; חומוס מסבחה גרגירים וטחינה עם ירקות ירוקים מוקפצים בשום ושמן זית; ארטישוק צלוי עם לימון, מרווה וגבינת פטה חמה; סלט אסיאתי עם סקיני פסטה; סלט קינואה עם עשבים וצימוקים וטרטר טונה על קרם סלק.

 

 

 (צילום: מתן כץ) (צילום: מתן כץ)
(צילום: מתן כץ)


בעיקריות מגישים סקיני פסטה עם סוגי פטריות שונים ברוטב פורצ'יני; פילה בקר על הגריל עם רוטב טחינה, עמבה וממרח גואקמולי; פילה דניס על לבנה ונענע וסלט רצועות זוקיני; קציצות בקר בסגנון סינייה טחינה חמה וחזה עוף בגריל עם קרם חצילים שחורים ועגבניות שרי אפויות.

באגף הקינוחים הבריאים ניתן למצוא כדורי טראפל שוקולד ודבש, טפיוקה פירות עם חלב קוקוס ודבש ותותים. המחיר: סועד שיבחר במסלול הבריא ישלם 119 שקלים עבור מנה ראשונה, עיקרית וקינוח.

 

 (צילום: מתן כץ) (צילום: מתן כץ)
(צילום: מתן כץ)

 

1. סלט עשבים וקינואה

מתכון של שאול בן אדרת מתוך התפריט הבריא החדש במסעדת התרנגול הכחול

 

המרכיבים:

1 חבילות פטרוזיליה

1/2 צרור חבילה נענע

1/2 צרור כוסברה

1/2 צרור אורוגולה

1 בצל סגול קטן

3 כפות שמן זית

מיץ מלימון אחד גדול

1/2 כוס שקדים קלויים פרוסים או גפרורים

1/2 כוס גרגירי חומוס מבושלים

1 כוס קינואה מבושלת

1/4 כוס חמוציות ללא סוכר

1/4 כוס צימוקים שחורים

 

לרוטב הטחינה:

1 כוס טחינה גולמית

1 שן שום טחונה

1/2 כוס מים קרים

1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק דק

1/2 כפית שטוחה מלח

מיץ מחצי לימון

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל מרכיבי הסלט בקערת ערבוב.
  2. מכינים את הרוטב: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב עד לקבלת טחינה אחידה במרקמה.
  3. הגשה: יוצרים בצלחת הגשה שטוחה שכבה עשירה של טחינה ומעליה מוסיפים את הסלט.

 

 (צילום: מתן כץ) (צילום: מתן כץ)
(צילום: מתן כץ)

 

2. פילה דניס על לבנה ונענע וסלט זוקיני

מתכון של שאול בן אדרת מתוך התפריט הבריא החדש במסעדת התרנגול הכחול

המרכיבים ל-2-4 סועדים:

פילטים מ-2 דגי דניס

 

ללבנה:

4 כפות לבנה עיזים

2 כפות שמן זית

1 חופן עלי נענע קצוצים

1 כפית שטוחה גרידת לימון

 

לסלט הזוקיני:

10 בייבי זוקינים, פרוסים דק לאורך

2 כפות עלי שמר

4 צנוניות פרוסות דק

1/2 כפית מלח

מעט פלפל גרוס

3 כפות שמן זית

3 כפות מיץ לימון

3 גבעולי בצל ירו,ק פרוסים דק

 

אופן ההכנה:

  1. צורבים את הדגים במחבת טפלון משומנת קלות, 2-3 דקות מכל צד. מתבלים במעט מלח פלפל
  2. הגשה: מערבבים את כל מרכיבים הלבנה בקערה ובקערה נפרדת – את מרכיבי הסלט. יוצרים פס עבה של לבנה על צלחת הגשה ומוסיפים מעליו את הפילטים של הדגים ולצדם סלט זוקיני. מגישים מייד

 

 (צילום: מתן כץ) (צילום: מתן כץ)
(צילום: מתן כץ)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מתן כץ
טרטר טונה על קרם סלק
צילום: מתן כץ
מומלצים